A Google Maps figyelmeztet majd a vasúti átjárókra

Czipperer Dia, 2015. július 1. 13:28

Az ütközéses balesetek elkerülése érdekében az amerikai Szövetségi Vasúti Igazgatóság (FRA) a Google-lel együttműködve egy új opciót tett elérhetővé a Mapsben. A szolgáltatás automatikusan értesíti a felhasználókat, ha vasúti átjáróhoz érnek.

A jövőben minden vasúti átjáró látható lesz a Google Térképen. Az alkalmazás vizuális és hangutasítás formájában is jelzi majd, ha az autó egy átjáróhoz ér. A The New York Times beszámolója szerint egyelőre még nincs konkrét időpont arra vonatkozóan, mindez mikor válik elérhetővé, de a megvalósításon az amerikai Szövetségi Vasúti Igazgatóság (FRA) dolgozik együtt a Google-lal.

 

Az FRA adatai szerint az ilyen jellegű balesetek 94%-a a vezetők figyelmetlensége miatt következik be. A legnagyobb baj, hogy a vezetők sok esetben szeretnék megelőzni a vonatokat, és anélkül hajtanak át egy adott átjárón, hogy mérlegelnék, mennyi idejük van még pontosan.

 

Az Egyesült Államokban sok ihasonló baleset történik. 2012-ben nagyjából 2000-re volt tehető ezek száma, amely az utóbbi időben növekvő tendenciát mutat. 2014-ben már 2300 hasonló esettel lehetett találkozni.

 

A szervezet az Apple-lel és más térképgyártókkal is együttműködik annak érdekében, hogy biztosítsa ezt a biztonsági funkciót. Mindeközben a Közlekedési Minisztérium is kifejlesztette már saját alkalmazását, amely minden egyes vasúti átjárót listáz az országban.

 

Forrás: Mashable.com; kép: sunipix.com

Mobilalkalmazás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50