Hamarosan nemzetközi távközlési szolgáltatásokat is kínál az MVM NET

MTI Sajtóadatbank, 2014. október 14. 10:38

A MVM NET Zrt., az MVM Csoport távközlési szolgáltatásokat nyújtó leányvállalata a világ vezető internet-forgalom cserélője, a frankfurti DE-CIX (Deutscher Commercial Internet Exchange) teljes jogú tagjává vált.

A közlemény szerint a vállalat ezzel csökkentheti függőségét a Magyarországon jelen lévő, internet sávszélességet nyújtó nemzetközi nagyvállalatok szolgáltatásaitól, lehetővé téve a nemzetközi internet tartalom beszerzésének racionalizálását, valamint az internet sávszélesség bekerülési költségének jelentős csökkentését.
 

Téren Róbert, az MVM NET vezérigazgatója a közleményben kifejti, hogy a műszaki fejlesztés keretében sikerült kialakítani az első, országhatáron kívül eső kereskedelmi szolgáltatás-átadási pontot, amellyel megkezdődhet a nemzetközi távközlési szolgáltatások értékesítésének előkészítése a vállalatnál.
 

A csatlakozással az MVM NET-nek negyedik magyar szolgáltatóként sikerült felvételt nyernie a DE-CIX-be - emeli ki a közlemény.
 

A DE-CIX jelenleg a világ vezető internet-forgalom cserélője, amely Frankfurt am Main mellett Hamburgban, Münchenben, Dubajban és New Yorkban is működtet internet-szolgáltatói összekapcsolódási pontokat. A DE-CIX által kiszolgált szolgáltatók és szolgáltatói hálózatok száma meghaladja a 600-at a világ több mint 60 országából, összesített forgalma csúcsidőben eléri a 3,4 Terabit/secundumot, ami egy nagyságrenddel nagyobb a magyarországi internet cserélő (BIX) 180 Gigabit/secundum csúcsértékénél.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09