ASUS mobiltermékek az MWC-n

forrás: Prím Online, 2014. február 24. 11:31

Az ASUS az idei MWC-n teljes mobiltermék-választékát bemutatja. A techshow-n elsőként látható a Fonepad 7 LTE, ott lesz a ZenFone, a Fonepad és a PadFone sorozat, illetve a lenyűgöző új ZenUI felhasználói felület.

A Mobile World Congress első napján az ASUS a népszerű Fonepad-termékcsalád két vadonatúj tagjával, a Fonepad 7 LTE (ME372CL) és a Fonepad 7 (ME175CG) készülékkel jelentkezik. Emellett kiállítják a vállalat legfrissebb mobiltermékeinek teljes választékát, a ZenFone sorozatot, a PadFone minit és az új PadFone-t is. A PadFone minin és a ZenFone-on az érdeklődők megnézhetik a ZenUI-t, a kizárólag az ASUS mobileszközökre készült intelligens és intuitív új felhasználói felületet.

 

Fonepad – két új modellel készült a gyártó

 

Az ASUS mobil termékválasztékának legújabb, a Mobile World Congress rendezvényen bemutatkozó tagja a Fonepad 7 LTE (ME372CL), egy 7 hüvelykes phablet (táblagép és telefon hibrid), beépített LTE kapcsolattal és telefonfunkciókkal azok számára, akik egyetlen kompromisszumok nélküli készülékkel szeretnék megoldani a kapcsolattartást és a szórakozást.

 

A villámgyors adatkapcsolattal rendelkező Fonepad 7 LTE akadozás nélküli video- és zenefolyam-lejátszást kínál, de nagyon válaszkész a webes böngészés során is. Két előlapi hangszóró és a SonicMaster audio gondoskodik az élménydús, magával ragadó hangról, ami remekül kiegészíti a Fonepad 7 LTE HD IPS kijelzőjét. A hang és a látvány életre kelti a filmeket és a játékokat. A Fonepad 7 LTE 1,6 GHz-es, Hyper-Threading technológiás Intel Atom Z2560 processzora nagyszerűen kezeli a többfeladatosságot és remek grafikus teljesítményt kínál a legfrissebb alkalmazásokhoz és játékokhoz, ugyanakkor elég energiatakarékos az egész napos használathoz.

 

Az MWC-n bemutatott másik új termék a Fonepad 7 (ME175CG) egy olyan 7 hüvelykes phablet, amelybe 3G-s kapcsolatot és a mobileszköz számára a legjobb értékeket biztosító telefonos funkciókat építettek. A Fonepad 7 is HD IPS kijelzőt kapott az éles, ragyogó képek megjelenítéséhez, és nagy teljesítményű, 1,2 Ghz-es Intel Atom Z2520 processzort a válaszkész és zökkenőmentes felhasználói élmény érdekében. A 3G-s kapcsolat tovább javítja a teljesítményt, gyorssá és folyamatossá téve a webes böngészést, a közösségi hálózatok használatát és a videohívásokat.

Fonepad 7 (ME175CG)

 

ZenFone – nagyszerű funkciók, feltűnő elegancia

 

A ZenFone, az ASUS régen várt okostelefon-családja 4-től 6 hüvelykesig többféle kijelzőmérettel és számos csodás színben kapható. Ennyi kombinációval bárki megtalálhatja a saját igényeihez és ízléséhez illeszkedő ZenFone-t. Mindegyik ZenFone modellt Corning Gorilla Glass 3 képernyővel szereltek fel, ez a fantasztikus karcállóság és strapabíróság titka.

 

A ZenFone 4 csodás 4 hüvelykes képernyőt kapott, és egyszerűen személyre szabható a szénfekete, gyöngyház, meggypiros, égkék és napsárga színekben kapható cserélhető hátlapokkal. Támogatja a micro SD kártyák használatát (akár 64 GB-ig), így óriási tárhely várja a fényképeket, videókat, alkalmazásokat és egyéb tartalmakat.

 

ZenFone 4

 

A ZenFone 5 tágas 5 hüvelykes IPS HD képernyője akár kesztyűben is használható, hogy a hideg téli napokon is könnyű legyen vele bánni. Különleges kialakítású, perem legvékonyabb pontján mindössze 5,5 mm vastag. A ZenFone 5 szénfeketében, gyöngyházfehérben, meggypirosban és alkonybíborban kapható.

ZenFone 5
 

A ZenFone 6 fantasztikus 6 hüvelykes HD IPS képernyőjét SonicMaster audiotechnológia egészíti ki a magával ragadó szórakozás érdekében. A készülékbe nagy teljesítményű 13 megapixeles kamera került, amellyel tiszta, nagy felbontású képek készíthetők. A ZenFone 6 szénfekete, gyöngyház, meggypiros és pezsgőarany színekben kapható.

ZenFone 6
 

Mindegyik ZenFone közös jellemzője a PixelMaster kameratechnológia, ami megkönnyíti a remek fényképek és videók készítését. A ZenFone 5-ben és ZenFone 6-ban egy alacsony megvilágítású környezetekhez kifejlesztett PixelMaster funkció is található, amely ilyenkor jelentősen megnöveli a kamera teljesítményét. A szomszédos pixelek összekapcsolásával a kamera fényérzékenysége akár 400%-ig, a kontraszt pedig akár 200%-ra javul, így vaku nélkül is tiszta és világos képek készíthetők félhomályban is.

 

PadFone mini és az új PadFone – nagy teljesítmény és sokoldalúság

 

A PadFone mini egy rendkívül sokoldalú eszköz amely egy okostelefon zsebben elférő tudását egy táblagép képernyőméretével ötvözi. A 4 hüvelykes okostelefonból és az azt dokkolóként befogadó, tenyérbe illő méretű 7 hüvelykes táblagépből álló PadFone mini felhasználói nem csak a látható területet bővíthetik ki, de ugyanakkor tölthetik is a telefonjukat.

 

A nagy teljesítményű, Intel Hyper-Threading technológiás Intel Atom Z2560 processzorral és 8 GB belső tárhellyel rendelkező, de akár 64 GB-os micro SD kártyával bővíthető PadFone miniben megvan az az erő és az összes olyan erőforrás, amely a telefonos és a táblagépes alkalmazások működtetéséhez szükséges. A készülékbe két SIM-kártya helyezhető, ami még tovább bővíti a kapcsolati lehetőségeket, hihetetlen szabadságot adva a felhasználóknak, akik akár külön vonalat használhatnak telefonálásra és adatforgalomra.

 

PadFone mini

Az új PadFone azoknak készült, akik szeretik a nagyobb képernyőt: az 5 hüvelykes Full HD kijelzős okostelefon gyors LTE-kapcsolatra képes, és könnyedén 10 hüvelykes Full HD táblagéppé változhat. A karcsú, egy darabból készült alumínium házba épített, 2,2 Ghz-es, négymagos Qualcomm Snapdragon 800 processzorral ellátott új PadFone-on simán és elegánsan futnak a legfrissebb alkalmazások és HD videók. 13 megapixeles PixelMaster kamerájának legkülönlegesebb tulajdonsága, hogy tárgytól vagy a megvilágítástól függetlenül mindig képes éles, ragyogó fotókat készíteni.

 

ZenUI – új felhasználói felület a mobileszközökön

 

A szabadság, önkifejezés és kapcsolat szándékával fejlesztett ZenUI egy vadonatúj, csak az ASUS mobileszközökön elérhető új felhasználói felület, amely először a ZenFone-on és a PadFone minin jelenik meg. Az új vizuális megjelenésű felületet hatékonyra és hívogatóra készítették. Modern, lapos ikonjai mellé élénk, színes témák, animációk, új csengő- és értesítési hangok társulnak. A letisztult elrendezés segít az információk világos megjelenítésében.

 

A ZenUI két új funkciót is tartalmaz: a Következő feladat és a Később (What's Next és Do It Later) feladata, hogy a felhasználóknak ne kelljen többé bajlódniuk azzal a nagy mennyiségű információval, ami naponta rájuk ömlik, és hatékonyabban dolgozhassanak. A Következő feladat alkalmazás az aktuálisan legfontosabb és leghasznosabb tudnivalókat – a közelgő találkozókat, az új üzeneteket, a VIP-csoportba tartozó ismerősök elmulasztott hívásait, a következő helyszín időjárási információit és egyebeket – teszi a zárolási képernyő, a kezdő képernyő és a legördülő értesítési menü legfeltűnőbb helyére.

 

 

A Később alkalmazás ahhoz nyújt segítséget, hogy az eszköz használója az éppen végzett feladatra koncentrálhasson anélkül, hogy elfelejtkezne a később elvégzendő többi fontos dologról. Ha valaki például éppen egy levélírás közepén tart és kap egy telefonhívást, akkor egyetlen gombra kattintva automatikusan beállíthat egy emlékeztetőt magának, hogy hívja vissza az illetőt később. Az érdekességek (cikkek, YouTube videók vagy weboldalak) is elmenthetők későbbi elolvasásra. Minden emlékeztető és mentett elem a külön „Később” alkalmazásban gyűlik, és rövidparancsot tartalmaz a kapcsolódó művelet (pl. egy hívás végrehajtása vagy egy weboldal megjelenítése) elvégzésére.

 

Mobiltelefon-készülék ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megjelent a világ első unalmas telefonja

A Heineken a street kultúra ízlésformálójával, a Bodegával együttműködve bemutatta a Human Mobile Devices (HMD) által gyártott "The Boring Phone" készüléket.

2024. április 18. 13:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09