SUSE: új együttműködések és továbbfejlesztett oktatási program nyílt alapokon

forrás: Prím Online, 2015. november 27. 16:23

A SUSE éves konferenciáján, a közelmúltban rendezett SUSECon rendezvényen bejelentette csatlakozását a Cloud Foundry Foundation szervezethez, hogy az alapítvánnyal együttműködve egy nyílt, szolgáltatásként kínált platformmal (PaaS) támogassa a felhőben használt vállalati alkalmazások egyszerűbb és gyorsabb fejlesztését, illetve használatát.  A SUSE emellett képzési programját is kibővítette többek között OpenStack és Ceph technológiákhoz kapcsolódó képzésekkel.

Iparági összefogás nyílt PaaS-rendszerért


A SUSE bejelentette, hogy csatlakozik a Cloud Foundry Foundationhöz, hogy ezzel is elősegítse a nyílt forráskódú és nyílt szabványú megoldások terjedését a felhőalkalmazások fejlesztése és menedzselése során. A független, nonprofit szervezet célkitűzése, hogy elősegítse a Cloud Foundry globális, iparági PaaS szabvány fejlesztését, terjesztését és bevezetését. A Cloud Foundry egyszerűbbé és gyorsabbá teszi az alkalmazások készítését, tesztelését, telepítését és méretezését a felhőben.


A szervezet egy másik tagja, az SAP platina fokozatú tagként azon dolgozik, hogy a Cloud Foundry a következő generációs felhőalapú alkalmazások fejlesztéséhez és futtatásához használt, vállalati szintű felhőplatformmá nőhesse ki magát.  A vállalat vezetője többek között a Cloud Foundry OpenStack CPI projektnek is, amelynek célja, hogy könnyebbé és hatékonyabbá tegye a kommunikációt a Cloud Foundry és a mögöttes OpenStack-infrastruktúra között. Ez számos felhasználó számára teszi egyszerűbbé az alkalmazások tesztelését és telepítését nyilvános- és privátfelhő-környezetekben egyaránt. Csatlakozása után a SUSE is részt vesz a projektben, és szorosan együttműködik az SAP-vel annak érdekében, hogy a felhőszolgáltatói felület a lehető legjobban támogassa az OpenStack-infrastruktúrát. 


Új oktatási programok


A SUSE megújította a vállalati Linux-felhasználók számára kínált, valamint tárolási és felhőmegoldásokhoz kapcsolódó képzési programjait. Az ügyfelek így könnyebben juthatnak hozzá a modern adatközpontok hatékony üzemeltetéséhez szükséges információkhoz.


A vállalat továbbfejlesztett műszaki képzéseket vezet be a nyílt forráskódú technológiák használatával kapcsolatban, amelyeken a résztvevők az OpenStack-felhők és a Ceph-alapú tárolófürtök telepítéséhez és menedzseléséhez szükséges információkat sajátíthatják el, így nagyobb rugalmasságot és gyorsaságot érhetnek el a számítási és tárolási környezeteikben. A SUSE továbbá nemrégiben olyan kereszttanúsítási csomagról kötött megállapodást a Linux Foundationnel, amelynek köszönhetően a Linux-rendszergazdák könnyebben szerezhetik meg mind a négy SUSE- és Linux Foundation-tanúsítást a Linux-rendszerek felügyeletéhez. A SUSE emellett globális képzési partnerprogramját is átalakította, hogy vállalati megoldásaihoz megfelelő szintű képzéseket biztosíthasson. Az új programban a partnereknek nem egyes tanulói csomagokat kell megvásárolniuk, hanem éves előfizetés keretében férhetnek majd hozzá a SUSE oktatási anyagaihoz, így képzési rendjüket sokkal inkább az ügyfelek igényeihez igazíthatják.


Felügyelt felhőszolgáltatások a SUSE OpenStack Cloud használatával


A SUSECon kiállításon jelentették be azt is, hogy a Datalounges a SUSE OpenStack Cloud megoldást választotta stratégiai platformként. A vállalati felhőszolgáltató a SUSE OpenStack Cloud használatával biztosít jól testre szabható, felügyelt infrastuktúra- valamint teljes körű tanácsadási és támogatási szolgáltatásokat különféle méretű vállalatok számára. 


 A SUSE OpenStack Cloud platform segítségével az ügyfelek maguk állíthatják össze a számukra szükséges szolgáltatásokat, amelyek révén növelhetik árbevételüket. A Datalounges pedig megbízható hátteret és széles körű felhőkínálatot nyújt mindehhez.
 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kerti bolt: az eMAG új, online üzlet az üzletben koncepciója több mint 100 ezer termékkel

Kerti bolt néven az eMAG új, bolt a boltban online koncepcióját indította útjára a webáruházában, amely mintegy 100 ezer-féle kertészeti terméket kínál, és kényelmesebb böngészési élményt nyújt e kategória termékei között. Értékesítési statisztikái szerint egy átlagos magyar vásárló átlagosan mintegy 24.000 forintot költ online vásárolt kertészeti termékekre – a legtöbb ilyen terméket május hónapban értékesíti a cég.

2024. április 18. 09:59

Facility managementben erősít az ICON

Három kiemelkedő épülettel, két irodaházzal és egy logisztikai ingatlannal bővült az ICON Real Estate Management ingatlanüzemeltetési portfoliója. A BEM Irodaház, a D2 Szabadkikötő, és az ELTE egyik megújult ingatlanja nem csupán az építészeti megoldásaik tekintetében példaértékűek, de a fenntarthatóság és az energiahatékonyság terén is úttörő megoldásokat alkalmaznak.

2024. április 17. 18:09

Új korszak az elektromobilitásban

A Maserati „Folgore Day” névre keresztelt nagyszabású eseményén mutatta be első 100%-ban elektromos kabrióját, a GranCabrio Folgore-t, melyet az úgynevezett „IT TURNS YOU ON” kampánnyal népszerűsítenek, az olasz művész, Damiano David szerepelésével. A modenai székhelyű márka fennállásának 110. évfordulóján a szigonyos márka ismertette ambiciózus céljait az elektromos átállás terén, valamint lerántotta a leplet TRIDENTE elektromos motorcsónakjáról is. 

2024. április 17. 16:28

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09