Nem lesz több BlackBerry az amerikai T-Mobile-nál

Czipperer Dia, 2014. április 4. 15:42

Április 25. után nem lesznek BlackBerry készülékek az amerikai T-Mobile-nál. A vállalat úgy döntött, nem hosszabbítja meg április végén lejáró partneri szerződését a mobilszolgáltatóval.

A BlackBerry napokban adta ki közleményét arról, hogy nem hosszabbítja meg partneri szerződését az amerikai T-Mobile-lal, amely most április 25-én jár le. A gyártó megnyugtatásul közölte, hogy a fogyasztók továbbra sem tapasztalnak majd különbséget a szolgáltatások terén, minden terméktámogatást megkapnak a jövőben is.

 

John Chen, a vállalat vezérigazgatója elmondta, hogy évekig jó kapcsolatot ápoltak a mobilszolgáltatóval, ám az elmúlt időszakban, ahogy fogalmazott, „a stratégiák nem férnek meg egymással”.  Remélik, hogy a jövőben majd ismét együtt tudnak dolgozni a szolgáltatóval, amikor sikerül összehangolni az üzleti stratégiákat.

 

Arra is kitértek, hogy több szolgáltatóval is kapcsolatban állnak, így aki ezek után úgy dönt, hogy vált, más operátoroknál is megtalálja majd hosszú távon a megfelelő ajánlatokat.

 

A lavina beindulása

 

Sok felhasználó háborog a mostani döntés miatt, ám a válás oka korábbra nyúlik vissza. A T-Mobile ugyanis tavaly levette a polcokról a mobilokat, és nem lehetett egy ideig BlackBerry készülékeket kapni. A szolgáltató pedig nemrég hirdetésekben arra buzdította a felhasználókat, hogy BlackBerry készüléküket cseréljék a legújabb iPhone 5S-re, mellyel jelentős kedvezményekhez is hozzájutottak az ügyfelek.

 

 

A gyártó hivatalos blogoldalán is olvashatunk erről, ahol a T-Mobile akcióját Chen "anti-BlackBerry kampánynak" nevezte. Itt azt is kifejtette, hogy a T-Mobile nem számolt be nekik előzetesen erről a lépésről, viszont köszönetét fejezte ki a hűséges, elköztelezett ügyfeleknek, akik szintén felháborodtak ezen a lépésen.

 

Forrás: Intomobile.com, BlackBerry blog; Kép: business.financialpost.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09