Azonnal változtasson jelszót, feltörték az eBayt

MTI Sajtóadatbank, 2014. május 22. 13:02

Az eBay kéri minden felhasználóját, hogy cserélje le a jelszavát, mert kibertámadás következtében veszélybe került minden felhasználó azonosítója.

Illetéktelenek fértek hozzá az eBay adatbázisához, amely az ügyfelek nevét, titkosított jelszavait, e-mail címeit, a lakcímeket, telefonszámokat és születési dátumait tartalmazza. Állítólag a támadók kezére jutott adatok nem tartalmaznak pénzügyi információkat vagy más személyes adatokat – nem mintha a felsoroltak nem lennének eléggé személyesek.

 

Kiemelkedően fontos az eBaynek az informatikai biztonság és az ügyfelek adatvédelme – erősítette meg az internetes aukciós weboldal. Sajnálják, hogy kellemetlenséget okoztak ügyfeleiknek. Állításuk szerint a külön, biztonságos hálózaton tárolt, titkosított PayPal információkhoz a hekkerek nem fértek hozzá. Bár a felhasználókat figyelmeztetik majd e-mailben is, felesleges erre várni: célszerűbb az eBay oldalán belépve megváltoztatni a jelszavakat.

 

A világ egyik legnagyobb online piacterét 1995-ben alapítottak San Joséban, az Amerikai Egyesült Államokban. Több mint harminc országban mintegy 28 ezer alkalmazottat foglalkoztat, több százmillió regisztrált felhasználóval.

 

hirado.hu

Kulcsszavak: hacker security eBay

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50