SMS-sel indul a bankszámla elleni támadás

MTI Sajtóadatbank, 2015. június 19. 10:33

Egyetlen bank sem kér SMS-ben vagy mobiltelefonon személyes banki adatokat, ha valaki mégis ilyen SMS-t vagy telefonhívást kap, okkal feltételezheti, hogy csalási kísérlet alanya - figyelmeztetett Jakab Péter, bankbiztonsági szakértő az M1 aktuális csatornán pénteken.

A visszaélési kísérlet adathalászattal kezdődik, amikor olyan adatokat próbálnak megszerezni, amelyekkel pénzügyi tranzakciókat kezdeményeznek. Az adathalászat módszereit az elkövetők variálhatják is - ismertette. Felhívta a figyelmet arra, hogy az érintettek semmiképpen se adjanak meg személyes, banki adatokat, ilyenkor célszerű az adott bank ügyfélszolgálatát felhívni és ellenőrizni a fenyegetettség meglétét, az ilyen SMS-ek 100 százaléka csalárd célzatú.
 

Az internetes csalásokról elmondta: a pénzintézetek felkészültek a támadások kivédésére, így nem éri kár az ügyfeleket. A bankok honlapjai emelt biztonsági tanúsítványokkal rendelkeznek, ezt zöldre vagy kékre váltó felirat jelzi a böngészőben, így kisebb a csalás kockázata. Nagyobb kockázatot jelentenek az elektronikus levelekbe beágyazott félrevezető link, ami a támadók felügyelete alatt álló meghamisított oldalra irányítja az érintetteket - fejtette ki.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05