Az MVM NET az ITU Telecom World 2015-öt népszerűsítette az MWC-n

forrás: Prím Online, 2015. március 9. 10:23

Az MVM NET Távközlési Szolgáltató Zrt. először vett részt a március 2-5. között megrendezett barcelonai GSMA Mobile World Congress 2015 eseményen. Az MVM Csoport távközlési tagvállalata portfoliójának és fejlesztéseinek bemutatása mellett az idén októberben, Budapesten megrendezendő ITU Telecom World 2015 világkonferencia népszerűsítésében is szerepet vállalt.

A GSMA Mobile World Congress a világ egyik legnagyobb mobilkommunikációs seregszemléje. A kiállításon és a hozzá kapcsolódó konferenciákon a világ vezető mobilcégei, készülékgyártók és szolgáltatók vesznek részt, és mutatják be legújabb fejlesztéseiket.

Téren Róbert, az MVM NET Zrt. vezérigazgatója a barcelonai részvétellel kapcsolatban elmondta: „Az MVM NET Zrt. az MVM Csoport korszerű, nagy kapacitású és kimagasló megbízhatóságú távközlési szolgáltatásokat nyújtó tagvállalata, a cégcsoportot a távközlési iparágban képviselő stratégiai szereplő. A társaság célja, hogy a Nemzeti Infokommunikációs Stratégia célkitűzéseivel összhangban az infokommunikációs piac valamennyi szegmensében tovább erősítse jelenlétét, akár a nemzetközi színtéren is.”

Az idei barcelonai rendezvényen több mint 2000 kiállító és csaknem 90 ezer látogató fordult meg. Az esemény egyedülálló lehetőséget biztosított a magas szintű kapcsolatépítésre az iparág szereplői között. Az MVM NET szakemberei a társaság portfolióját és jövőbeni fejlesztéseit mutatták be a szakmai közönségnek.

A legnagyobb érdeklődésre a társaság által tulajdonolt és üzemeltetett Nemzeti Távközlési Gerinchálózatra épülő szolgáltatások, valamint a 450 MHz-es frekvenciasávban működő LTE450 mobil adatátviteli technológián alapuló országos hálózat kiépítése tartott számot. Az állami és üzleti infokommunikációt kiszolgáló, országos lefedettségű hálózat alapjául szolgáló LTE egy olyan innovatív, „jövőálló” technológia az adatátvitel területén, amely biztosítja a gépek közötti (M2M) kommunikáció magas színvonalú kiszolgálását és elősegíti a digitális közszolgáltatások fejlesztését.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05