Rendszergazdáknak mutatott be új megoldásokat a Microsoft az Ignite Konferencián

forrás: Prím Online, 2015. május 6. 11:13

A Microsoft hétfőn, az idén először megrendezett Ignite Konferencián jelentette be, hogy több olyan új terméket és szolgáltatást tesz elérhetővé – például a Windows operációs rendszer új menedzsmentfunkcióit, a Microsoft Office új hibridfelhő-megoldásait és az új SQL Servert – amelyek segítségével a rendszergazdák munkáját könnyítik meg.

A rendszergazdák munkáját megkönnyítő új megoldásokat mutatott be a Microsoft az Ignite Konferencián. A Windows 10 új eszközeivel frissítéseket és új funkciókat telepíthetnek az IT a munkavállalók gépeire.

 

„Egyetlen vállalkozás sem lehet sikeres és nem növekedhet az IT megújítása, átalakítása nélkül" – mondta Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója. „A rendszergazdák eszköztárának bővítése a Microsoft üzletpolitikájának lényeges részét képezi, így az őket segítő megoldások megtalálhatóak a Windows 10, az Office 365, az Azure és más felhőalapú technológiák funkciói között."

 

Brad Anderson vállalati kliensekért és mobil megoldásokért felelős alelnök cikke, amely a Microsoft hivatalos blogján jelent meg a témában, ide kattintva olvasható el.

 

A Microsoft vezérigazgatója a konferencia több mint 23 000 résztvevője előtt elhangzott előadásában – amelyet az interneten további ezrek követtek nyomon – mutatta be, hogy a Microsoft miként járul hozzá a vállalati informatikai szolgáltatások megújításához és sikeréhez. A hozzá csatlakozó José Ángel Sánchez, a tavalyi FIFA-győztes, és a FIFA által a 20. század legjobb futballklubjának megválasztott Real Madrid C.F vezérigazgatója elmondta, hogy a Real Madrid sok-sok éve tartozik a futball élvonalához. A Microsofttal való együttműködésnek köszönhetően, amely a digitális átalakulásunat segíti elő, most már nemcsak a pályán, hanem azon kívül is győztesek lehetnek. A Microsoft felhőalapú szolgáltatásai és teljes termékportfóliója egy igazi, információ-vezérelt szervezetté alakítja át őket, miközben világszerte 450 millió rajongónknak biztosít exkluzív, személyre szabott tartalmakat és szolgáltatásokat a mérkőzések előtt, alatt és azokat követően.

 

A tegnapi eseményen ismertetett megoldások többféle kihívásra adnak válaszokat és nyitnak meg új lehetőséget a rendszergazdák számára.

 

 

Még személyesebb számítástechnika

 

A tegnap bevezetett Windows Update for Business egy olyan új felügyeleti szolgáltatás a Windows 10 operációs rendszeren belül, amelynek segítségével az eszközöket folyamatosan frissíteni lehet a legújabb biztonsági és funkcionális újdonságokkal. Az új megoldás révén csökkenthetők az üzemeltetési költségek, felügyelhető a frissítések terítése, gyorsabban válnak elérhetővé a biztonsági és az egyéb kritikus frissítések és a Microsoft legújabb innovatív megoldásai. A Windows Store for Business további felügyeleti eszközöket kínál, amelyekkel a vállalati döntéshozók a legmegbízhatóbb szoftverekhez, tartalmakhoz juthatnak hozzá, és ezeket kollégáikkal megoszthatják.

 

System Center Configuration Manager – amelynek technikai előzetese szintén tegnap óta érhető el – a Windows 10 felügyeletére szolgál. További eszközöket ad a rendszergazdák kezébe, hogy telepítsék, frissítsék, menedzseljék, a Windows Update for Business-be integrálják a Windows 10 rendszert megvédve azt a külső behatolási kísérletektől is. Mindezeken túl, a Microsoft hamarosan szervizcsomagokat is megjelentet a Configuration Manager 2012-t és a 2012 R2-t használó ügyfelei részére, továbbá a Microsoft Intune frissítését a Windows 10 támogatásához.

 

Hatékonyság új szemmel

 

A Microsoft nyilvánosságra hozta az Office 2016 első előzetesét. Ez új, beépülő alkalmazásokkal, valósidejű közös szerkesztéssel teszi még hatékonyabbá az Office desktop verzióját, amelyet több mint 1 milliárd ember használ világszerte. A valósidejű jelenlét és az, hogy a felhasználó azonnal láthatja, hogy a többiek milyen tartalmi és formai változtatásokat hajtanak végre a dokumentumon, lehetővé teszi, hogy a munkatársak egyazon oldalon maradva hozzanak létre tartalmakat.

 

Skype for Business broadcasting egy olyan funkció, amellyel akár 10 ezer embernek közvetíthetünk egy megbeszélést. A szolgáltatás az Azure Media Servicest veszi igénybe az audio-, videoartalmak és Power Point prezentációk közvetítéséhez. A Skype for Business broadcasting a Bing Puls-szal együttműködve a véleményváltozásokat, a Yammerrel pedig a közönség beszélgetéseit követi nyomon. Az egyéb funkcióknak köszönhetően harmadik fél például közvélemény kutatást is kezdeményezhet a résztvevők körében, vagy hivatalos kérdőíveket küldhet ki.
 

 

A bemutatott, és az Office Graph által támogatott Office Delve a szervezetről szóló, csoportra vagy személyre lebontott elemzéseket készít az Office 365 adatai alapján. Egy felhasználóbarát kezelőfelületen lehet mérni, nyomon követni és a legfontosabb trendeket azonosítani – mint például a bevonódás, az elérhetőség, a munka-magánélet egyensúlya, az egyes munkavállalóknak a munkatársaikkal és külső partnerekkel való interakciói alapján.

 

SharePoint Server 2016 első ismertetője is ma hangzott el, az előzetese még az idén kijön. Ez továbbfejlesztett és új funkciókat egyaránt tartalmaz majd, amely új felhasználói élményt, a vállalati elvárásoknak való jobb megfelelést és jelentéskészítési eszközöket biztosít majd. Az új verzió a telephelyen dolgozó SharePoint felhasználóknak új megoldásokhoz való hozzáférést is nyújt a felhőben, az Office 365 hibrid telepítésével.

 

Az Ignite Konferencián bemutatták az Exchange Server 2016-ot is, amelynek az előzetese szintén még az idén megjelenik. Ennek újdonságai először az Office 365-ben jelennek meg – ilyen lesz a megújuló közös dokumentumszerkesztés, a gyorsabb és okosabb keresés, a továbbfejlesztett eDiscovery, valamint a levelezéshez, a naptárfunkcióhoz és a névjegyalbumhoz kapcsolódó további fejlesztési lehetőségek megjelenése.

 

Okos felhő

 

Az új generációs hibrid felhő. Ma mutatták be, a nyáron pedig előzetesként elérhető lesz elérhető a Microsoft Azure Stack, amely az Azure felhasználói élményt, továbbá az infrastruktúra- és platformszolgáltatási képességeket az ügyfelek adatközpontjai számára rendelkezésre bocsátja. Az Azure Stack segítségével az IT-csapatok a vállalati alkalmazásokat könnyedén összehangolhatják az elérhető korszerű alkalmazásokkal és szolgáltatásokkal, miközben a felügyelet folyamatosan az ő kezükben marad. Az Azure Stack ugyanarra a technológiára épül, mint az Azure..

 

Windows Server 2016 új előzetese is ma látott napvilágot. Ez prémium minőségű platformot biztosít a vállalati és felhőalkalmazások számára olyan technológiai megoldások révén, mint például a Nano Server, amely egy új telepítési opció.

 

A szintén mától elérhető Microsoft Operations Management Suite (OMS) felhőalapú megoldástovább bővíti a System Center funkcióit az felügyelet területén szinte minden hibrid felhő, beleértve az Azure, a harmadik fél által üzemeltetett felhő (például Amazon Web Services), Windows Server, Linux, VMware és OpenStack felé. Az OMS tovább bővíti a System Center 2016 funkcióit, amelynek előzetese már ezen a héten elérhető lesz.

 

Az SQL Server 2016-nak szintén idén nyáron jelenik meg az előzetese. Ez azért képvisel fontos technológiai előrelépést, mert egy olyan adatbázis-kezelő és -elemző platformot biztosít, amely áttörést jelentő teljesítménynövekedést kínál az üzleti kritikus alkalmazások, valamint a telephelyeken és a felhőben keletkező adatok még mélyrehatóbb elemzése terén. A legfontosabb funkciói: valósidejű üzemeltetési analitikával ellátott továbbfejlesztett in-memory technológiák, új biztonsági és titkosítási megoldások, beépített, továbbfejlesztett, R-nyelvű elemzőfunkció, valamint mobil BI a telephelyi adatok gyűjtéséhez és elemzéséhez. Az új Stretch Database funkció az iparág első olyan megoldása, amely költséghatékony módon biztosít hozzáférést a historikus adatokhoz azáltal, hogy azokat automatikusan a felhőbe helyezi át a költséghatékony tárolás érdekében.

 

A Microsoft továbbfejlesztett kockázatelemző megoldása (Microsoft Advanced Threat Analytics - ATA) a nemrégiben felvásárolt Aorato technológiájára épül. Ennek előzetese már elérhető. Az ATA a viselkedésminták analízisével és a gépi tanulás használatával az rendszergazdákat abban segíti, hogy időben azonosítani tudják a biztonsági előírások megsértését és a biztonsági kockázatokat, hogy a válaszintézkedésekhez pontos információk álljanak a rendelkezésükre.

 

Az Office 365 jobb átláthatóságot és ellenőrzést kínál. Az Ignite konferencián bemutatott megoldások révén az ügyfelek Office 365-ben tárolt adatai úgy válnak jobban láthatóvá, hogy eközben nő az adatbiztonság. A Customer Lockbox egyértelmű jóváhagyási jogokat biztosít az adatáramlást érintő esetekben. Az irodai hatékonyságot növelő szoftvercsomagok közül egyedül az Office 365 biztosít ilyen szintű felügyeleti eszközöket az ügyfél számára.

 

Képek: venturebeat.com; blog.barracuda.com, thurrott.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05