Másfélmilliárdos fejlesztés kezdődött a szélessávú internetért Siklós és Sellye térségében

MTI Sajtóadatbank, 2014. május 24. 10:00

Negyvenhat település tizenháromezer lakója számára teremti meg Siklós és Sellye térségében a későbbi szélessávú internethasználat lehetőségét az úgynevezett optikai körzethálózat kiépítése, amelyet a közelmúltban kezdett meg a Drávanet Hálózatok Kft.

Csizmadia Csaba, a Drávanet Zrt. kereskedelmi igazgatója az MTI-nek elmondta: az év végéig tartó mintegy másfélmilliárd forintos, kétharmad részben európai uniós támogatást élvező fejlesztés célja, hogy egy olyan helyen legyen korszerű üzleti környezethez, a nagy sávszélességű szolgáltatások eléréséhez szükséges infokommunikációs infrastruktúra, ahol az eddig üzleti alapon nem épült, és a gyenge megtérülési kilátások miatt belátható időn belül nem is épülne ki.
 

Az optikai hálózat kapacitása a helyi hálózatok későbbi létrehozásával garantálni fogja, hogy az intézmények, háztartások és vállalkozások számára ne legyen akadálya a nagy sávszélességű, azaz másodpercenkénti legalább 30 megabites internethasználatnak - jegyezte meg a kereskedelmi igazgató.
 

Csizmadia Csaba hangsúlyozta, bár a lakossági és vállalati előfizetők kiszolgálására csak a helyi hozzáférési hálózatok létrehozásával, a tervek szerint 2015-2016-tól lesz lehetőség, mivel az önkormányzatok, a közoktatási intézmények, az Integrált Közösségi Szolgáltató Terek és eMagyarország Pontok már a most kiépülő optikai körzethálózatra csatlakozhatnak, a beruházás előnyei az ügyintézésben és az oktatásban azonnal érezhetőek lesznek.

Kulcsszavak: Drávanet ADSL DSL

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05