Hulladékból energiát ABB technológiával

forrás: Prím Online, 2015. június 15. 13:34

A világ élvonalába tartozó automatizálási és energetikai termékeket szállító ABB csoport megbízást kapott a svájci központú Hitachi Zosen Inova-tól, a hulladékból energiát termelő üzemek tervezésére, beszerzésére és építésére szakosodott cégtől. A megbízás alapján az ABB komplett villamos és vezérlési megoldást szállít az Angliában létesülő Severnside Energy Recovery Centre-hez és a lengyelországi Poznanban épülő, hulladékból energiát előállító üzemhez.  

Az ABB Symphony Plus platformra alapozott, teljesen integrált vezérlési rendszere lehetővé teszi a mindenkori legbiztonságosabb és leghatékonyabb üzemeltetést biztosító hulladékégetési feltételek gyors korrekciókkal történő beállítását. Ez a folyamat jelentősen csökkenti a veszteség mennyiségét, valamint a füstgázok okozta szennyezést és veszélyeket. Az ABB előszerelt, gyárilag bevizsgált modulokat fog szállítani, melyek elemei megfelelnek a legszigorúbb megbízhatósági  és rendelkezésre állási követelményeknek, felgyorsítják a szállítást és megkönnyítik a telepítést.        

A Severnside-i üzem évente 400 000 tonna kommunális szilárd hulladékot fog kezelni, és 37 MW beépített teljesítményével 50 000 brit háztartás energiaigényét képes majd fedezni. A poznani üzem 18 MW beépített teljesítménnyel rendelkezik és 210 000 tonna olyan hulladékból állít majd elő villamos energiát, amely különben hulladéktárolásra kialakított munkaterületen kerülne elhelyezésre. A két üzem várhatóan 2016-ban kezd el üzemelni.   

 



Az ABB világszerte már több száz hulladékból energiát termelő üzemhez szállított villamos és energetikai megoldásokat. Ezek a megoldások a világvárosok – így pl. Berlin, London, Bécs és Szingapúr –, és a kis- és közepes méretű városok számára is lehetővé teszik, hogy hatékonyan és költségtakarékosan állíthassanak elő energiát hulladékból.  

A hulladék energetikai hasznosítására épülő iparág növekvő piac, melynek célja, hogy a háztartási és a kereskedelmi hulladékból áramot és hőt nyerjen ki. A növekvő számú népesség és gyorsuló városiasodás nyomán a termelődő hulladék mennyisége nő, és ezzel párhuzamosan egyre szűkül a hulladék elhelyezés lehetősége. Az 1990 és 2010 közötti időszakban bolygónkon a kommunális szilárd hulladék mennyisége 700 millióról 1,3 milliárd tonnára nőtt, és előreláthatólag 2025-re eléri a 2,2 milliárd tonnát. A hulladékalapú energia-előállítási folyamat segítségével 1 tonna kommunális szilárd hulladékból akár 800 kilowattóra villamos energia is előállítható.





 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

A márkák megítélése szenvedhet kárt a visszaeső életszínvonal miatt

Az összes vizsgált szempont szerint romlott a fogyasztói elégedettség az elmúlt egy évben a KPMG Customer Experience Excellence globális kutatása szerint. A jelenség mögött első sorban a globális megélhetési válság áll. Ugyanakkor a pandémia idején a márkák részéről tapasztalt odaadó hozzáálláshoz képest a mostani krízisjelenségek kezelésében nem érzik a fogyasztók a cégek részéről a partneri hozzáállást. Míg például a covid okozta fogyasztói nehézségeket közös összefogással lehetett megfelelően kezelni, a mesterséges intelligencia kérdésében akár a front ellentétes oldalára is rendeződhetnek a szolgáltatók és a fogyasztók – hívja fel a figyelmet jelentésében a KPMG.

2024. március 27. 13:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05