A hangüzenetek kimaradtak az Xbox One áprilisi frissítéséből

Czipperer Dia, 2015. április 7. 14:32

A Microsoft kiadta Xbox One játékkonzoljához szánt áprilisi frissítését, azonban a korábban ígért hangüzenet funkció kimaradt a sorból. Remélhetőleg nem végleg.

Megérkezett a Microsoft Xbox One játékkonzoljának április frissítése, amelynek előzetese már megtekinthető (lásd videó), hamarosan pedig az újdonságok is érkeznek.

 

Elöljáróban érdemes kitérni arra, hogy a hangüzenet funkció, melyet sokan vártak, nem érkezett meg az áprilisi update-tel. Nem tudni biztosan, mi lehet a késés oka. Sokan a a tesztelők visszajelzéseire hivatkoznak, mások pedig egyszerűen azt állítják, még nem állt készen a megoldás a bevezetésre.

 

Íme néhány fontos újdonság az áprilisi csomagból:

 

Party chat fejlesztések

 

Az elmúlt hónapokban a Microsoft számos ikont és értesítést adott a party chat szolgáltatáshoz, melyet most még tovább bővítettek, többek között javították a hibaelhárítási útmutatót. Az app révén a felhasználóknak lehetősége nyílik arra, hogy olyan problémákra kapjanak megoldást, mint a mikrofon működésképtelensége, vagy például arra, ha valakivel nem tudnak kapcsolatba lépni.

 

Game hub és eredmények

 

A fejlesztők a Game hub hozzáférésén is javítottak, melyet februárban mutattak be. A funkció külön felületet biztosít minden játék számára, és arra is lehetőséget kínál, hogy innen indítsák el a felhasználók a játékot, amit a Twitchen keresztül közvetíthetnek is.

 

A mostani újítás a játékspecifikus oldalakhoz kapcsolódik, melyekre úgy is eljuthatunk, ha egy aktív elemre kattintunk (pl. kép, videó, eredmény). Az eredményekkel kapcsolatban változás még, hogy csupán egy rövid ideig lesznek láthatók, és nem kell kattintani ahhoz, hogy lássuk az aktuális és kapott pontokat, hanem mindez automatikusan megjelenik majd.

 

What's on

 

A What's On szolgáltatás több ország Xbox One felhasználói számára elérhetővé vált. Bár hazánkban még nem él ez a lehetőség, de az Egyesült Államokban, Kanadában, valamint az Egyesült Királyságban a játékosok népszerű videók, játékok, tv műsorok, játékközvetítések és klipek linkjeit érhetik el.

 

 

Forrás: Xbox.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05