A Barracuda tárolási megoldások már Magyarországon is elérhetőek

forrás: Prím Online, 2014. április 8. 15:44

A Barracuda hazai bemutatkozó sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy Magyarországon is elérhetővé vált tárolási termékportfóliója, mely magában foglalja a Barracuda Backup és Barracuda Message Arciver eszközöket. A Barracuda tárolási megoldásai költséghatékony, integrált lehetőséget nyújtanak a kritikus fontosságú üzleti adatok backup és archiválási folyamatainak optimalizálására.

Változóban az adatvédelmi piac


A vállalatok nagy része hatékony és megfizethető módon kívánja védeni az érzékeny információit, ezért az adatvédelem kiemelt területnek számít az IT szervezetek döntéshozóinak szemében. Az IT-piacon zajló trendek, köztük a cloud computing, a virtualizáció, a mobileszközök elterjedése, és az ennek eredményeként bekövetkezett adatrobbanás az üzleti backup folyamatok átalakítását idézik elő. A növekvő és változó igények kielégítésére egyre szélesebb körben alkalmazzák az integrált PBBA rendszereket (PBBA: Purpose-Built Backup Appliance = dedikált mentési-helyreállítási eszköz). Ezt támasztja alá az IDC 2013 utolsó negyedévéről közzétett PBBA-piaci jelentése, amely szerint a mentési célból épített megoldásokat gyártó vállalatok 9,7 százalékos, összesen 963,4 millió dolláros éves növekedésről számoltak be.

A Barracuda piacvezető biztonsági és tárolási megoldásai eszköz, virtuális eszköz, felhőalapú illetve hibrid telepítési lehetőségeket kínálnak. Az IDC jelentése szerint 2013-ban a Barracuda vezette az integrált PBBA eszközök piacát 53,5 százalékos részesedéssel, és az elemző cég hasonló lendületet prognosztizál a gyártó számára a jövőre nézve is. A vállalat egyik legfontosabb megkülönböztető előnye versenytársaival szemben az, hogy egy csomagban kínálja a helyi készüléket és a felhőalapú védelmet.

Egyszerű, megfizethető backup és archiválás


A Barracuda tárolási megoldásai könnyen kezelhető és költséghatékony lehetőséget kínálnak a vállalatok számára a tárolási folyamatok optimalizálására és az adatok védelmére, felhasználónkként vagy szerverenként fizetendő díjak nélkül.

A Barracuda Backup integrált mentési és helyreállítási megoldás magában foglal minden szükséges elemet az adatok biztonságos tárolásához, beleértve a szoftvert, a tárhelyet és a felhőalapú technológiát. Az eszköz akár ötvenszer hatékonyabb tárolást biztosít a deduplikációnak köszönhetően, és a felhőbe vagy a privát helyre történő replikációt is lehetővé teszi.


A Barracuda széles kínálatában egyaránt megtalálhatók az 500 GB helyi tárterülettel rendelkező, kisvállalkozásoknak szánt eszközök, mint a 100 TB-os készülékek, amelyek az adatközpontokat is képesek kiszolgálni. A szervezetek változó informatikai környezeteihez alkalmazkodva a megoldás egyszerre képes gondoskodni a fizikai szerverek, illetve a VMware és Hyper-V környezetek pillanatkép-alapú és részletes mentéséről. A telepített Cloud LiveBoot szolgáltatás lehetővé teszi a VMware virtuális gépek közvetlenül a mentésből való indítását a helyi szerverek vagy elsődleges tárolók adatvesztése esetén. Továbbá az adatok a felhőalapú Copy (www.copy.com) fájlszinkronizáló és –megosztó szolgáltatáson keresztül is elérhetőek.

A Barracuda Message Archiver az e-mailek egyszerű megőrzésében, helyreállításában és exportálásában segíti a vállalatokat olyan képességek alkalmazásával, mint az egyszeres tárolási módszer, az üzenetek tömörítése és a csatolmányok eltávolítása. A megoldáshoz elérhető Microsoft Outlook bővítmény, mobil alkalmazások és intuitív központi menedzsment rendszer révén a felhasználók bármikor, bárhonnan hozzáférnek archívumaikhoz a böngészőből, Outlook szoftverből és iOS vagy Android rendszerű okostelefonokról egyaránt. A termék a tömörítési és deduplikációs technológiák alkalmazásával minimálisra csökkenti a tárolt e-mailek méretét, így kiterjeszti a levelezőszerverek kapacitását. Emellett különféle megfelelőségi előírások és iparági szabványok követelményeinek teljesítését is támogatja. Ezen felül az e-mail archiváló megoldás a  Barracuda Backup szolgáltatásaival is kombinálható, illetve a Copy felületre való exportálással a fájlok gyorsan elérhető válnak a katasztrófa-helyreállítást követően.

A Barracuda a magyar piacon


A nagyvállalatok mellett a Barracuda a költségérzékeny, rugalmas adatvédelmi megoldásokat kívánó kis- és középvállalkozások szegmensére is fókuszál, mely a többi PBBA gyártó által kiaknázatlan terület.

„Vezető tárolási termékeinket most a magyarországi vállalatok számára is széles körben elérhetővé tesszük, amiben disztribútorunk, a SafeSoft Kft. nyújt kiemelt támogatást. Az integrált rendszerek nemzetközi értékesítési sikereit folytatva célunk, hogy viszonteladóink számának növelésével a magyar piacon is az élre kerüljünk az integrált PBBA megoldások szegmensében” - mondta el a sajtótájékoztatón Wolfgang May, a Barracuda közép-kelet-európai régiójának értékesítés- és disztribúciófejlesztésért felelős menedzsere.

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05