Új, játékokhoz tervezett grafikus kártyát mutatott be az Asus – Strix GTX 960

forrás: Prím Online, 2015. január 24. 10:22

Az ASUS bejelentette a Strix GTX 960, játékokhoz optimalizált grafikus kártyáját, amely  durva terhelésnél 30 százalékkal hűvösebb és háromszor csendesebb működést kínál a referenciaértéknél. A Strix GTX 960 a referencia-architektúránál 12%-kal gyorsabb.

Az ASUS bejelentette a Strix GTX 960 nevű vadonatúj, játékhoz optimalizált grafikus kártya megjelenését, amely olyan exkluzív ASUS technológiákat mondhat magáénak, mint az akciódús játékoknál hihetetlen élményt jelentő, hűvösebb, csendesebb és gyorsabb működést eredményező DirectCU II hűtés, vagy a „0db fan” technológia, amely a kevésbé strapás játékmeneteknél teljes csendet biztosít.

Az új kártyát a csak az ASUS-gépekben elérhető exkluzív Super Alloy Power alkatrészekkel is felszerelték a nagyobb strapabírás és a jobb hűtés érdekében, valamint a túlhajtást és online lejátszást rugalmassá és egyszerűvé tevő, XSplit Gamecasterrel kibővített GPU Tweak segédprogramot is megkapta. A Strix GTX 960 DisplayPort csatlakozóval is fel van szerelve, amely akár a 4K/UHD (ultramagas) felbontású kapcsolatokat is kezeli. 

 

A Strix GTX 960 GPU-ja gyárilag 1291 MHz-re van túlhajtva, amely OC módban 1317 MHz-es turbófrekvencián ketyegve biztosítja a lenyűgöző játékteljesítményt. A Strix GTX 960-nal az Assassin’s Creed Unity és a Battlefield 4 12%-kal gyorsabban futtatható. A 3DMark 11 (Extreme) teljesítményteszten (1920 x 1080 Full HD felbontással) a referenciaarchitektúránál 6,5%-kal jobban teljesít. Mindkét eszköz 2 GB nagy sebességű GDDR5 videomemóriával rendelkezik, amelynek sebessége akár 7200 MHz-ig gyorsítható.

 

Hűvösebb, csendesebb működés

 

A Strix GTX 960 a csak az ASUS termékeiben megtalálható DirectCU II technológiával 220%-kal jobb hőleadásra képes, ami 30%-kal jobb teljesítményt és háromszor halkabb működést eredményez a referenciaértéknél; ennek következményeképpen elképesztően stabil és rendkívül halkan működik még az intenzív játékmenetek során is. 

 

A Strix még magasabbra teszi a lécet a „0dB fan” (nulla decibeles ventilátor-) technológiával, aminek következtében az egyszerűbb játékok teljes csendben játszhatók – mégpedig egy olyan hűtési megoldásnak köszönhetően, amely a GPU hőmérsékletét egy beállított szint alatt tudja tartani, ahol a ventilátor egyáltalán nem indul el.

 

A hűtés még további javításhoz a Strix GTX 960-at egy erős merev hátlappal is felszerelték, amely gyorsan szétoszlatja a meleget és még jobban védi a kártyát a károsodásoktól.

 

5 fázisos Super Alloy Power

 

A Strix GTX 960 öt fázisos tápellátási rendszere 15%-kal javítja az energiakezelés hatékonyságát, kiszélesíti a feszültségmodulációs tartományt és hozzájárul az élettartam látványos – a referenciakártyához képest két és félszeres – növeléséhez. A Strix GTX 960 egyetlen 6 tűs tápcsatlakozót használ a rendezett, átlátható kábelkezeléshez. Nagyon kényelmes az is, hogy a sikeres csatlakoztatásról jelző-LED tájékoztat.

 

Valós idejű megfigyelés és felügyelet

 

A Strix GTX 960-hoz a GPU Tweak is jár: ez egy olyan ASUS-segédprogram, amellyel a felhasználók a lehető legjobb teljesítményt facsarhatják ki a grafikus kártyákból. Ezzel finoman és valós időben szabályozható a GPU sebessége, a feszültségértékek és a videomemória órajelsebességei – vagyis a túlhajtás már nemcsak könnyű, hanem magabiztosan nyúlhat hozzá bárki.

 

A GPU Tweak a játékok online közvetítésére alkalmas XSplit Gamecaster egyedi változatát is tartalmazza, amely mellé egy évre ingyenes XSplit Premium licenc is jár. Az XSplit Gamecasterrel a felhasználók rögzíthetik, illetve valós időben megoszthatják a képernyő tartalmát az interneten – ami azt jelenti, hogy mások is nézhetik, mit és hogyan játszanak éppen. A kártya használója játék közben könnyedén figyelemmel kísérheti a rendszer állapotadatait, például a képfrissítési sebességet, a CPU terhelését, a hőmérsékletét és számos egyéb dolgot, és a GPU Tweak gomb egyetlen megnyomásával egyszerűen módosíthatja is a teljesítménybeállításokat.

 

Elérhetőség és árak

 

A Strix GTX 960 január 22-től lesz kapható a világ minden táján. A hazai felhasználók 74 990 Ft-os árcédulával találkozhatnak a boltok polcain.

 

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Energiatakarékosság az ASUSTOR-ral!

Az áramszámlák világszerte meredeken nőnek, ASUSTOR NAS viszont segít abban, hogy adataid elérhetők legyenek és pénzt takaríts meg.

2024. március 27. 11:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05