Az Uber technológiát és tehetségeket vásárol a Microsofttól

Vértes Judit, 2015. július 2. 16:27

A Microsoft megerősítette a hírt, hogy nem gyűjti tovább a térkép adatokat. Az átalakítás keretében a Microsoft adatközpontot, kamerákat, szellemi termékeket és mintegy 100 fejlesztőt ad el az Ubernek.

A tranzakcióval kapcsolatos hírek szerint az Uber szeretné kialakítani a saját térképszolgáltatását. A vállalat nemrég szerezte meg magának Brian McClendont, aki sokáig a Google Maps létrehozásán dolgozott. Az Uber árajánlatot tett a Nokia „Here” térképszolgáltatására is. Ebből is látszik, hogy az Uber egyre inkább a saját vállalkozására szeretne támaszkodni, függetlenedve partner befektetőjétől, a Google-től.

 


A Microsoft még robosztusabb térképszolgáltatást szeretett volna létrehozni az utca szinten készített felvételek segítségével. A kamerák azonban hamarosan átkerülnek az Uber járműveinek tetejére. A cég nagy előnye, hogy több százezer autóval dolgozik világszerte nap mint nap. Rendszere már így is követni tudja az autók helyzetét, válaszol a kérésekre, meg tudja mondani a várható utazási időt A-ból B-be.

 

A Google befektetője a Google Ventures által az Uber vállalatnak, és összekapcsolta a Google Maps szolgáltatásával.

 

Az Uber szeretné létrehozni saját térkép- és forgalom adatbázisát. Még nem dőlt el, hogy a God View milyen formában jelenik majd meg az Uber térkép szolgáltatásában.

 

 Forrás: Theverge.com; kép: yahoo.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05