A Prezi alapítói a legbefolyásosabbak a magyar digitális piacon

forrás: Prím Online, 2014. október 23. 09:32

A Marketing&Média ebben az évben is összeállította a digitális piac 25 legmeghatározóbb személyiségének rangsorát. 2014-ben a „Top 25 – A Legmeghatározóbb Emberek a Digitális Piacon” listáját Halácsy Péter, Somlay-Fischer Ádám és Árvai Péter vezetik a Prezi színeiben, akiket a tavalyi első helyezett, a 444-es Uj Péter, valamint a Ustream társalapítója, Fehér Gyula követ.

A Marketing&Media kommunikációs szaklap idén immár ötödik alkalommal állította össze a hazai digitális piac legmeghatározóbb szereplőinek listáját. A kategóriánként készült sorrend mellett másodszorra készült egységes toplista, amely elismert média-újságírók, valamint a digitális piaccal kiemelten foglalkozó szakújságírók közreműködésével készült. A „Top 25 – A Legmeghatározóbb Emberek a Digitális Piacon” összeállítás azokat a személyeket listázza, akiket 2014-ban a szakmai zsűri a digitális piac legbefolyásosabbjai közé választott. A 2014-es év legjobbjainak, az első tíz helyezettnek járó díjat október 21-én, kedd este adták át. „A korábbi évekhez hasonlóan idén is felülreprezentáltak a listában a nemzetközi piacokon is ismert cégek alapító innovátorai, valamint a hazai véleményvezérek is előkelő helyeken végeztek” – mondta el a díjátadón Simon Krisztián, a Marketing&Média főszerkesztője.

Top 25 – A Legmeghatározóbb Emberek

a Digitális Piacon

(Első tíz helyezett)

Helyezés

Név

Cég / Médium

1.

Halácsy Péter, Somlay -Fischer Ádám, Árvai Péter

Prezi.com

2.

Uj Péter

444.hu

3.

Fehér Gyula

Ustream TV

4.

Vinnai Balázs       

Mysis

5.

Várkonyi Balázs

Extreme Digital

6.

Novák Péter

IAB, Használtauto.hu

7.

Szily László

Cink.hu

8.

Gerő Viktor

Centrál Media

9.

Kovács Zoltán

Aegis Media

10.

Mong Attila

Átlátszo.hu

Forrás: Marketing&Média

 

Az első tíz

 

A digitális piac legbefolyásosabb személyeit tartalmazó lista első tíz helyezettje közül négyen is az alapító innovátorok kategóriájába tartoznak, ezzel is jelezve, hogy a hazai digitális világban sokan állnak nemzetközileg vagy régiósan ismert vállalat élén.

 

A listavezető Halácsy Péter, Árvai Péter és Somlay-Fischer Ádám trió közül utóbbi a tavalyi listán is dobogós helyezést ért el. Egy év elteltével sikerült két helyet előrelépniük, ami továbbra is jelzi a Prezi töretlen sikerét. Az innovátorok közül Somlai-Fischer Ádámon kívül csak Fehér Gyula, a Ustream TV internetes videoóstreaming szolgáltató egyik alapítója szerepelt 2013-ban is az élmezőnyben, akinek idén szintén sikerült javítania a helyezésén. Negyedik helyezett lett Vinnai Balázs, aki az Év üzletembere díjat is megkapta, az általa alapított IND Groupot pedig azóta a Mysis szoftverfejlesztő mogul vásárolta fel. A Sanoma felvásárlása kapcsán Gerő Viktorról is sokat hallhattunk az évben a Centrál Mediától, ami a lista nyolcadik helyéhez is hozzásegítette.

 

Az innovátorok mellett a tavalyi évhez hasonlóan a véleményvezérek is a lista előkelő helyein végeztek. A tavalyi első helyezett Uj Péter, a 444.hu alapításával idén is őrzi dobogós helyét, az első tíz helyezett közé idén Szily László, a Cink.hu vitriolos írásainak szerzője, valamint Mong Attila, az Atlatszo.hu főszerkesztő-helyettese kerültek be a hetedik és a tizedik helyen.

 

Az alapító-innovátorok és véleményvezérek mellett jutott hely a listán a digitális médiavállalkozások topvezetőinek is. Novák Péter, az IAB Hungary elnöke, ez év tavasza óta pedig a Használtautó.hu ügyvezető igazgatója a hatodik helyezést érte el, míg Kovács Zoltán, az Aegis Media vezetője a kilencedik helyet tudhatja magáénak. A lista 10-es élvonalába az e-kereskedők közül a hazai online kiskereskedelmi piac egyik legjelentősebb szereplője, az Extreme Digital ügyvezető igazgatója, Várkonyi Balázs került be ötödikként.

 

A „Top 25 – A legmeghatározóbb emberek a digitális piacon” teljes lista és ágazati elemzés a Marketing&Média 2014. október 21-én megjelent számában olvasható. 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05