Új megoldás segíti az elektronikus számlázás bevezetését

forrás: Prím Online, 2014. február 19. 12:10

A NETLOCK Kft. a MultiSoft Kft.-vel együttműködésben egy elektronikus számla- és másodbizonylat-hitelesítő modult fejlesztett ki a Microsoft Dynamics NAV vállalatirányítási rendszerhez. Az új modulnak köszönhetően a Microsoft ERP rendszerét használó vállalatok egyszerűen, alacsony költségek mellett vezethetik be az elektronikus számlázást.

A magyar jogszabályok már több mint tíz éve lehetővé teszik, hogy a hazai vállalatok számláikat és másodbizonylataikat elektronikus aláírással és időbélyeggel hitelesítsék. Évről évre egyre több vállalat veszi át a gyakorlatot, ám az elektronikus számlázás hazai elterjedtsége még így is az európai uniós átlag alatt van. A NETLOCK Kft. és a MultiSoft Kft. közösen kidolgozott megoldása most egyszerűbbé teszi az elektronikus számlázási rendszer bevezetését a Microsoft Dynamics NAV vállalatirányítási rendszer felhasználói számára.

"Az informatikát érintő fejlesztési beruházások során a döntéshozók általában olyan megoldás kiválasztására törekednek, amely zökkenőmentesen illeszkedik a meglévő infrastruktúrába. Amennyiben egy cég már rendelkezik egy bejáratott vállalatirányítási információs rendszerrel, az új funkciókat érdemes ezekbe a rendszerekbe integrálni. A MultiSofttal közösen kifejlesztett megoldásunk pontosan ezt teszi lehetővé a Microsoft Dynamics NAV felhasználói számára az elektronikus számlázás terén” – foglalta össze Szabó Zoltán, a NETLOCK Kft. termékmenedzsere.

A Microsoft Dynamics NAV ERP rendszer a kis-, közép- és nagyvállalatok körében egyaránt nagy népszerűségnek örvend, és számos iparági és speciális megoldással rendelkezik. A rendszer önmagában is képes elektronikus számlák generálására, ám ahhoz, hogy ez megfeleljen a hazai ÁFA törvényben leírt feltételeknek, elektronikus aláírással és időbélyeggel kell igazolni a dokumentum eredetiségét, hitelességét és sértetlenségét. Erről gondoskodik a NETLOCK Kft. és a MultiSoft együttműködésében készült, a Microsoft Dynamics NAV vállalatirányítási rendszerhez fejlesztett elektronikus számla- és másodbizonylat-hitelesítő modul. A moduláris kialakításnak köszönhetően a vállalatok számára rövid idő alatt, minimális fejlesztéssel kivitelezhető az áttérés az elektronikus számlázásra.
 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05