Újraértelmezi a személyre szabott reklámokat az IBM és a Facebook

forrás: Prím Online, 2015. június 4. 12:21

Adatvezérelt, személyre szabott, mélyelemzésen alapuló marketingmegoldásokat kínál az IBM és a Facebook partnersége. Az IBM felhő alapú marketingszolgáltatásának használói jobban megismerhetik célcsoportjukat, az üzleti céljaikra optimalizált üzenetek így válhatnak sokkal célzottabbá.

A személyre szabott vásárlói élmény továbbfejlesztése érdekében lépett partnerségre az IBM és a legnagyobb közösségi portál, a Facebook. Az együttműködés keretében összekapcsolódnak az IBM felhő alapú marketingszolgáltatásai és a Facebook reklámképességei. A közösségi oldal célcsoport-szolgáltatásait (Custom Audiences) egészíti ki az IBM mélyelemzési és tervezési szolgáltatása annak érdekében, hogy a reklám így valódi élményt nyújtson a megcélzott vásárlóknak – alkalmazásoktól, platformtól és időtől függetlenül.

 

Az egyes márkák számára az egyénre szabott hirdetések kulcsa az IBM új, Journey Designer nevű megoldása, az összesített reakciók és hatások alapján pedig a Journey Analytics segít megérteni a célcsoport válaszát. A Facebook hirdetési technológiája, illetve az IBM Journey Analytics kombinálásával minden korábbinál pontosabbá válik a célcsoport azonosítása a közösségi oldal 1,44 milliárd aktív felhasználója közül, az érdeklődési körük, illetve a különböző csatornákon zajló aktivitásaik alapján. A megfelelő üzenet így a megfelelő személyekhez juthat el, nemcsak a Facebook felületén, hanem más médiumok használata esetén is.

 

Az együttműködést tovább mélyíti, hogy a Facebook az első cég, amelyik csatlakozik az IBM új kezdeményezéséhez, a Commerce THINKLabhez. A személyre szabott marketingtechnológiák kidolgozására létrejött innovatív, kutatási platform olyan együttműködésre ad lehetőséget, amelyben az IBM kutatói és a Facebook szakértői mellett számos partner dolgozik együtt az ügyfelekkel, a speciális, új megoldásokat igénylő területek és új, a márka üzleti céljaira optimalizált, emberközpontú eszközök azonosításán.

 

A THINKLab módszertanával gyorsabban dolgozhatók ki és ültethetők át a gyakorlatba a speciális ügyféligényekre válaszoló innovációk – akár az optimális ár kialakítása, akár a raktárkészletek elemzése. A programban dolgozó szakértőket valós idejű piaci adatok segítik abban, hogy az új technológiákat egyetlen, személyre szabott termékbe integrálják.

 

A márkaelkötelezettség kulcsa egyre inkább az erőteljes és személyes élmény – mondta Deepak Advani, az IBM Commerce ügyvezetője. Az IBM és a Facebook együttműködéssel a fogyasztói cikkek gyártói és kereskedői gyorsan juthatnak mély elemzéshez arról, hogy mit várnak tőlük vásárlóik – tette hozzá.

 

E speciális tudás birtokában az IBM ügyfeleiként a legnagyobb márkák a személyre szabott üzenetekkel kutathatják fel célcsoportjaikat, növelhetik azok elkötelezettségét, és győzhetik le a komolyabb kihívásokat is – hangsúlyozta Blake Chandlee, a Partnerships for Facebook alelnöke.

 

A Facebook, célcsoportról szóló, anonimizált és aggregált adatainak (audience insights) mélyelemzése, illetve az IBM felhőalapú marketingalkalmazásából származó információk alapján a célcsoportról minden korábbinál mélyebb tudás áll majd a hirdetők rendelkezésére. A már bizonyított kampányok pedig a márka más csatornáira is átvezethetők – legyen szó akár az üzletekről, honlapról vagy mobilalkalmazásról. Egy futócipő-kereskedő egy új termék bevezetésekor a Facebook Custom Audiences segítségével célzottan érheti el a hosszútávfutás iránt érdeklődő felhasználókat, de az IBM platformja révén e célcsoport sportszerekkel kapcsolatos preferenciáiról is részletes információkhoz jut, így akár a helyi klímának megfelelő sportszerekkel és akciókkal keresheti meg régi vagy új vásárlóit.

 

Kép: ibtimes.co.uk

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05