Lebegő igazolványkép az okmányhamisítók ellen

forrás: Prím Online, 2014. június 27. 17:26

Az okirathamisítók elleni fellépés hívta életre a 3M legújabb megoldását, a lézergravírozott lebegő képet, amely több azonos kép egymásra gravirozásával készül, így az egyszerű hamisítványok könnyedén kiszűrhetők.

Új szintre emelték a 3M fejlesztői a személyi okmányok védelmét. Legújabb innovációjuk a műanyag kártyás iratok biztonságosabbá tételére irányult. A fejlesztésükkel, a Laser Engraved Floating Image (Lézergravírozott Lebegő Kép) megoldással ellátott dokumentumokon elhelyezik az igazolványkép egy olyan változatát is, amely több, azonos arckép speciális egymásra gravírozásával készül el. Ez pedig szó szerint lebegő hatást kelt el abban a pillanatban, amikor szimplán elfordítjuk a kártyát, vagy amikor az okmányra pillantva megváltoztatjuk a látószögünket.

 

 

A 3M technológiai megoldása olyan hatást kelt mintha az azonosításra szolgáló arckép a kártya felülete felett lebegne, majd visszasüllyedne. A két állapot közötti eltérés annyira egyértelmű, hogy a kép manipulálásával készült hamisítványok könnyen kiszűrhetőek lesznek – ígérik a fejlesztők, akik arra külön gondot fordítottak, hogy az ezzel a védelemmel ellátott irat valódisága szabad szemmel gyorsan és egyszerűen ellenőrizhető legyen a hatóság emberei számára.

 

 

A Laser Engraved Floating Image jelenleg egyike a legmagasabb szintű okiratvédelemnek és különleges tulajdonságai segítenek a hamisításokkal szembeni küzdelemben.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

A márkák megítélése szenvedhet kárt a visszaeső életszínvonal miatt

Az összes vizsgált szempont szerint romlott a fogyasztói elégedettség az elmúlt egy évben a KPMG Customer Experience Excellence globális kutatása szerint. A jelenség mögött első sorban a globális megélhetési válság áll. Ugyanakkor a pandémia idején a márkák részéről tapasztalt odaadó hozzáálláshoz képest a mostani krízisjelenségek kezelésében nem érzik a fogyasztók a cégek részéről a partneri hozzáállást. Míg például a covid okozta fogyasztói nehézségeket közös összefogással lehetett megfelelően kezelni, a mesterséges intelligencia kérdésében akár a front ellentétes oldalára is rendeződhetnek a szolgáltatók és a fogyasztók – hívja fel a figyelmet jelentésében a KPMG.

2024. március 27. 13:17

Energiatakarékosság az ASUSTOR-ral!

Az áramszámlák világszerte meredeken nőnek, ASUSTOR NAS viszont segít abban, hogy adataid elérhetők legyenek és pénzt takaríts meg.

2024. március 27. 11:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05