Az Amazon győzött a Golden Globe-on

MTI Sajtóadatbank, 2015. január 13. 14:51

Transparent című saját gyártású vígjátéksorozata győzelmével az Amazon betört a televíziózás élmezőnyébe: a Hollywoodban dolgozó külföldi újságírók (HFPA) először adták a legjobb sorozat díját online programnak a 72. Golden Globe-gálán.

A Variety.com a vasárnapi díjátadó ceremónia televíziós elismeréseit elemző cikkében azt is kiemelte, hogy az Amazon.com-hoz tartozó Amazon Instant Video online műsorszolgáltató először kapott Golden Globe-díjat egy produkciójáért.

A Transparent főszereplője, a 70 esztendős Jeffrey Tambor a vígjátéksorozatban nyújtott alakításáért a legjobb színész aranyglóbuszát kapta. A széria egy háromgyermekes apáról szól, aki felfedi, hogy transznemű.

 



A láthatóan meghatott Tambor díját szorongatva a transznemű közösségnek ajánlotta a trófeát, és a külföldi újságírók szövetségének köszönetet mondva úgy fogalmazott: az elismeréssel a HFPA "elhelyezett minket a térképen, és felhívta a közönség figyelmét a történetünkre".

A sorozatban szereplő Alexandra Billings transznemű színésznő elismerte: nagyon meglepte a széria népszerűsége. Mint mesélte: tisztában volt azzal, hogy remek a forgatókönyv és kitűnő a színészgárda, de óriási meglepetés volt számára a közönség lelkes fogadtatása.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05