Átfogó big data-megoldás az Oracle-től

forrás: Prím Online, 2014. július 21. 11:10

Az Oracle az átfogó big data-megoldásokat igénylő szervezetek számára Oracle Big Data SQL néven alapvetően fontos új komponenst jelentett be a nagy volumenű adatokat kezelő megoldáscsomagjához.

Az információk elérésének és az összefüggések feltárásának leegyszerűsítése érdekében a megoldás megszünteti az adatszigeteket, és így a felhasználók ugyanazzal az SQL-lekérdezéssel kérhetnek le adatokat Hadoop, NoSQL és Oracle adatbázisokból. A megoldás minimális adatmozgatással jár, ami növeli a teljesítményt, az adattárolás pedig teljességgel átjárhatóvá válik. Az Oracle Big Data SQL fokozza a versenyképességet, mivel az adatokból sokkal gyorsabban lehet eljutni az értékes következtetésekhez, miközben az adatbiztonság és a szabályzatoknak megfelelő működés a rendszer szintjén garantált. Emellett ehhez a megközelítéshez jól hasznosítható a már megszerzett SQL-szaktudás és a meglévő szakembergárda.

Háttér:


Egyre több forrásból származó, egyre nagyobb volumenű adatot kell kezelni – erre a kihívásra keresnek újszerű megoldásokat a vállalatok. Bár a Hadoop, a NoSQL és a hasonló technológiák egyedi megközelítéseket kínálnak a big data-feldolgozások problémáira, olyan adatszigeteket („silókat”) hozhatnak létre, amelyek igencsak megbonyolítják a kulcsösszefüggések feltárásához szükséges adatelérést és elemzéseket. Az információk értékének maximális hasznosításához és a big data ígéretének valóra váltásához a vállalatoknak az adatkezelést architekturális szinten kell big data-képessé tenniük a különböző forrásokból – például Hadoop, relációs adatbázisok és NoSQL – származó, mindenféle típusú adat zökkenőmentes integrálásával. Egy ilyen nagy volumenű adatokat kezelő rendszernek az egyszerűbb elérés mellett lehetővé kell tennie az érzékeny adatok, illetve szabályozott adatkörök megfelelő kezelését, támogatva az ehhez szükséges vállalati szintű adatbiztonságot és informatikai irányítást, anélkül, hogy mindehhez új szakismereteket igényelne.
 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05