Legújabb teszteredményeit összegezte a Kaspersky Lab

forrás: Prím Online, 2015. február 11. 11:23

A Kaspersky Lab ezúttal számos olyan teszteredményét hozta nyilvánosságra, amelyeket független kutatócsoportok végeztek 2014 utolsó negyedévében. A szakértők arra voltak kíváncsiak, hogy a népszerű biztonsági termékek milyen hatékonysággal ismerik fel az új, még ismeretlen malware-eket, hogyan lépnek fel az adathalászat és a pénzügyi veszélyek ellen, és milyen hatással vannak a készülék teljesítményére.

AV-Comparatives

 

Az AV-Comparatives 2014 utolsó negyedében jelentette meg eredményeit hosszútávú, Whole Product Dynamic Real-World Protection tesztjéről, amely 2014 augusztusa és novembere között zajlott. A vizsgálati időszak alatt a kutatók megosztották a részeredményeiket, amelyek azt mutatták, hogy a Kaspersky Lab Internet Security kiemelt hatékonysággal tudta blokkolni az észlelt veszélyeket. A négy hónapos tesztsorozat során a Kaspersky Lab terméke a veszélyek 99.4 százalékát sikeresen észlelte, és egyetlen esetben sem riasztott tévesen, ezáltal megszerezve az Advanced+ értékelést.

 

A Kaspersky Internet Security biztonsági megoldást máskor is díjazták már Advanced+ bizonyítvánnyal, 2014 szeptemberében a File Detection teszt során elért eredményéért, amikor a termék a fenyegetések 99.7 százalékát blokkolta.

 

A Kaspersky Internet Security a harmadik Advanced+ minősítést az októberi Performance teszt során kapta az AV-Comparativestől. A kutatók ekkor különböző helyzetekben hasonlították össze egy olyan PC teljesítményét, amelyre biztonsági megoldást telepítettek, egy olyan PC teljesítményével, amelyre nem telepítettek vírusírtót. A kísérlet végén, a Kaspersky Lab Internet Security programmal ellátott számítógép 97.7 pontot kapott, az elérhető 100-ból, amit csak egy vírusírtó nélküli számítógép kaphatott az értékelőktől.

 

Az AV-Comparatives ezen felül azt is vizsgálta, hogy a biztonsági megoldások mennyire képesek felderíteni az adathalász oldalakat. Ebben az esetben nem határoztak meg díjakat, csupán azt értékelték, hogy a nem kívánt oldalakat milyen hatékonysággal szűrték ki. 14 terméket vetettek alá a kísérletnek, és a Kaspersky Internet Security egyike volt a két legjobb eredményt felmutató terméknek, az elért 90 százalékkal.

 

AV-Test

 

Az AV-Test 2014 júliusa és augusztusa között végezte kéthavi vizsgálatát “A vállalati és otthoni felhasználók internetes biztonsága” témakörben, Windows 7 SP1 rendszeren. A Kaspersky Endpoint Security tíz „Jóváhagyott” (Approved) minősítést kapott a vállalati végpontvédelméről, míg a Kaspersky Internet Security az „Ajánlott” (Certified) minősítés mellett maximális pontszámot is szerzett.

 

A mobileszközökre kialakított megoldások tesztjei során, szeptemberben és októberben, a Kaspersky Internet Security for Android “Ajánlott” (Certified) eredményt ért el.

 

Dennis Technology Labs

 

2014 utolsó negyedévében a Dennis Technology Labs tette közzé két alkalmassági vizsgálatának eredményeit. Az első júliustól szeptemberig tartott, a második pedig októbertől decemberig. Mindkét alkalommal egyaránt tesztelték az otthoni felhasználóknak-, a kis,- és a nagyválallatoknak készült biztonsági megoldásokat is. A Kaspersky Internet Security, a Kaspersky Small Office Security és a Kaspersky Endpoint Security for Business mindkét teszt alapján AAA minősítésben részesült.

 

PCSL

 

2014 novemberében, a PC Security Labs, kínai laboratórium vizsgálta az androidos készülékekre készült biztonsági megoldásokat. A Kaspersky Internet Security for Android a veszélyek 99.75 százalékát érzékelte, ezzel pedig az elérhető legjobb fokozatot kapta meg, az ötcsillagos minősítést.

 

Virus Bulletin

 

2014 utolsó negyedévében a Virus Bulletin mutatta be vizsgálatának eredményeit, melynek során olyan termékeket vettek górcső alá, amelyeket Microsoft Windows 8.1 és Windows Server 2008 R2 SP1 védelmére terveztek. A Kaspersky Endpoint Security, a Kaspersky Small Office Security és a Kaspersky Internet Security az első tesztben vett részt, míg a Kaspersky Endpoint Security, a Kaspersky Anti-Virus for Windows Servers Enterprise Edition és a Kaspersky Small Office Security a másodikban. Minden termék sikeresen, 100 százalékos hatékonysággal blokkolta a teszt veszélyeit, és egyetlen egyszer sem riasztottak tévesen. Végül VB100 minősítéssel díjazták őket. 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05