Nagyszabású bemutatóval érkeznek Európába az ASUS legújabb fejlesztései

forrás: Prím Online, 2015. április 2. 09:25

Európában is bemutatkozik a ZenFone 2: egy XVIII. századi párizsi színházban tartott sajtóeseményen az érdeklődők megismerkedhettek ezen kívül a Transformer Book Chi sorozattal, illetve a ZenBook UX305 és ZenBook Pro UX501 gépekkel is.

A történelmi jelentőségű Le Trianon színház egy különleges helyszín, amely csodálatos dimenziókkal egészítette ki ezeknek az aprólékos gonddal tervezett termékeknek az európai bemutatóját. A két vállalat hosszútávú partnerkapcsolatának és a legfrissebb „2-in-1” eszközöknek az ünneplésében Christian Morales, az Intel vállalati alelnöke és az Intel EMEA vezérigazgatója is csatlakozott az emelvényen Shih-hez. Az eseményen megjelent az Instagramon nagy sikert aratott Robert Jahns digitális művész, aki bejelentette a ZenFone 2 „Lásd, amit más nem láthat” (See What Others Can’t See) fotókampányát, amely a ZenFone 2 PixelMaster kameratechnológia előnyeit mutatja be.
 

Lásd, amit más nem láthat – ASUS ZenFone 2

A ZenFone 2 a rendkívül sikeres ZenFone család új zászlóshajója: a vadonatúj forma mellé 13 megapixeles PixelMaster kamera társul; a rendíthetetlen teljesítményt egy 64 bites Intel Atom Z3580 processzor és akár 4 GB RAM biztosítja. A szupergyors és megbízható 4G/LTE kapcsolatról az Intel LTE-Advanced modem gondoskodik. A ZenFone sikerére és negyed évszázadnyi mérnöki tapasztalatra építő, sokak által várt ZenFone 2 rengeteg új és izgalmas szolgáltatást kínál. A megújult ASUS ZenUI felület pedig mindenkit arra bátorít, hogy élvezze a luxust.

 


A ZenFone 2 gyönyörű, vadonatúj formája az ikonikus Zen tervezési elemeket viszi tovább: a fényes, csiszolt fémet, a koncentrikus körös felületet, de új csodákat is felvillant a kecses ívű házzal, amely a szélein mindössze 3,9 mm vastag. Az exkluzív „Ergonomic Arc” (ergonomikus ívek) formatervű készülék kényelmesen kézben tartható, biztosan megmarkolható. A telefon hátulján elhelyezett hangerőszabályzó magától értetődően kezelhető, jól elérhető a mutatóujjal. Az 5,5 hüvelykes Full HD IPS+ kijelző rendkívül keskeny peremet kapott, ezért a maximális láthatóság mellett a ZenFone 2 általános mérete a lehető legkisebb lett.


A ZenFone 13 f/2.0-s szépes rekeszű, 13 megapixeles PixelMaster kamerájával gyorsan és könnyen készíthetők lenyűgöző nagyfelbontású felvételek, exponálási késleltetés nélkül. A kamerafunkciók (az alacsony fényerőhöz kidolgozott HDR, illetve a hátulról megvilágított képekhez kifejlesztett Super HDR mód), illetve a hihető bőrszíneket eredményező Real Tone vaku minden megvilágítási szituációban fantasztikus fotókat eredményez.


A ZenFone 2 3000 mAh-s akkumulátora több, mint elegendő energiát tartalmaz az egész napos működéshez. A gyorstöltési technológia pedig komoly mértékben csökkenti a töltési időt.

Pengevékony, szétválasztható „2-in-1” gépek – ASUS Transformer Book Chi sorozat


A lélegzetelállítóan szép és innovatív Transformer Book Chi sorozat tagjai olyan pengevékony, windowsos „2-in-1” noteszgépek, amelyek egy ügyes mágneses zsanér leválasztásával simán átalakíthatók windowsos táblagépekké. A gyönyörű, precíz kidolgozású, teljes egészében alumíniumból kimart, magas fényű ház, a lenyűgöző, akár WQHD kijelző és az akár Intel Core M processzorok ereje révén a Transformer Book Chi kifinomult és elegáns mobil számítástechnikai élményt kínál a munkához és a játékhoz is.


Az akár Intel Core M processzorral a Transformer Book Chi sorozat minden napi tevékenységhez bőven elég teljesítményt kínál. A rendkívül hatékony energiafelhasználású Intel processzorokkal a Chi felhasználók akár nyolc órás akkumulátoros üzemidőnek örülhetnek úgy, hogy erőben sem kell kompromisszumokat kötniük. A kiemelkedő energiatakarékosság és az ASUS mérnökcsapatának korszerű hűtési megoldása azt jelenti, hogy a Chi-nek nincs szüksége ventilátorokra ahhoz, hogy hűvös maradhasson.  Az ügyesen kitalált ventilátor nélküli kialakítás révén a gép csendes, ugyanakkor jobb teljesítményt tud nyújtani, mint a többi jelenleg kapható Intel Core M processzoros eszköz.

 


Az összes Chi modellben csak kivételesen gyors, válaszkész SSD-tárolókat használtak – ezek sebessége akár a hagyományos merevlemezes tárolók kilencszerese is lehet –, így a felhasználóknak kevesebb időt kell várakozással tölteniük és több marad munkára vagy szórakozásra. A Transformer Book Chi kényelmes, gyors USB 3.0 csatlakozásra képes egy „Type B” USB csatlakozóval. Az USB 3.0 akár tízszeresen is felülmúlhatja az USB 2.0 sebességét.


A Transformer Book Chi sorozat IPS-képernyői mellé az ASUS TruVivid technológiája társul, az eredmény pedig széles betekintési szög, hihetetlenül tiszta kép és nagy fényerő. Az akár WQHD (2560 x 1440) felbontás és a kategóriavezető (a T300 Chi esetében 235 ppi-s pixelsűrűség révén a felhasználóknak különlegesen éles és részletes vizuális élményben lehet részük.


A Transformer Book Chi sokféle méretben és kétféle színben – zafírkékben és sarkifény-metálban – lesz kapható, így minden felhasználói igény kiszolgálására alkalmas. A legerősebb T300 Chi 12,5 hüvelykes képernyővel felszerelt ultravékony táblagép, amely mindössze 7,6 mm vastag. Lelke a gyors és rendkívül energiatakarékos Intel Core M processzor. A kompakt, 10,1 hüvelykes T100 Chi egy ostyavékony, 7,2 mm vastag táblagép, amely akkumulátorról egész nap képes működni.

A világ legvékonyabb, ultrahordozható 13,3 hüvelykes QHD+ noteszgépe – az ASUS ZenBook UX305


A ZenBook UX305 arisztokratikus új formájában is felfedezhetők a klasszikus ZenBook-jegyek. Finoman elkeskenyedő ékformájához sima, lekerekített élek és precíziós maratású, csillogó él társul, amely még jobban kihangsúlyozza a mindössze 12,3 mm vastag ház karcsúságát – és ha mindez nem volna elég, mindössze 1,2 kg.

A ZenBook UX305-ben az Intel vadonatúj, rendkívül energiatakarékos Core M processzora működik, amely bármilyen feladatot könnyedén, erőfeszítések nélkül kiszolgál. Az akár 8 GB RAM-mal és ultragyors, max. 512 GB-os SSD-vel szerelt UX305 egész nap képes megbirkózni a mindennapos feladatokkal.

 



Egy fantasztikus, ultrahordozható géphez ugyanilyen kimagasló képernyő is jár; ezért kapott a ZenBook UX305 különlegesen éles, 13,3 hüvelykes, több ujjal kezelhető IPS érintőképernyőt, amely akár QHD+ (3200 x 1800 pixeles) felbontással is rendelhető, és széles szögből nézhető. Ez a képernyő ötször akkora felbontású, mint a szokásos HD-kijelzők, és egészen elképesztő, 275 ppi-s pixelsűrűséggel gondoskodik az éles, ragyogó és életszerű képekről és videomegjelenítésről. 300 cd/m2 fényerejével, 770:1 kontrasztarányával és ergonomikus, tükröződésmentes bevonatával a feketék sötétnek, a fehérek pedig gyönyörű tisztának látszanak, a széles színtér (72% NTSC) pedig garantálja a pontos színvisszaadást.

A ZenBook UX 305 három SuperSpeed USB 3.0 csatlakozóval is fel van szerelve az USB 2.0-nál akár tízszer gyorsabb adatátvitelhez. Az egyik USB csatlakozóba az ASUS Charger+ technológiáját is beépítették, így arról gyorsan feltölthetők a mobileszközök. A géphez USB - Ethernet adapter is jár, valamint egy mini DisplayPort–VGA adapter, amellyel könnyedén ráköthető külső monitorokra.

Az erő, elegancia és teljesítmény tökéletes keveréke – ASUS ZenBook Pro UX501

A ZenBook Pro UX501 lelke a különleges teljesítményű, négymagos Intel Core i7-4720HQ processzor, amely bármilyen feladat problémamentes elvégzéséhez elég erős. A masszív 16 GB-os RAM miatt a gép több feladatot is nagyon simán képes egyszerre futtatni, és rengeteg feldolgozási teljesítmény marad a legnehezebb, legszámításigényesebb feladatok elvégzésére.

A ZenBook Pro UX501-ben a remek új NVIDIA GeForce GTX 960M grafikus feldolgozóegység (GPU) biztosítja a játékhoz is alkalmas grafikus teljesítményt. Maximum 4 GB-os gyors GDDR5 videomemóriájával olajozott 4K/UHD videolejátszásra és problémamentes 3D renderelésre képes. A kiemelkedő képfrissítési sebesség is segít abban, hogy igazán elmerülhessünk a játékban.

 


Az ASUS VisualMaster kijelzők új mérföldkövet jelentenek a noteszgépek történetében: a legfrissebb technológiák mellett páratlanul tiszta és részletes képet kínálnak. A ZenBook Pro UX501 15,6 hüvelykes, több ujjal kezelhető képernyője borotvaéles, 3860 x 2160 pixeles 4K/UHD vizuális élményt nyújt – ez négyszerese a Full HD felbontásának –, ami 282 ppi-s pixelsűrűséget jelent. Ezzel nem csak minden apró részlet lesz jól látható, de összességében is fantasztikusan életszerű lesz a látvány. A széles betekintési szögű IPS technológia gondoskodik arról, hogy a színek és a kontraszt semmilyen szögből nézve ne romoljon.


A gyors rendszerinduláshoz és a problémamentes fájlkezeléshez ultragyors tárolás is kell, ezért a ZenBook Pro UX501 a világ leggyorsabb SSD-it használja. A PCI Express (PCIe®) x4 csatolóval és az akár 512 GB-os kapacitással akár 1400 MB/s-es írási/olvasási sebesség is elérhető, ami kétszerese a versenytárs PCIe x2 modellekének, és akár 16-szorosa a szokásos 6,0 Gbit/s-es SATA merevlemezekének. Mivel nem tartalmaz mozgó alkatrészeket, a ZenBook Pro UX501-ben található SSD nem csak megbízható, hanem tökéletesen hangtalan is.


A fejlett hűtés és a ZenBook Pro UX501 96 Wh-s teljesítményű lítium-polimer akkumulátora azt jelenti, hogy a gép használója akár hat órán át (vagy még tovább) dolgozhat anélkül, hogy konnektort kellene keresgélnie.

Elérhetőség és árak


Az ASUS ZenFone 2 okostelefon magyarországi megjelenése a nyári hónapokban várható.
Az ASUS Transformer Book T100 Chi és T300 Chi „2-in-1” készülékek hazai megjelenése áprilisban várható, az ajánlott bruttó végfelhasználói ár 149 900 Ft-tól indul.

Az ASUS ZenBook UX305 már kapható Magyarországon, az ajánlott bruttó végfelhasználói ára 229 900 Ft-nál kezdődik.Az ASUS ZenBook Pro UX501 magyarországi megjelenése szintén a nyári hónapokban várható.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05