Bemutatkozott az Xperia E4

Czipperer Dia, 2015. február 11. 17:34

A Sony bemutatta új mobilját, az Xperia E4-et. A Dual-SIM verzióban is kapható készülék kiemelkedő akkumulátor teljesítménnyel bír.

A Sony bemutatta Xperia sorozatában tagját az E4 személyében. A készülékről már korábban is lehetett hallani, és az előzetes híresztelések nagyjából be is igazolódtak. A belépő-kategóriás versenyző elődjéhez képest nagyobb, 5 hüvelykes (960x540 pixel) kijelzőt kapott, viszont ugyancsak négymagos processzorral, 1 gigabájt RAM-mal és 5 megapixeles kamerával látták el. Fedélzetén az Android 4.4.4 KitKat operációs rendszer teljesít szolgálatot.

Sajnos LTE kapcsolatra nem képes az eszköz, azonban az E1 és az E3 modellhez hasonlóan Dual-SIM verzióban is kapható lesz.

 

A hivatalos specifikációk szerint a telefont egy négymagos, 1,3 gigahertz órajelű, egyelőre ismeretlen márkájú processzor hajtja, memóriája pedig egy gigabájtos. A készülék 5 megapixeles főkamerája Full HD videórögzítésre is alkalmas, előlapi fénylesője pedig 2 megapixeles. A kamera többek között digitális képstabilizátor, arcfelismerő, autofókusz funkciókkal is rendelkezik.

 

Az E3-hoz képest megnövelt tárhelyet, összesen 8 gigabájtot kapott, amely microSD kártyával tovább bővíthető 32 GB-ig.

 

A kapcsolat terén opcionális Dual-SIM támogatással rendelkezik, 3G adatkapcsolattal, Wifivel, valamint Bluetooth 4.1-es szabványú adatátviteli kapcsolati lehetőséggel látták el.
 


A Mashable információi szerint – amelyet a Sony közleménye is megerősített – a telefon 2300 mAh-es aksija akár két napot is kibír egyetlen töltéssel, és a Sony szerint ez még tovább növelhet a STAMINA és az Ultra STAMINA módok használatával.
 


Maga a bemutatás körül nem volt túl nagy felhajtás a Sony részéről. A vállalat az árról és a pontos megjelenésről sem beszélt még, csak annyit lehet tudni, hogy február közepén debütál a piacon fekete és fehér színekben. Az azonban egyelőre még kérdéses, mely piacokon lesz elérhető a telefon.

 

A vállalat hivatalos közleményét a Kütyü Magazinon olvashatjátok.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05