Barracuda: kiterjesztett biztonság az Azure platformhoz

forrás: Prím Online, 2015. június 21. 10:35

A Barracuda új hálózati és alkalmazásbiztonsági funkciókkal egészíti ki a Microsoft Azure felhőalapú platformhoz készített fejlesztéseit. A Barracuda NG Firewall és a Barracuda Web Application Firewall felhasználói a kiterjesztett biztonsági képességeknek és az Azure Resource Manager sablonjainak köszönhetően a vállalatok gyorsabban, könnyebben és biztonságosabban telepíthetik a kiegészítő funkciókat. Az óránkénti használatalapú fizetéses (PAYG) és „hozott licences” (BYOL) előfizetési formák révén pedig a Barracuda megoldásai még nagyobb rugalmasságot biztosítanak az ügyfelek számára.

Továbbfejlesztett hálózati funkcionalitás


Az Azure új routing funkciói segítségével a Barracuda NG Firewall képes alapértelmezett átjáróként működni egy virtuális hálózat (VNET) összes gépe számára. Ezáltal a biztonsági és üzemeltetési szakemberek teljes rálátással rendelkeznek a virtuális hálózatokon kívül és belül zajló forgalomra, és képesek ellenőrizni a teljes forgalmat. Az új User Defined Routes útvonalak azt is lehetővé teszik, hogy a felhasználók a Barracuda NG Firewall alkalmazást az S2S virtuális magánhálózati (VPN-) kapcsolatok mindkét oldalán telepítsék a teljes biztonsági ellenőrzés és a forgalomrangsorolás érdekében.

Active Directory összevonási szolgáltatások (AD FS) biztonságos közzététele


Az AD FS megkönnyíti az egypontos bejelentkezést a különféle eszközökről (beleértve a mobileszközöket) a felhőalapú vagy házon belül futtatott webes alkalmazásokba. A Barracuda Web Application Firewall elősegíti az AD FS és az összevont alkalmazások közzétételét az Azure szolgáltatásban és a helyszínen működő rendszereken. A Barracuda Web Application Firewall in Azure pedig nagyobb biztonságot, rendelkezésre állást és skálázhatóságot biztosít az AD FS közzétételéhez az Azure platformon.

Egyszerű telepítés


A Barracuda Azure Resource Manager sablonokat bocsát rendelkezésre a Barracuda Web Application Firewall és a Barracuda NG Firewall in Azure gyorsabb és egyszerűbb telepítéséhez. A sablonfájlok tartalmazzák az összes szabványos konfigurációt, amelyek segítségével a rendszergazdák könnyen telepíthetik és üzembe helyezhetik az architektúrát. Az egyik Barracuda sablon használatával például a felhasználók egyszerűen telepíthetik a Barracuda Web Application Firewall alkalmazást SharePoint-kiszolgálók elé.

Rugalmas előfizetési modell

A Barracuda NG Firewall és a Barracuda Web Application Firewall olyan előfizetési modelleket kínál, amelyek az egyes szervezetek különböző fogyasztási modelljeinek megfelelően módosíthatóak. Rugalmas „hozott licences” (BYOL) és óránkénti használatalapú fizetéses (PAYG) árazási lehetőségek egyaránt elérhetőek az Azure Marketplace-en. 
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05