Profi vizuális effektek a Dell Precision munkaállomásokkal

forrás: Prím Online, 2015. augusztus 8. 08:31

A Dell Precision munkaállomásokat számos európai vizuális effekt stúdió használja, például az Important Looking Pirates és a FIDO VFX.

A Kung Fury VFX-mesterei – FIDO

A BAFTA-díjnyertes FIDO stúdió 15 évre visszatekintő reklám- és játékfilm-portfólióval rendelkezik. Ennek része többek között a Ha/Ver filmkasszasiker, valamint a legújabb idők kultikus klasszikusa a Kung Fury, David Attenborough legutóbbi televíziós sorozata.

A szőr-, a toll- és a teremtmény-animáció szakértőjeként ismert csapat folyamatosan bővíti a vizuális effektek tárházát. A stúdió a Dell kijelzői, hálózati eszközei, tárolói és szerverei mellett Dell Precision toronykivitelű munkaállomásokat is használ. Ezek segítségével az élőszereplős különleges effektek készítése és a digitális animációs projektek során jelentkező egyre nagyobb kihívások könnyedén leküzdhetőek.

A Dell Precision munkaállomások teljesítménye felbecsülhetetlennek bizonyult az olyan projektekben, mint például David Sandberg közösségi finanszírozással megvalósított Kung Fury című alkotása. A 80-as évek ihlette sikerfilmet több mint 18 millióan látták május végi bemutatója óta. A projektben a csapat több órányi zöld hátteres filmanyagot kapott, és mintegy 400 felvételt, vagyis a rövidfilmben lévő digitális felvételek 90 százalékát kellett kidolgoznia.

 



Az akciódús VFX és a digitális animáció specialistái – az Important Looking Pirates

A stockholmi székhelyű Important Looking Pirates (ILP) csapat a Dell megoldásaira támaszkodik a lenyűgöző vizuális hatások előállításában, amelyeknek köszönhetően jelölték őket az iparág legmagasabb szintű elismerésére, a Visual Effects Society (VES) rangos díjára.

A stúdió az összes digitális produkciós platformon kínál szolgáltatásokat, és lenyűgöző portfólióval büszkélkedhet, amelynek része például a Crossbones és a Constantine televíziós akciódráma is. A cég ügyfelei között pedig megtalálható az NBC, a Fox Sports, a BBC és a Discovery Channel.

Mivel a csapat rendkívüli gyorsasággal fejlődött egy 48 főállású VFX-szakembert foglalkoztató, nemzetközileg elismert stúdióvá, a meglévő infrastruktúra már nem bírta a megnövekedett terhelést, és az állásidő jelentős kockázatot jelentett. A csapat a Delltől olyan skálázható megoldást kért, amely kis karbantartás mellett is nagy teljesítményt kínál.

A több mint 40 Dell Precision toronykivitelű munkaállomás telepítésével a produkciós csapat konszolidálta a munkakörnyezetet, ami megkönnyítette a karbantartást, és a megbízható támogatást nyújtott.

A digitális reklámügynökség: VISUAL ART

A stockholmi székhelyű VISUAL ART a Dell Precision munkaállomások, a Dell UltraSharp monitorok és a Dell hálózati, szerver- és tárolómegoldások segítségével készíti ügyfeleinek a stratégiának megfelelő, nagyszerű digitális megoldásokat.

A korábban reklámok és játékfilmek vizuális effektjeire szakosodott ügynökség most mozgó látványelemeket és digitális reklámmegoldásokat készít. Továbbá stratégiai tanácsadást, és teljes körű technikai támogatást kínál ügyfeleinek, amelyek között számos nemzetközi márka is megtalálható. Az ügyfelei között szerepel az IKEA, a 7Eleven, a McDonalds, valamint a vezető svéd áruházlánc, az ICA is.
 

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05