A Huawei és az Omlet bejelentette együttműködését: fókuszban a személyes adatok védelme

forrás: Prím Online, 2015. január 8. 13:05

A Huawe és az Omlet, a Stanford Egyetem egy nyitott közösségi rendszer megteremtésének céljából létrehozott spin-off vállalata a mai napon közösen bejelentették partnerségüket a CES 2015 szórakoztatóelektronikai szakkiállításon.  

A partnerség keretében a Huawei gyárilag installálja Androidos készülékeire az Omlet nyitott közösségi platformját a jövőben, így azok egyedi sajátosságai még inkább kihangsúlyozódnak, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy barátaikkal anélkül chateljenek és osszanak meg fotókat, hogy a feltöltött adatok tulajdonjogát elveszítenék.

 

A felhasználók személyes adatainak védelmében minden fotó és adat a valós időben működő Omlet alkalmazásával kerül megosztásra. Így az adatok teljes mértékben a felhasználó ellenőrzése alatt állnak – az Omlet lehetővé teszi számára, hogy eldöntse, hol szeretné tárolni az adatait olyan szolgáltatások használatával, mint a Box, a Dropbox vagy a Baidu Cloud. Amellett, hogy a Huawei és az Omlet együttműködése biztosítja a felhasználók számára a személyes adatok védelmét, segítségével a közösségi élmény még könnyedebbé válik a Huawei készülékeken, használatával az emberek felszabadultabban oszthatják meg üzeneteiket, képeiket és videóikat, mindössze egyetlen kattintással.

 

„Az Omlet egy egyedi platform, amely tökéletesen illeszkedik a Huawei küldetéséhez, amelynek célja a világ legkiválóbb mobilélményének megteremtése.” – nyilatkozta Su Jie, a Huawei Fogyasztói Üzletágának kutatás-fejlesztési alelnöke. – „Az Omlet akadálymentes és biztonságosabb megosztást kínál, így a Huawei készülékeken is közösségibb és jobban összekapcsolt élményt teremthet a felhasználó számára.”

 

A Huawei és az Omlet egyik funkciója a Share-First: segítségével a felhasználók a készülék feloldása nélkül fényképezhetnek és oszthatják meg a fotókat. Ez a mobilon leggyorsabb módja a fénykép készítésének és megosztásának. A címzettek ugyanakkor szintén a készülék feloldása nélkül tudják megtekinteni és elmenteni a képeket.

 

A Huawei és az Omlet egy másik funkciója a „Theme Share”. Ez ideális azon Huawei felhasználók számára, akik szeretnék különböző témák letöltésével egyénivé formálni készüléküket. A „Theme Share” segítségével könnyűvé válik majd a témák megosztása is a barátokkal.

 

Az Omlet nyitott social media platform Huawei készülékekre történő integrálásával egyszerűvé és gyorssá válik a közös fotó albumok létrehozása és megosztása. Az Omlet platformra létrehozott „Social Gallery” lehetővé fogja tenni a felhasználók számára, hogy barátokkal együtt készítsenek, osszanak meg és megjegyzésekkel lássanak el fotó albumokat, mindezt központi adattároló igénybevétele nélkül.

 

Ezek a funkciók, a Huawei és az Omlet partnerségének első innovációi, amelyek még 2015-ben elérhetőek lesznek a vállalat készülékein.

 

„A felhasználóknak nagyon fog tetszeni, hogy a megosztás mennyire egyszerűvé válik az Omlet segítségével a Huawei készülékeken.” – mondta el Monica Lam, az Omlet társalapítója, a Stanford Egyetem számítástechnika tudományok professzora. - „Az együttműködés a Huawei-jel lehetővé teszi az Omlet számára, hogy tovább bővítse a személyes adatok védelmét erősítő nyílt közösségi rendszert, amely a vállalat legfontosabb küldetése.”

 

Mobilszolgáltatás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A telefonálástól a nagyképernyős streamelésig – így alakította át az életünket 3 évtized alatt a mobiltechnológia

1994. március 26-án, 30 évvel ezelőtt indította a Yettel az első kereskedelmi GSM szolgáltatást Magyarországon, akkor még Pannon GSM néven. Nem csak a márka, a mobiltechnológia is számos újításon ment keresztül a három évtized alatt. Az akkoriban még csak hangszolgáltatást nyújtó méregdrága belépési díjtól indulva mára korlátlan hang- és adatcsomagok, szélsebes mobilinternet érhető el megfizethető áron, mind mobilon, mind az otthonokban, mobilhálózati alapokon. 30 év fejlődése, aminek mára a lakosság és az üzleti felhasználók is a nyertesei lettek.

2024. március 27. 16:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05