3D szemüveget mutatott be a Microsoft

MTI Sajtóadatbank, 2015. január 24. 11:38

Forradalmian új, hologramos szemüveget mutatott be a Microsoft: a HoloLens nevet kapott új eszköz viselője a Skype-hívások beszélgetőpartnereit vagy a videojátékok virtuális tárgyait a való élet három dimenziójában láthatja.

Az információs technológia egykori úttörője ezzel a lépéssel a Google "okosszemüvegével", a Goolge Glass-szal és a Facebook Oculous nevű, virtuális fejhallgatójával kívánja felvenni a versenyt az iparág új frontvonalán, a virtuális valóság területén. A vezeték nélküli HoloLens a Microsoft Windows 10 rendszerével együtt idén ősszel lesz kapható - jelentették be a projekt vezetői szerdán a szemüveg és az operációs rendszer bemutató rendezvényén.

A HoloLensnek egyelőre a nyers prototípusát mutatták be a sajtónak és az elemzőknek redmondi székházukban. Sem fotózni, sem videózni nem engedték a megjelenteket, ám a weboldalukra feltettek néhány képet.

 



A HoloLens viselője három dimenzióban láthatja - többek között - a népszerű Minecraft videojáték tárgyait, illetve a Skype-hívások idején a beszélgetőpartnerét. A Microsoft évek óta fejleszti a szigorúan titkos projektet, és többféle forgatókönyvvel is dolgozott már, többek között a virtuális, vagyis a monitoron megjelenő tárgyak 3D-nyomtatóra küldésével.

"A hologram a mindennapi életünk része lehet" - vélte Alex Kipman, a projekt vezetője, aki a testmozgással és hanggal irányítható Xbox-fejlesztés, a Kinect egyik atyja volt. Elhangzott az eseményen, hogy a HoloLens hologramos lehetőségeit az új Windows 10 is ki fogja aknázni.

Kulcsszavak: Microsoft 3D okosszemüveg

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05