Az ERTICO – ITS Europe partnere lett a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.

forrás: Prím Online, 2014. november 25. 08:53

Az intelligens közlekedési rendszerek európai megvalósításával foglalkozó nemzetközi szervezet, az ERTICO – ITS Europe partnerévé vált a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. A tagsággal a társaságnak lehetősége nyílik az európai projektekbe történő bekapcsolódásra, egyúttal a hazai innováció és tudás exportjára is.

A detroiti ITS (Intelligent Transportation Systems) Világkonferencián, majd az Európai Unió intelligens közlekedési rendszerek szervezetének, az ERTOCO – ITS Europe-nak is bemutatta a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. – a július 1-én elindított – országos mobilparkolási rendszerét, mely több iparági szereplő figyelmét felkeltette. A bemutatók során kiderült, hogy a hazai mobilparkolási rendszerhez hasonló, innovatív és egységes, országos kiterjesztésű struktúra még nem valósult meg a világban, beleértve az Amerikai Egyesült Államokat is.

 

A magyar mobilparkolási rendszer tengerentúli, majd európai bemutatóját követve az ERTICO – ITS Europe felkérte a Nemzeti Mobilfizetési Zrt-t az EU-s társfinanszírozású Mobinet projektben történő részvételre. A Mobinet projekt egy ernyőmegoldás az európai közlekedési alkalmazásokra. A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. a számlázási és clearing alrendszer implementációjának támogatásában olyan partnerekkel vesz részt konzorciumban, mint a FIAT és a Volvo.

 

A nemzetközi bemutatókat követve a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. iparági szolgáltatóként kérte partnerségi csatlakozását az ERTICO – ITS Europe-ba, amelybe november 18-án befogadta a brüsszeli székhelyű szervezet.

 

Veres Mihály, a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vezérigazgatója szerint az ERTICO partnerség utat nyit további európai szintű projektekre, a hazai know-how európai felhasználására. 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05