A Kaspersky Internet Security for Android kapta „Az év terméke” díjat a PC Security Labs tesztjén

forrás: Prím Online, 2015. március 11. 08:33

A Kaspersky Internet Security for Android kapta “Az év terméke” díjat, a PC Security Labs, kínai független szervezettől, az androidos malware-ek felderítésében végzett tesztek során nyújtott teljesítményéért.

2014-ben a PC Security Labs három kísérletet végzett – januárban, augusztusban, illetve novemberben – azért, hogy értékelje az Android rendszeren futó biztonsági megoldásokat.

 

Mindhárom teszt során ugyanazt a módszert alkalmazták. Több, mint 2000, a közelmúltban aktív malware-t használtak mintaként, és az alkalmazásokkal együtt felmásolták az eszköz SD kártyájára. Ezután telepítették a biztonsági megoldást, frissítették a legújabb verzióra, és a legfrissebb vírusirtó adatbázisra, majd ezt követően a tesztelők elindították a vizsgálatot. A Kaspersky Internet Security for Android mindhárom teszten megbízhatóan jó eredményeket hozott, megakadályozta a rosszindulatú programok futtatását anélkül, hogy a jogtiszta szoftverre bármilyen hatással lett volna. A Kaspersky Lab terméke ötcsillagos minősítéssel gazdagodott.

 

Timur Biyachuyev, a Kaspersky Lab vírusirtó kutatócsoportjának vezetője elmondta, hogy a vállalat kutatói folyamatosan tanulmányozzák az internetes veszélyek állandóan változó térképét. Egy 2014-ben megjelent beszámoló szerint az Android rendszer mára a kiberbűnözők érdeklődésének középpontjába került, ezért kiberbiztonsági szakértőink is a mobilveszélyek elleni védelemre összpontosítanak. A precíz munkájuknak köszönhető, hogy a Kaspersky Lab megoldások gyorsan felderítik a legújabb veszélyeket is, és folyamatosan kiváló eredményeket érnek el, mind a teszteken, mind a valóságban.

 

Nem a PC Security Labs az egyetlen független szervezet, amely felismerte a Kaspersky Lab Android rendszerre fejlesztett megoldásainak hatékonyságát: a termék jól szerepelt más tesztelők, például az AV-Test 2014-es kísérletei során is.

 

Az alkalmazáat mi is leteszteltük már. Az erről írt tapasztalatainkat a Letöltés Blog oldalán olvashatjátok.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50