Új termékkel készül a navigációs piac megreformálására iGO gyártója

forrás: Prím Online, 2015. június 8. 09:27

Magyarország egyik legsikeresebb IT vállalata, az NNG  a TU Automotive Detroit kiállításon mutatta be újdonságát, mellyel ismételten az autóipari navigációs piac megreformálására készül. A NavFusion Platform segítségével az NNG egy olyan eszközt ad az autógyártók kezébe, amellyel gördülékenyen szinkronizálhatják az adatokat a jármű fejegysége, a felhő és a sofőr telefonja között.

Ahogy a népszerű szórakoztatóelektronikai cikkeket gyártó cégek jelenléte egyre hangsúlyosabb az autóipari piacon, számos kérdés merül fel: kinek a tulajdona a vezetés során keletkező, hatalmas mennyiségű adat, ki vállalja a termék iránt a felelősséget, és mi az autógyártók szerepe mindebben? Az NNG elképzelése szerint a Detroit és a Szilicium-völgy közötti egyre mélyebbnek tűnő szakadékot egy olyan megoldás hidalhatja át, mely könnyen és felhasználóbarát módon biztosítja az autók internet-kapcsolatát és ezzel egy időben érdemben tesz hozzá a vezetési élményhez is. Ez a gondolat hívta életre a NavFusion Platformot, mellyel az NNG tovább kívánja erősíteni autóipari portfólióját.

 



A NavFusion Platform célja, hogy hidat képezve a jármű és az azt körülvevő környezet között, teljesebbé tegye a vezetési élményt. Teszi mindezt ötvözve az autó infotainment rendszerének megbízhatóságát, az okostelefonokra jellemző testreszabhatóságot és a folyamatos online kapcsolat kínálta függetlenséget térben és időben.

A NavFusion Platform számtalan szolgáltatást kínál: navigáció, térképfrissítések letöltése, személyre szabott infotainment szolgáltatások, a tervezett karbantartással kapcsolatos figyelmeztetések, valamint egy sor további statikus és dinamikus tartalom, és a vezetést támogató funkció.






 

Automobil ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Használt autót webshopból?

A 2023-as év konszolidációt hozott a használtautó-piacon, de a recesszió és az infláció szele érezhető a szegmensben. A vásárlók tudatosabbak, a bizalmatlanság viszont továbbra is erős és gyakran indokolt. Mit hozhat a jövő, és hogyan vásárolnak a magyarok használt autót 2024-ben? 

2024. április 18. 15:28

Új korszak az elektromobilitásban

A Maserati „Folgore Day” névre keresztelt nagyszabású eseményén mutatta be első 100%-ban elektromos kabrióját, a GranCabrio Folgore-t, melyet az úgynevezett „IT TURNS YOU ON” kampánnyal népszerűsítenek, az olasz művész, Damiano David szerepelésével. A modenai székhelyű márka fennállásának 110. évfordulóján a szigonyos márka ismertette ambiciózus céljait az elektromos átállás terén, valamint lerántotta a leplet TRIDENTE elektromos motorcsónakjáról is. 

2024. április 17. 16:28

Közel félmillió e-töltőpontra is szüksége lehet Franciaországnak néhány éven belül

A becslések szerint 2030-ra Franciaországban legalább 330 ezer, de akár 480 ezer e-töltőállomásra is szükség lehet. Ehhez gyors ütemben, folyamatosan újabb és újabb autópálya-pihenőhelyeket szerelnek fel töltőkkel, ahol már most akár 20 perc alatt 80 százalékra „tankolhatóak” az e-autók. 

2024. április 16. 10:10

A Continental SportContact 7 nyerte az Auto Bild sportscars kiadványának tesztjét

A Continental SportContact 7 gumiabroncs első helyezést ért el az Auto Bild sportscars kiadványa által végzett UHP nyári gumiabroncs-teszten (24/4. szám), melyen „tesztgyőztes” és „példamutató” minősítést kapott. A nagy teljesítményű autógumi hat nemzetközi gyártó modelljével szemben győzött: 1,2-es összpontszámmal a teszt első helyezettje lett. A szerkesztők a 265/35 R 19-es méretű autógumit egy Mercedes AMG GT első-, míg a 295/30 R 20-as méretű modellt annak a hátsó tengelyén tesztelték, összesen kilenc tesztszakaszban, vizes és száraz utakon egyaránt.

2024. április 13. 10:47

A Continental abroncsa megnyerte a német Auto Zeitung autógumi tesztjét is

Az Auto Zeitung német autós magazin szerkesztői legutóbbi nyári gumiabroncs-tesztjükben a Continental PremiumContact 7-et nevezték meg a „ragyogó győztesnek" (24/7. szám). Mind a vizes, mind a száraz vezetési teszteken a legmagasabb pontszámot érte el. A lap szakértői a 225/45 R 17-es méretben kilenc gumiabroncsot vizsgáltak egy BMW 120i-n, összesen 13 kritériumot szem előtt tartva. Európai, ázsiai és amerikai abroncsmárkák termékeit mérték fel.

2024. április 3. 11:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09