Gravity: újabb potenciális világsiker a láthatáron

forrás: Prím Online, 2015. szeptember 29. 13:04

Az egyik legnagyobb nemzetközi ügyfélkörrel rendelkező magyar startup, a Gravity R&D egy olyan új fejlesztéssel rukkolt elő, amely révén a világ KKV-i könnyedén alkalmazhatják az egyik legkifinomultabb online ajánlórendszerét. 

Személyre szabva

 

A Gravity számos hazai és nemzetközi nagyvállalat, többek között a Dailymotion, az eMAG, BónuszBrigád, az Extreme Digital, az Allegro vagy az Ingatlan.com számára készített online ajánlórendszert. Ennek eredményeként a cég rendszerei naponta 140 millió ajánlatkeresést futtatnak le és ezzel több, mint 1 millió dollár többletforgalmat generálnak nap mint nap. A Gravity ezen tudását alkalmazva fejlesztette ki új platformját a RECO-t, ami kifejezetten a KKV szektor igényeire lett szabva. Ennek köszönhetően a világ egyik legkifinomultabb ajánlórendszere minimális IT tudással fél óra alatt integrálható a weboldalba. A Gravity elsősorban az e-shopok vezetőit, marketingeseit, illetve a nagyobb e-kereskedelmi rendszerek üzemeltetőit kívánja megszólítani új termékével – ez utóbbiakat pénzügyileg is érdekeltté szeretnénk tenni egy partner program keretében.
 

 

Aki kimarad, lemarad

 

„A KKV-k komoly versenyhátrányból indulnak az e-kereskedelmi piacon, amelyek közül az egyik legjelentősebb a megfelelő informatikai erőforrások hiánya: egyrészt a kisebb cégek nehezen engedhetik meg maguknak a bonyolult IT fejlesztések elvégzésére képes szakemberek alkalmazását, másrészt csak kevesen tudják kifizetni azokat a programokat, amelyekkel a nagyobb szereplők egyedi, személyre szabott szolgáltatásokat képesek nyújtani. A RECO erre a problémára nyújt megoldást” – mondta el Tikk Domonkos, a Gravity R&D vezetője.

 

Az online ajánlórendszerek evolúciója

 

A legújabb trendek azt mutatják, hogy elkezdtek összemosódni az online és az offline kereskedelem határai. Már nem két különálló szektorról van szó, mindkét fél nyit a másik felé: a nagy kereskedelmi hálózattal rendelkező multik egyre komolyabb szeletet hasítanak ki az e-commerce tortából, és ez fordítva is igaz, egyre több az online világban megerősödött szereplő nyit üzletet. Ez a tendencia természetesen az online ajánlórendszerekre is jelentős hatással van: az iBeacon nevű eszköz, amelyre a Gravity is fejleszt, például lehetővé teszi, hogy egy plázában sétálgató ember a mellette lévő boltok akcióiról kapjon a telefonjára a webshopokra jellemző ajánlásokat.

 

E-kereskedelem: bőven van még hely a növekedésre

 

Az e-kereskedelem azon kevés szektor egyike, amely töretlenül fejlődik az elmúlt 10 évben mind hazai, mind nemzetközi viszonylatban. Bár szakértők szerint Európában a bővülés üteme kicsit lassuló tendenciát mutat, de az öreg kontinens GDP-jén belül a szektor aránya 2020-ra elérheti a 6 százalékot (ez a szám 2009-ben 1,27 százalék volt). A digitális piac terjedése terén hazánk sem szégyenkezhet: a SzEK.org 2014-ben 273 milliárd forintos forgalmat mért, ami 26 százalékos bővülést jelent. A növekvő piaci tortához természetes módon egyre többen szeretnének hozzáférni, amelynek következtében egyre több kis- és középvállalkozás tűnik fel a nagyok mellett.

 


 

Nemzetközi vizeken

 

A Gravity, amely 2009-ben holtversenyben az élen végzett a Netflix Prize-on, a világ egyik legrangosabb ajánlórendszer versenyén, ezen termékét is a nemzetközi piacra fejlesztette: elsődlegesen Európába, Észak-Amerikába és Délkelet-Ázsiába (ahol a legdinamikusabb az e-kereskedelem fejlődése) szeretnének betörni. A nagyratörő tervekkel párhuzamosan a cég budapesti irodája is bővül: jelenleg is keresnek fejlesztőket, integrátort, projektvezetőt, adatbányászt és online marketinges szakembereket.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05