D-Link Smart Home és mobilra optimalizált újdonságok a MWC kiállításon

forrás: Prím Online, 2015. március 5. 17:47

A D-Link számos, az okostelefonok, tabletek használatát új szintekre emelő újdonsággal rukkolt elő a 2015-ös barcelonai mobilkommunikációs kiállításon, a Mobile World Congress-en. A mobilkészülékekről vezérelhető Wi-Fi és Z-Wave szabványos Smart Home termékek mellett új generációs babafigyelő monitor és az akár több tucat Wi-Fi eszközt kiszolgálni képes legújabb Wireless AC router is helyet kapott a gyártó standján.

A mobilkommunikáció és az okosotthonok köré szervezte barcelonai megjelenését a D-Link. Olyan újdonságokkal jelent meg, melyek okostelefonunk használatával még kényelmesebbé és biztonságosabbá tehetik életünk. Az Internet of things világára készülve a D-Link elhozta mydlinkHome otthonautomatizálási termékcsaládjának valamennyi idén boltokba kerülő elemét, bemutatta az eddigi legmagasabb tudású EyeOn Baby babafigyelő monitorát illetve a mindezen igények kiszolgálását legmagasabb szinten biztosító, 3200Mbps sebességre képes Ultra Wi-Fi Wireless AC routerét.

D-Link Smart Home  

 
A D-Link jelentősen bővíti tavaly bemutatott mydlink Home okosotthon termékpalettáját. Az okosotthonok központi megoldása, a mydlink Connected Home Hub mellett számos új szenzor valamint egy sziréna is bemutatásra került.

A portfolió legújabb elemei:


•    Z-Wave Connected Home Hub (DCH-G020): egy Z-Wave tanúsított gateway, mely egységes platformra hozza össze a Z-Wave és a Wi-Fi készülékeket.
•    Z-Wave Ajtó- és ablaknyitó szenzor (DCH-Z110): Érzékeli az ajtó illetve az ablak nyitását, és erről riasztást küld push üzenet formájában okostelefonra. A DCH-Z110 elemeinek élettartama 3 év. A szenzor egy hőmérséklet és fényérzékelőt is tartalmaz további automatizálási lehetőségeket kínálva.
•    Z-Wave Mozgásérzékelő (DCH-Z120):  Push üzenetet küld a beállított mobilkészülékre valahányszor mozgást érzékel. A Z-Wave Mozgásérzékelő szenzor elemmel mőködik, így bárhova elhelyezhető.
•    Z-Wave Füstérzékelő (DCH-Z310): elemmel működő füstérzékelő beépített riasztóval és öntesztelő gombbal.
•    Wi-Fi Vízszivárgás szenzor (DCH-S160): A közvetlenül a konnektorba dugható, a Wi-Fi hálózatra vagy a mydlink Connected Home Hubra csatlakozó DCH-S160 érzékeli a szivárgó vizet és push üzenetet küld a mobiltelefonra. A Wi-Fi Vízszivárgás szenzor elhelyezhető vízmelegítők, mosógépek, mosogatógépek vagy akváriumok közelében illetve minden olyan ponton, ahol a szivárgó víz károkat okozhat.
•    Wi-Fi Sziréna (DCH-S220): A potenciális betörők elriasztására szolgáló DCH-S220 hangriasztást és push üzenetek küldését indítja be a kiváltó esemény – például egy mozgásérzékelő jelzése alapján.

A kiteljesedő SmartHome koncepció elemei április végére érkeznek magyarországra. A Conneted Home Hub gateway várható ára 25 000 Ft, az egyes szenzorok 12 500 és 21 900 Ft közötti áron lesznek elérhetők.

EyeOn Baby Monitor HD 360


A hazai piacon is mind sikeresebb termékkategória, az okostelefonra kameraképet közvetítő és arról programozható babafigyelők újabb családtaggal bővülnek. A DCS-855L EyeOn Baby Monitor HD 360 a nevéből adódóan 720p HD képminőséget valamint körbeforgatási lehetőséget biztosít a már a korábbi modelleknél megszokott funkciók mellett.

 



A cserélhető rózsaszín és kék díszgyűrűkkel érkező kis kamera a kiságy mellé helyezve mind nappal, mind éjszaka kristálytiszta képet biztosít. A monitorkép akár otthonról, akár útközben megnézhető az EyeOn Baby iOS és Android alkalmazáson keresztül, de értesítést is kérhetünk csatolt pillanatfelvétellel, ha a kamera hangot vagy mozgást érzékel. Szólhatunk mi is gyermekünkhöz vagy elindíthatjuk az 5 beépített vagy az 5 általunk rögzített altatódal bármelyikét.


A modern szülők babafigyelője júniusban érkezik, várható hazai ára 53 000 Ft körül alakul.

 



Ultra Wi-Fi Router


A DIR-890L Wireless AC Ultra Wi-Fi router a csúcskategóriás Wi-Fi eszközök első tagja. 3200Mbps Wi-Fi sebességéhez különleges formatervezés, 6 külső antenna és a ezek összhangját megteremtő szoftveres háttér valamint érintőkijelzőre tervezett újragondolt kezelőfelület társul. A D-Link Ultra Wi-Fi routere minden vezeték nélküli klienst az azon elérhető legnagyobb sebességgel szolgál ki.
A különleges funkciókkal felvértezett űrhajó májusban érkezik Magyarországra 99 000 Ft-os bevezető áron.
 

Kulcsszavak: MWC 2015 router D-Link

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05