Új Dell-megoldások a felhőalapú, virtuális és VDI-rendszerek bevezetéséhez

forrás: Prím Online, 2015. október 13. 13:24

A Dell bemutatta továbbfejlesztett, az adatközpont-, rendszer- és eszközfelügyelettől a vékonykliensekig terjedő VMware-megoldásait. A VMworld eseményen bejelentett újítások célja, hogy olyan megfelelő méretű és könnyen kezelhető felhőalapú, virtualizációs vagy VDI-megoldásokhoz juttassák az ügyfeleket, amelyek igazodnak az üzleti igényekhez. A Dell további VMware-elemekkel bővíti átfogó kínálatát, amelyekkel egyszerűbb módszert kínál a virtuális és felhőalapú környezetek kezelésére.

A Dell segíti a VMware-ügyfeleket a hibrid felhők kialakításában

A Dell Active System Manager (ASM) 8.1.1 új kiadása a VMware vRealize Suite felhőkezelési platformba is integrálható. Így a Dell ASM rendszert használó ügyfelek problémamentesen illeszthetnek be fizikai és virtuális környezeteket, és a VMware vRealize Suite csomagon belül teljes körű dinamikus felhőépítési feladatokat hajthatnak végre. Az integrált Dell ASM tartalmazza a vRealize Orchestrator és a vRealize Automation egy kiegészítő modulját, amely a következő területeken nyújt segítséget:

  •     Lehetővé teszi az üzleti elemzők vagy az informatikai szakemberek számára, hogy rendkívül hatékony ASM-sablonokat és automatizálási módszereket ágyazzanak be a vRealize Orchestrator munkafolyamataiba. A cél, hogy ezeket a sémákat problémamentesen beillesszék a meglévő üzleti műveletekbe, például a kérésekbe, jóváhagyásokba, ügyfélszolgálati és önkiszolgáló feladatokba. Így idő takarítható meg, csökkenthető a terhelés, valamint javítható a válaszkészség és a munkafolyamatok következetessége.
  •     Támogatja a rendszergazdák által ASM-ben tervezett, előre összeállított és a bevált gyakorlaton alapuló infrastruktúra- és terhelési sablonokat, hogy a felhasználók igény szerint, könnyen és gyorsan, pusztán pár kattintással telepíthessék a vRealize Automation szolgáltatási katalógusából.


Az új vRealize Suite-integráció az ügyfeleknek végponttól végpontig terjedő szolgáltatást biztosít a privát és a hibrid felhőalapú megoldások telepítéséhez a Dell és a VMware rendszereiből. Szintén az ASM az alapja a Dell új technológiai előzetesének, a VMworld-ön bemutatott Dell Hybrid Cloud Platform Reference Architecture with VMware vRealize-nak. A referencia architektúra célja, hogy megkönnyítse az ügyfeleknek egy méretezhető és magas rendelkezésre állású VMware privát vagy hibrid felhőalapú megoldás kialakítását és telepítését.

A VMware bejelentette, hogy bevezeti az EVO SDDC megoldást, amely jelentős mértékben leegyszerűsíti a méretre szabott szoftveralapú adatközpontok kiépítését és telepítését. A korábban EVO:RACK néven futó program technológiai előzetesét tavaly mutatták be. A Dell jelentős szerepet vállalt mind a program fejlesztésében, mind a korai bétaverziók tesztelésében. Az EVO SDDC funkcióit is tartalmazó Dell-megoldások a jelenlegi elképzelések szerint 2016 első felében jelennek majd meg, amikor a VMware technológiája is elérhetővé válik.

EVO:RAIL – nagyobb sűrűség és teljesítmény

A Dell, mint az EVO:RAIL első hivatalos értékesítő partnere, törekszik arra, hogy előnyét megőrizve új frissítéseket biztosítson a Dell Engineered Solutions for VMware EVO:RAIL Horizon és Infrastructure kiadásaihoz. A vállalat nagyobb sűrűséggel, új funkciókkal és további konfigurációkkal segíti elő, hogy az ügyfeleknek több lehetősége legyen az infrastruktúra kibővítésére. A 13. generációs PowerEdge kínálatában szereplő PowerEdge C6320 szervernek köszönhetően a Dell mintegy 250–440 felhasználónak kínál 60–80 százalékos sűrűségnövekedést a virtuális asztali és alkalmazásterheléseknél, miközben a modell egy munkaállomásra jutó kezdőköltsége 400-ról 210 USD-ra csökkent. A sűrűség optimalizálására törekvő ügyfelek mostantól akár egy nagyteljesítményű konfigurációt is választhatnak.

A Dell Engineered Solutions for VMware EVO:RAIL méretezhetőséget kölcsönöz a virtuális infrastruktúráknak, illetve a virtuális munkaállomásoknak és alkalmazásoknak. Ezek a megoldások lehetővé teszik, hogy az ügyfelek könnyedén méretezhessék a teljesítményt és a sávszélességet további, akár egyetlen fürtbe szervezhető készülékek segítségével.

Fokozott biztonság, csatlakoztathatóság, teljesítmény és kezelhetőség

A Dell bejelentette Wyse ThinOS operációs rendszerének legújabb verzióját, a ThinOS 8.1 rendszert. Ez egy olyan, vírusokra immunis vékonykliens operációs rendszer, amely a legújabb nagyteljesítményű asztali és alkalmazás virtualizáló protokollokat, köztük a VMware Horizont is tartalmazza. A Wyse ThinOS-t kifejezetten a Wyse vékonykliensekhez fejlesztették ki, legyenek azok belépőszintűek vagy csúcskategóriásak, és ideális megoldás olyan szervezetek számára, amelyek a lehető legkevesebb üzemszünet mellett szeretnék biztosítani adataik és szellemi termékeik védelmét.

A legfontosabb jellemzői
 

  •     Kibővített biztonsági funkciók: A kis erőforrás-igényű belső vezérlőprogramok semmilyen támadási felületet nem hagynak, így teljes védelmet biztosítanak a vírusok és kártevők ellen. A rendszer továbbfejlesztett 802.1x vezetékes és vezeték nélküli hitelesítést használ az összes EAP-kapcsolattípustól a robusztus, LAN-alapú hitelesítésig.
  •     Jobb kapcsolat: A kibővített perifériatámogatással rendelkező ThinOS 8.1 az iparágvezető billentyűzetek, egerek, webkamerák, fejhallgatók, nyomtatók és monitorok sokasága mellett az USB 3.0-t is támogatja. VPN-kapcsolatot, illetve a korábbi verziónál gyorsabb WAN-kapcsolatot is biztosít.
  •     Jobb támogatás az egészségügynek: A ThinOS 8.1 támogatja a Caradigm egyszeri bejelentkezést, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók, így például egészségügyi dolgozók az egészségügyi intézmény bármely osztályán kártyájuk odaérintésével gyorsan és biztonságosan azonosítsák magukat az egyes Wyse vékony- és zéró kliensek személyes asztalain.
  •     Könnyű kezelhetőség: A legújabb változat megkönnyíti a Wyse vékonykliensekből álló flotta kezelését a helyszínen egy „kézi vezérlést nem igénylő” fájlszerverrel, a Dell Wyse Device Managerrel, a felhőben pedig a Wyse Cloud Client Manager segítségével. A ThinOS 8.1 a lehető legszélesebb asztal- és alkalmazás virtualizációs protokolltámogatást kínálja. Mindemellett az operációs rendszer a korábbi generációhoz képest továbbfejlesztett felügyeleti képességeket biztosít, és lehetővé teszi, hogy az ügyfelek kiválasszák a Wyse vékonykliensek és a VDI-környezet integrálásának számukra legmegfelelőbb módját.


A Dell bejelentette a Wyse Cloud Client Manager (CCM) legújabb, 8. kiadását is. Ez egy olyan felhőalapú felügyeleti platform, amely egyetlen konzolról kezel vékonyklienseket, mobilkészülékeket és Enterprise Mobility Manager (EMM) munkahelyeket. Ezzel a verzióval a Dell új szintre emeli a felhőalapú vékonykliens-felügyeletet, mivel a Wyse ThinOS mellett a CCM-et a Windows Embedded Standard (WES) és SUSE Linux alapú vékonykliensek számára is elérhetővé teszi. A Wyse Device Manager (WDM) platform a Wyse vékony- és zéró klienseknek, köztük a PCoIP zéró klienseknek központosított felügyeletet nyújt. Ezzel a Dell az egyedüli olyan szállító, amelyik egyetlen felhőalapú ajánlat részeként integrált felhőalapú és mobil eszközfelügyeleti lehetőségeket biztosít vékonyklienseknek.

A CCM 8-as kiadásának főbb jellemzői
 

  •     Nagyobb szabályozhatóság: A Granular Role Based Access Control (RBAC) egy csoport-rendszergazdai szintet is tartalmaz. A teljes körű rendszergazda adminisztratív jogkört biztosíthat egy csoportfelügyelőnek. Így hatékonyabbá válik az ügyfélrendszerek kezelése.
  •     Hatékony helyszíni kezelés: A gyorsabb és hatékonyabb kliensfrissítések időt és pénzt takarítanak meg, hiszen a vékonykliensek WAN-forgalmon keresztül továbbított frissítéseinek és lemezképeinek száma lecsökken, különösen csúcsidőben.
  •     Mélyebb platformintegráció: A CCM 8-as kiadásának részét képezi a Wyse Device Agent, egy olyan egységesített ügynök, amely minden vékonykliens-felügyeleti megoldást támogat. Köztük a Wyse Device Managert (WDM), a Wyse Client Managert (WCM), a Cloud Client Managert (CCM) és a legújabb generációs megoldásokat is. Ez több platformon is használható, házirendalapú gyorsjavítások és gyorsabb piacra kerülést biztosító szolgáltatások bevezetését tette lehetővé, növelve az informatikai részleg hatékonyságát.
     

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Kerti bolt: az eMAG új, online üzlet az üzletben koncepciója több mint 100 ezer termékkel

Kerti bolt néven az eMAG új, bolt a boltban online koncepcióját indította útjára a webáruházában, amely mintegy 100 ezer-féle kertészeti terméket kínál, és kényelmesebb böngészési élményt nyújt e kategória termékei között. Értékesítési statisztikái szerint egy átlagos magyar vásárló átlagosan mintegy 24.000 forintot költ online vásárolt kertészeti termékekre – a legtöbb ilyen terméket május hónapban értékesíti a cég.

2024. április 18. 09:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09