Az ASUS bemutatta a Z170 Signature sorozatú alaplapjait

forrás: Prím Online, 2015. augusztus 8. 16:17

Alaplap 5-Way Optimization (ötirányú optimalizálás) funkcióval, ASUS Pro Clock technológiával, Crystal Sound 3-mal és a legújabb bővíthetőségi funkciókkal a mindennapos tevékenységekhez, szórakozáshoz és játékho.

A Z170 rendelkezik sorozatában a legjobb OC-tervezéssel, amely túlhajtási mikroprocesszorának — TurboV feldolgozó egység (TPU) — és az ASUS Pro Clock technológiának köszönhetően határtalan tuning lehetőséget biztosít a felhasználók számára. Az ASUS exkluzív 5-Way Optimization (ötirányú optimalizálás) technológia a kivételes teljesítmény érdekében egy kattintással dinamikusan optimalizál több rendszerparamétert, miközben a második generációs ASUS T-Topology lehetővé teszi a DDR4 memóriahúzást, akár 3733 MHz-ig. Választható bővített DDR3/3L alaplap támogatás a további rugalmasság és kompatibilitás érdekében.


A Crystal Sound 3, az Intel Ethernet LANGuarddal és a Turbo LAN különleges játékélményt nyújt, míg az A és C típusú USB 3.1 csatlakozók és az M.2 támogatás gyors adatátvitelt biztosít. A Z170 Deluxe alaplap további hat USB 3.1 csatlakozót, 3x3 802.11ac Wi-Fi szabványt, valamint Hyper M.2 x4 mini kártyát és U.2 Hyper Kitet kínál a teljes Z170 élményhez.

 




Kivételes túlhajtási technológiák

Az ASUS Pro Clock technológia a hatodik generációs Intel processzorok számára alapjárati órajel-generátorral (BCLK) rendelkezik az akár 400MHz vagy afeletti húzott alapjárati órajel tartományért. Az ASUS TurboV grafikai processzorral (TPU) egyszerre lép működésbe a feszültség és az alapjárati órajel-húzás ellenőrzésének növelése, valamint a teljesítmény 5,2 GHz-re vagy afölé emelésének érdekében.


A 5-Way Optimization egy másik exkluzív ASUS technológia, amely dinamikusan optimalizálja a rendszer fontos aspektusait valós idejű használatra alapozva. Kiváló CPU teljesítmény, energia-megtakarítás minden nap, ultrastabil digitális tápellátás, hűvös és csendes ventilátorok, valamint a hálózati és hangbeállítások is tökéletesen igazodnak a használt alkalmazásokhoz. A legújabb verzióban vízpumpa csatlakozás is találhatóak, így a felhasználók UEFI és Windows rendszerben kifacsarhatják a pumpálási sebességet.


A második generációs ASUS T-Topology lehetővé teszi a DDR4 memóriahúzást akár 3733 MHz-ig. A testre szabott vezetősáv-elrendezés csökkenti az áthallást és a társuló zajt az időzített jelátvitel, így pedig a megnövelt memóriastabilitás és kompatibilitás érdekében.

 



Kristálytiszta játék közbeni hangzás és rövid várakozási idejű hálózati csatlakozás LANGuard védelemmel  


A Crystal Sound 3 megvédi a hangzást az elektromágneses interferenciától úgy, hogy különválasztja a bal és jobb audio áramköröket. A „pop”-mentesítő áramkör-tervezés és az új előszabályozó segít az audiobemenetek bekapcsolásakor jelentkező pattanó zaj csökkentésében, miközben az audioerősítő és a prémium japán gyártmányú audiokondenzátorok magával ragadó játék közbeni hangzást biztosítanak.


Az Intel Ethernet LANGuard védelemmel és a Turbo LAN rövid várakozási idejű hálózati csatlakozást biztosít, miközben hardverszintű védelmet nyújt a megbízható online kapcsolódás és jobb teljesítmény érdekében. A felhasználók testre szabhatják csomagjukat a gördülékenyebb online játékélményért.


A felhasználók testre szabhatják építményüket a 256-színű LED fényforrás segítségével. Beállítható, hogy a fények a CPU aktuális hőmérsékletét jelezzék vagy villogjon az éppen lejátszott zene ütemére.

Bővíthető kapcsolódás

Az integrált második generációs USB 3.1 A és C típusú csatlakozók akár 10Gbit/s adatátviteli sebességet biztosítanak, az exkluzív ASUS USB 3.1 Boost technológiának köszönhetően ez a sebesség még gyorsabb lehet.


Az M.2 x4 PCI Express 3.0 támogatással akár 32Gbit/s átviteli sebesség érhető el – ideális operációs rendszerek vagy alkalmazások illesztő programjaihoz. Az ASUS Z170 Signature alaplapok az NVMe M.2-t és a PCIe SSD-t is támogatja.


A Z170 Deluxe villámgyors integrált 3x3 802.11ac Wi-Fi szabvánnyal, a 2,5 hüvelykes NVMe háttértárnak Hyper Kit U.2 támogatással és a további M.2 felülethez Hyper M.2 x4 mivel rendelkezik. A felhasználók RAID 0 összefűzés építéséhez hasznát vehetik a PCIe RAID támogatásnak is, két PCIe háttértár illesztőprogramját használva a villámgyors sebesség kiélvezéséhez.

 



Elérhetőség és árak


Az ASUS Z170 Signature alaplapok folyamatosan elérhetővé válnak hazánkban ettől a héttől kezdve.


Ajánlott bruttó végfelhasználói árak:


Z170-Deluxe – 106 300 Ft
Z170-A – 52 300 Ft
Z170-K – 46 700 Ft
Z170-P – 42 200 Ft
Z170-P D3 – 38 100 Ft
 

Kulcsszavak: alaplap ASUS

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05