A legjobb informatikusokra vadászik a Qualysoft

forrás: Prím Online, 2014. október 15. 14:32

Az infokommunikációs iparág a teljes magyar gazdasági növekedést meghaladó módon képes a fejlődésre, ez a piacot érintő jó hír azonban évek óta komoly szakember hiányt is eredményez. A Qualysoft, hazánk egyik legsikeresebb informatikai tanácsadó és szolgáltató vállalata gyakornoki programokkal, valamint egyetemi együttműködésekkel kíván hozzájárulni az informatikusképzés sikerességéhez.

Hazánkban jelenleg csaknem 10 000 betöltetlen informatikai állás van, a hiány azonban világszinten problémát jelent, derült ki az Informatikai Vállalkozások Szövetségének felméréséből. Az IT piac folyamatos, dinamikus fejlődése további több ezer szakembernek tud megélhetést biztosítani a jövőben, ezért is fontos, hogy iparági és kormányzati összefogással felgyorsuljon az informatikusképzés, és az oktatási rendszer képes legyen a piac igényeit kiszolgálni. A szövetség adatai alapján a gyors reagálás évi 150-250 milliárd forinttal növelheti a nemzetgazdaság teljesítményét. A frissen végzett informatikusok egyébként szerencsés helyzetben vannak, hiszen az a kétezer fő, aki évről évre befejezi felsőoktatási tanulmányait éppen hogy pótolni tudja a nyugdíjba menő állományt, vagyis könnyedén válogathat a nettó 175 000-200 000 forintos átlagfizetésű állásokból. A jól képzett informatikusok iránti folyamatosan növekvő igényt az is alátámasztja, hogy a Qualysoft statisztikái szerint az olyan kurrens területeken, mint amilyen a JAVA fejlesztőké, az elmúlt évben az álláskeresők bérigénye tapasztalattól függően átlagosan 21-27%-kal nőtt.

 

A Qualysoft maga is igyekszik elősegíteni a hallgatók felkészítését. A nyár folyamán a Pécsi Tudományegyetemmel közösen indította útjára a JAVA képzést biztosító JAVA Akadémiát , valamint a Qualysoft Tehetség Program keretén belül ERP és JAVA gyakornoki lehetőséget is nyújt bizonyos felsőoktatásban részt vevő diákoknak, akiknek ezután munkalehetőséget is felajánl a vállalat.

 

A Qualysoft idén először, október 15-én és 16-án a Műegyetemi Állásbörzén is meghirdeti betöltetlen pozícióit, amely több mint 70, főleg C#, C++, JAVA fejlesztőt jelent, de keresnek pályázókat tesztelői és projektmenedzseri munkakörbe is. Az érdeklődők – azon túl, hogy tesztelhetik tudásukat a cég munkatársai által készített, táblagépre szánt kvízjátékon – személyesen találkozhatnak a fenti területek szakértőivel, valamint feltehetik kérdéseiket akár a cég felsővezetőinek is, akik szintén kilátogatnak az állásbörzére.

 

A Magyarországon közel 300 főt foglalkoztató vállalat a válság idején is stabil növekedést tudott felmutatni; idén már 50 új szakember kezdhette meg a munkát Budapesten, illetve több vidéki nagyvárosban. A vállalatra jellemző szakmai diverzitásnak köszönhetően az ott dolgozók egymástól teljesen eltérő kompetenciaterületeken is kipróbálhatják magukat – köszönhetően többek között annak, hogy a Qualysoft hivatalos vizsgaközpontként belső szakembereink lehetőséget ad átminősülésre -, sőt a globális ügyfélkörnek köszönhetően akár külföldön is szerencsét próbálhatnak.

 

 

Oktatás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Spinoff Extra: topvezetőktől tanulhatnak a hallgatók a Széchenyi István Egyetemen

A Spinoff Klub a győri Széchenyi István Egyetem nagy sikerű közösségépítő, innovációgazdasági programsorozata, amelyen meghívott előadók panelbeszélgetés keretében tárgyalják meg a legfrissebb technológiai trendek üzleti vonatkozásait. A mostani félévtől a brand újabb rendezvénnyel bővül: a Spinoff Extra során sikeres topmenedzserekkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők – elsőként, március 20-án, szerdán dr. Szászi István, a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója lesz a vendég.

2024. március 18. 14:37

Felvételi: a legjobbak között a DE

Az idei általános felvételi eljárásban is kiemelkedő eredményt ért el a Debreceni Egyetem. Csaknem tízezren jelölték meg első helyen az intézményt, ezzel az eredménnyel továbbra is az ország legnépszerűbb vidéki egyetemének számít. Ebben az évben is a Gazdaságtudományi Kar és a Bölcsészettudományi Kar szakjaira jelentkeztek a legtöbben.

2024. március 18. 11:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15