Megkezdődik a Mobil Világkiállítás Barcelonában

MTI Sajtóadatbank, 2014. február 23. 09:42

Megkezdődik Barcelonában hétfőn a mobil iparág legjelentősebb eseménye, a Mobile World Congress (MWC). A Mobil Világkiállításon a legnagyobb készülékgyártók és szolgáltatók mutatják be legújabb eszközeiket és fejlesztéseiket a szakmai közönségnek.

A hétfőtől csütörtökig tartó eseményen közel 1800 kiállító vesz részt, és a kiállítást rendező GSMA (Global System for Mobile Communications Association) a 2013-as kiállítás 72 ezer látogatójánál is többre számít az idén.
 

A kiállítók vélhetően nagyobb méretű és nagyobb felbontású, valamint hajlítható kijelzőjű, és még több megapixeles kamerákkal felszerelt okostelefonokkal, tabletekkel, egyéb "hordható" mobileszközökkel, például okosórákkal rukkolnak elő. A szolgáltatók pedig a formálódóban lévő hálózatba kapcsolt világ, a gépek közötti kommunikáció újdonságait, egyebek közt az autókra fejlesztett mobil technológiákat mutatják majd be.

 


 

A legnagyobb gyártók általában titokban tartják, hogy milyen új készülékek debütálnak a világkiállításon, ám a szakmai sajtóban már egy ideje olvasni lehet arról, hogy mik lesznek az idei év meghatározó újdonságai.
 

Nagy várakozás övezi a Samsung, a világ elsőszámú okostelefon-gyártója hétfő estére meghirdetett, "Samsung Unpacked 2014 Episode 1" elnevezésű eseményét, amelyen a találgatások szerint a dél-koreai cég bemutatja Galaxy szériájának legújabb darabját, az S5-öt. A sorozat előző darabját, az S4-et tavaly márciusban dobta piacra a Samsung, és alig egy hónap alatt 10 milliót adott el belőle.
 

A Nokia a Wall Street Journal értesülése szerint egy olyan alacsony árkategóriás készülékkel jelenik meg a kiállításon, amelyen a Google Android operációs rendszere fut. Ez azért érdemel figyelmet, mert a Windows operációs rendszert fejlesztő Microsoft hamarosan megvásárolja a finn Nokia mobilüzletágát.
 

Az LG már az MWC előtt nyilvánosságra hozta új "phablet" (telefon-tablet) készüléke specifikációját, a készüléket a kiállításon lehet majd először megtekinteni.
 

A kínai Huawei, amely az okostelefonok piacán a harmadik legnagyobb szereplő a Samsung és az Apple után, az új telefonkészülékek mellett távközlési hálózati termékeket és vállalati kommunikációs távközlési megoldásokat is bemutat Barcelonában.
 

A kiállításon magyar cégek is bemutatkoznak, hasonlóan a korábbi évekhez. A kiállítók listáján hét magyar cég szerepel: a 3G Multimedia, a BHE Bonn Hungary, a FlexiTon, az ITware, a Kishonti Kft., a Navayo International és a Virgo Systems.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09