Már PayPallal is lehet fizetni a Google Play Áruházban

Farkas Norman, 2014. május 20. 11:21

A Google online áruházában végre lehetőségünk van használni PayPal fiókunkat a fizetéshez, feltéve, ha a 12 ország valamelyikében élünk, ahol már támogatott ez a megoldás.

A Google végre észrevette, hogy az alkalmazásokat, filmeket, zenéket kínáló Play Áruház látogatóinak nem feltétlenül elegendő, hogy a bankkártyájukkal, vagy – amennyiben a szolgáltató támogatja – a telefonszámlájuk terhére vásárolhatnak, hanem szívesen használnák PayPal egyenlegüket a számla kiegyenlítéséhez. Ennek fényében a múlt hét végén megjelent a Play Áruházban a PayPallel való fizetés támogatása, amit a fenti tartalmak és az alkalmazások mellett az alkalmazáson belüli fizetésre is lehet használni.

 

 

Üröm az örömben, hogy a szolgáltatás egyelőre csak 12 országban érhető el, és Magyarország nincs közöttük. Első körben Németország, az Egyesült Államok, Kanada, Ausztria, Belgium, Finnország, Franciaország, Írország, Olaszország, Hollandia, Spanyolország és az Egyesült Királyság felhasználói élvezhetik az új lehetőséget.

 

A Google egyébként lassan, de biztosan egyre több régióban elérhetővé teszi szolgáltatásait. A paypales fizetésen túl a Google Play ajándékkártyák is elstartoltak 13 országban, továbbá szolgáltatói megállapodások is születtek több helyen, hogy a felhasználók kényelmesen fizethessenek az online piactéren.

 

[Forrás: IntoMobile]

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05