Az új ASUS ZenUI felülettel érkezik az áttervezett Fonepad 7

forrás: Prím Online, 2014. június 21. 09:21

Az ASUS magyarországi képviselete bejelentette a Fonepad 7 (FE170CG) modellt, a 3G-s telefonos funkcionalitással felszerelt 7 hüvelykes androidos eszköz legfrissebb változatát A legújabb Fonepad 7 sokféle színben válik elérhetővé, erejét pedig egy kétmagos, 1,2 GHz-es Intel Hyper-Threading technológiás Intel Atom processzor adja. A készülék keskenyebb, mint az elődje, mindössze 11 cm széles, úgyhogy könnyen tartható egy kézben. A keskeny perem miatt azonban nagyobb terület áll a felhasználók rendelkezésére az új ZenUI felület kihasználásához.

Egy tenyérnyi Intel-teljesítmény


Az ASUS Fonepad 7 (FE170CG) kétmagos (Multi-Core), 1,2 GHz-es Intel Hyper-Threading technológiás Intel Atom processzora a nagy teljesítényt rendkívül energiatakarékos működéssel kombinálja, emiatt a 4.3-as, Android Jelly Bean operációs rendszerrel (amely a 4.4-es, KitKat kódnevű változatra frissíthető) nemcsak zökkenőmentes többfeladatos működésre, hanem hihetetlen, 10 órás akkumulátoros üzemidőre1 is képes. Az 1024 x 600-as képernyő élénk, tiszta vizuális élményt kínál, míg az ASUS SonicMaster technológiás előoldali hangszóró a kiváló minőségű hangról gondoskodik.


A beépített 3G és HSPA+ mobiladat-átviteli szolgáltatás letöltési sebessége akár 42 Mbit/s, feltöltési sebessége akár 5,76 Mbit/s is lehet, ami azt jelenti, hogy a Fonepad 7 állandó hálózati kapcsolattal rendelkező, zökkenőmentes webes böngészést kínáló eszköz. A GSM és WCDMA sávokat is támogató 3G-telefónia maximális támogatása révén a Fonepad 7 remekül használható hanghívásokhoz is, akár a beépített, zajszűrős digitális mikrofonjával, akár egy külön Bluetooth headsettel.

 


A Fonepad 7 hátoldali, 2 megapixeles kamerájával 1600 x 1200-as felbontású képek és 720p videofelvételek készíthetők, akár másodpercenként 30 képkocka sebességgel. Az előlapi, 0,3 megapixeles kamera remekül használható videócsevegésnél és VGA felbontású videók rögzítésére, szintén 30 fps sebességgel. Mindkét kamera f/2,8 rekeszes objektívvel van ellátva. A továbbfejlesztett kameraszoftver Önarckép (Selfie) módban automatikusan visszaszámol és magától exponál, ha érzékeli a megadott számú arcot a képmezőben, az idő-visszapörgetés (Time Rewind) mód pedig egy gyors sorozatfotót készít, hogy a felhasználó kiválaszthassa, melyik kép tetszik legjobban.


A mindössze 290 g súlyú, 192 x 110 x 10,7 mm-es méretű Fonepad 7 elég keskeny és könnyű ahhoz, kogy kényelmesen elférjen a gazdája tenyerében. A keskeny perem miatt a képernyőterület a kisebb méretek dacára még nőtt is, a kijelző pedig ujjlenyomatálló bevonatot kapott, ami segít elkerülni a maszatolódást. A Fonepad 7 négy színben (fekete, vörös, fehér és kék) kapható.


Nyűgözze le Önt is az ASUS ZenUI 


A Fonepad 7-en az exkluzív ASUS ZenUI felhasználói felülete található. A korábbi ASUS felületekhez képest több mint 200 szoftvermódosításon átesett, új vizuális megjelenésű felületet modern, lapos ikonokat kapott, mely mellé személyre szabható élénk, színes, a készülék színéhez igazodó témák, animációk, új csengő- és értesítési hangok társulnak. A letisztult elrendezés segít az információk világos megjelenítésében. Az ASUS ZenUI két új funkciót is tartalmaz: a Következő feladat és a Később (What's Next és Do It Later) feladata, hogy a felhasználóknak ne kelljen többé bajlódniuk azzal a nagy mennyiségű információval, ami naponta rájuk ömlik, és hatékonyabban dolgozhassanak.

 



Fonepad 7 MagSmart Cover


A készülék kívánatos társa a strapabíró és könnyű Fonepad 7 MagSmart Cover. Ez egy puha, mikroszálas képernyővédő, amely mágnesesen záródik, és amely zárt állapotában remekül véd a karcolások ellen. Behajtogatva kétféle állásban is meg tudja támasztani a készüléket, így gépeléshez vagy videonézéshez is kiváló megoldás.

ELÉRHETŐSÉG ÉS ÁRAK


Az ASUS Fonepad 7 42 900 Ft-os ajánlott bruttó végfelhasználói áron érhető el hazánk ismert elektronikai üzeletiben, számítástechnikai boltjaiban.
 

Kulcsszavak: ASUS phablet Tablet PC

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05