Hazánkba is megérkezett az LG csúcskészüléke

Július 4-től kapható a G3

Czipperer Dia, 2014. július 1. 17:36

Az LG Magyarországon is bemutatta zászlóshajó okostelefonját, a G3-at. A telefon nem csupán a vállalat háza táján bír kiemelt figyelemmel, de a piacon is, hiszen az első olyan készülék, amelyet QHD kijelzővel vérteztek fel.

Végre a hazai sajtó képviselői is kezükben foghatták a sokat emlegetett G2 utódot. Elődjéhez képest jelentős fejlődésen ment keresztül, ha csak az exkluzív kijelzőt nézzük, de számos más újdonságot is tartogat a telefon.

 

Ütős masina

 

Bár már beszámoltunk korábban arról, pontosan milyen specifikációkkal érkezik a G3, mégis érdemes kitérni néhány dologra. A dél-koreai gyártó sok tekintetben kitett magáért, hiszen nem csupán szoftver fronton tett bele apait-anyait, hanem a telefon hardver felszereltsége is kiemelkedő.

 

A 5,5 hüvelykes kijelzővel megáldott készülék QHD megjelenítőt (2560 x 1440) tudhat magáénak, amely nagyjából kétszerese a Full HD felbontásnak. Az LG törekedett arra, hogy minél nagyobb felület álljon rendelkezésre, így a keret méretét minimálisra csökkentették.

 

 

A vállalat úgy gondolja, a fényképek minősége nem a megapixelekben rejlik, így a kamera a G2-höz hasonlóan 13 megapixeles maradt, viszont továbbfejlesztettek számos funkciót, és újakkal is bővült a sor. 

 

A nagyfelbontású kijelzőhöz méltó 3000 mAh-es akkumulátor párosul a G3-hoz, amely grafit katódja révén hosszabb üzemidőt képes biztosítani a készüléknek.

 

Továbbfejlesztett kamera

 

Továbbfejlesztették az optikai képstabilizátort, amelynek révén az elmozdulást három oldalról is képes korrigálni. A G2-es modellnél ez még csak két oldalról valósult meg.

 

A dupla LED vakuval felszerelt kamera pedig lézeres autófókusszal rendelkezik. Ez nem csak a kép élességében hoz jelentős javulást, hanem a gyorsaság terén is. A rossz fényviszonyok között valóban hasznát vehetjük az újdonságnak, ugyanis képes felmérni az adott tárgy és a kamera közti távolságot, és ennek fényében rögzíti az adott képet.

 

 

Az LG új szlogenje, a „The simple is the new smart”, vagyis az egyszerű az új „okos” a kamera kezelésénél méltán beigazolódik, mert bár számos új technológiai fejlesztés, funkció párosul hozzá, mégis egyszerűbbé vált a kezelés. Nincs szükség külön fókuszálásra és exponálásra, egyszerűen csak koppintani kell az adott tárgyra, amelyre fókuszálunk, és már készül is a fénykép. Ez talán ismerős lehet, hiszen más gyártóknál is találkozhatunk hasonló megoldással.

 

Méhes László, a vállalat termékspecialistája kifejtette, hogy a selfie immáron külön fogalommá vált, és ezt az LG is szem előtt tartja. Így nem csak a fő-, hanem az a 2,1 megapixeles előlapi kamerát is továbbfejlesztették. Nagyobb képérzékelőt és fényrekeszt kapott, ezáltal több fény jut az egyes rekeszekbe.

 

Az úgynevezett „selfie-módot” pedig már kézmozdulattal is lehet vezérelni. Ha szeretnénk, hogy exponáljon, ökölbe szorítjuk a kezünket a kamera előtt, és felismerve az adott mozdulatot, három másodperces visszaszámlálás után megtörténik a kép rögzítése.

 

Videózásnál pedig egy önműködő mikrofon áll rendelkezésre, ez képes bemérni a környezetét, ezáltal pedig meghatározni az optimális hangszintet. A videók és zenék lejátszásánál a hangok tisztaságát a beépített 1 W-os, Boost AMP funkcióval felszerelt hangszóró biztosítja.

 

Tanultak a hibából

 

Újdonság a G2-höz képest, hogy a készülék hátlapja levehető, így nemcsak az akkumulátor cserélhető, hanem ezáltal a készülék tárhelye is bővíthető microSD-vel. Korábban többen panaszkodtak arra, hogy a G2 tárhelye nem bővíthető, többek között ezért is újított most a vállalat.

 

Fémes dizájn

 

Prémium telefonhoz illően fémes hatású burkolattal látták el a telefont, amely a vékony kereten is körbefut. Ez utóbbi – ahogy fogalmaztak – immáron a vállalat védjegyévé vált. Az ívelt kialakítás (Floating Arc) a kényelmet is szolgálja, ezáltal sokkal kényelmesebb a kezünkben tartani a telefont. A szálcsiszolt fém kinézetű burkolat azért sem utolsó szempont, mert nem csak strapabíróbbá teszi a készüléket, mint a hagyományos műanyag borítás, hanem az ujjlenyomatunk sem rondítja el a megjelenést.

 

 

Hasznos funkciók

 

Méhes László elmondta, hogy az LG hisz abban, hogy a kezelőfelület és a felhasználói élmény nagyon, hiszen ezek teszik igazán szerethetővé a készüléket, és úgy vélik, azok az apróságok, amelyeket elrejtettek a G3-asban, tovább emelik a színvonalat.

 

Különféle kutatásokat végeztek, hogy mire kellene odafigyelni, és három dolog került szóba: az intelligens értesítések, a billentyűzet és a biztonság.

 

Billentyűzet

 

Az intelligens billentyűzet gépelési szokásainkhoz igazodva növeli a felhasználói élményt, melynek méretét kézmérettől függően állíthatjuk be, és nem kell folyton a gépelési sort nézni, ugyanis egy újításnak köszönhetően a betűk fölött is megjelenik, amit írunk. Ezáltal csökkenthető a hibák száma, és szemünk is kevésbé fárad el, mintha a folytonosan pásztáznánk a képernyő két része között.

 

Értesítések

 

Biztos sokakkal előfordul, hogy egy bejövő hívásra nem válaszolnak, mert éppen fontos teendőjük van. A G3 30 perc elteltével emlékezteti a felhasználót arra, hogy vissza akarja-e hívni az illetőt, ezáltal nem feledkezünk meg róla. Olyan, mint egy személyi asszisztens, hiszen például az időjárási viszonyoknak megfelelően javaslatot tesz arra, hogy adott esetben szükség van-e esernyőre, milyen ruhát vegyünk fel stb. Ha pedig sok nem használt fájl van a telefonon, rákérdez arra, hogy szeretnénk-e őket törölni.

 

A nem mentett számokat is figyeli a telefon. Ha sokat hívunk egy adott számot, felajánlja, hogy mentsük el a névjegyek közé. Ha pedig merül az aksi, akkor is figyelmeztet, hogy tegyük fel töltőre, illetve váltsunk kímélő üzemmódra.

 

Biztonság

 

Az intelligens billentyűzár, vagyis a Knock Code funkció az idei Mobile World Congressen mutatkozott be, ennek segítségével egyedi koppintással oldhatjuk fel a készüléket, így növelve a biztonságot. Ha viszont csak az időt szeretnénk megnézni, nincs szükség a teljes feloldásra. A korábbi Knock On, vagyis dupla koppintással a zárolt kezdőképernyőn megjelenő fontos információkat láthatjuk.

 

A Content Lockkal az egyes tartalmakat védhetünk a telefonon, ha nem szeretnénk, hogy azt mások is lássák. Ezek a fájlok külön mappában tárolódnak, és csak adott jelszó vagy adott minta segítségével tekinthetők meg.

 

A Kill Switch-csel pedig tilthatjuk, illetve zárolhatjuk a készüléket, ha ellopják. Ezeken felül arra is szolgál, hogy távolról le tudjuk törölni a tartalmakat a telefonról.

 

Elérhetőség

 

A készülék július 4-étől kapható hazánkban a három mobilszolgáltató kínálatában. A G3 elektronikai áruházakban is elérhető lesz, ám a hivatalos árról még nem beszélt a vállalat.

 

 

Részletes specifikációk:

 

Hálózat:

2G : GSM 850/900/1800/1900 MHz

3G : 850/900/1900/2100 MHz

4G : Cat4.  B1(2100) / B3(1800) / B7(2600) / B8(900) / B20(800) MHz

Méret: H x Sz x Mé (mm): 146,3 x 74,6 x 9,1 mm

Súly (g): 153,7 g

OS version: Android 4.4 KitKat

Processzor: Qualcomm / MSM8974AC /Quard 2.45Ghz

Kijelző felbontás, színmélység: 2560 x 1440 (qHD)

Kijelző méret: 5.5"

Elsődleges kamera: 13MP

Kamerafelbontás (MP): 13MP(4160x3120), W10M(4160X2340), 9M(3120X3120), 3M(2048X1536)

Másodlagos kamera (VT): 2.1MP

Digitális zoom: 8x

Maximum videófelbontás - képkocka/másodperc: UHD(3840x2160), FHD(1920x1080), HD(1280x720), 120HD(SLOW MOTION 1280x720)

Akkumulátor: Li-ion, 3000 mAh (kivehető)

Hálózat: 4G / LTE / HSPA+ 21 Mb/s (3G)

    Csatlakoztatási lehetőségek : Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac , Bluetooth 4.0 Smart-kompatibilitás (Apt-X), NFC, SlimPort, A-GPS/Glonass, USB 2.0

    SlimPort, A-GPS/Glonass, USB 2.0

Szín: metálfekete, selyemfehér, fénylő arany

Egyéb: intelligens billentyűzet, intelligens értesítés, Knock Code, vendégmód stb.

Prim.hu - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyar cégek férhetnek hozzá Európa legnagyobb innovációs hálózatához

A magyar innovációs ökoszisztéma megerősítését zászlójára tűző Nemzeti Innovációs Ügynökség (NIÜ) partnerséget kötött az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) Health hálózattal, amelynek célja az európai polgárok egészségesebb jövőjének előmozdítása az egészségügyi innováció támogatásán keresztül. Az együttműködés fontos mérföldkövet jelent az egészségügyi innovációval foglalkozó magyar vállalkozások számára, hiszen az EIT Health InnoStars kiterjedt hálózatához való hozzáférés kaput nyit számukra az európai partnerekhez és rajtuk keresztül az európai és nemzetközi piacokhoz.

2024. április 9. 13:20

Közel háromezren vettek részt a PlayIT-n

Nagysikerű rendezvénynek, a PlayIT-nak adott otthont a Széchenyi István Egyetem: az országos gamerexpóra közel háromezren látogattak ki. Az esemény minden korosztályt megmozgatott és az egész család számára szórakozást kínált, a campus több helyszínén várták a gaming és az e-sport iránt érdeklődőket.

2024. március 31. 14:29

Eldőlt, hogy kik képviselik Magyarországot a Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpián

Két magyar csapat jutott tovább a Szíriában megrendezésre kerülő Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpiára (IIOT). A világverseny nemzeti előválogatójaként szolgáló Kódkupát március 10-én rendezte meg a Neumann Társaság az Algo Pro Club és a Budapesti Fazekas Mihály Gimnázium együttműködésével. A hiánypótló csapatverseny nagy hangsúlyt helyez a csapattagok közötti kooperációra, ami a vállalati munkakultúrára is felkészíti a fiatalokat.

2024. március 20. 16:03

MI festőrobot szórakoztatta a nézőket a Magyar Ifjúsági Robot Kupán

Az előző évek közkedvelt versenyszámaival, így többek közt a robotszínházzal, robotfocival és a menekítő robotok mérkőzésével zajlott le a 17. Magyar Ifjúsági Robot Kupa (MIRK) Nyíregyházán. A versenyt a Neumann Társaság megyei szervezete, a Nyíregyházi Egyetem és a Magyar Robot Kupa Alapítvány szervezésében, a Neumann Társaság kiemelt szakmai támogatásával bonyolították le.

2024. március 12. 19:17

Újabb Apple Premium Partner üzlettel erősít az iSTYLE a Westendben

Az iSTYLE, az Apple termékek vezető hazai viszonteladója, a mai napon megnyitotta második Apple Premium Partner üzletét a Westend City Centerben. A lépés fontos mérföldkő az iSTYLE életében, hiszen az új flagship store árukínálata, magasan képzett munkatársai és minőségi szolgáltatásai még közelebb hozzák az ikonikus Apple Store-ok vásárlási élményét a hazai közönséghez.

2024. március 8. 18:00

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09