Viccnek szánta az Anonymous az Európai Űrügynökség meghackelését

forrás: Prím Online, 2015. december 17. 08:32

Az Anonymous nevű nemzetközi hackercsoport az Európai Űrügynökség (ESA) adatbázisába tört  be, és tisztviselők nevét, emailcímét, jelszavát tette elérhetővé az interneten - számolt be az Inverse cikke alapján a hvg.hu.

Hogy mi lehetett az Anonymus célja egy hozzá képest méltatlan támadással? HackRead nyilatkozata szerint csak arról van szó, hogy „jön a karácsony, és valami vicceset akartunk csinálni a „lulz” kedvéért. (A lulz a káröröm, a nevetés kifejezése a neten, de a szót olyan hackertámadásokra is használják, amelyeket csak a poén kedvéért hajtanak végre.)

Állítólag egy SQL biztonsági rés volt a szervezet honlapján, ezért tudtak a hackerek hozzáférni az adatokhoz, és valószínűleg rosszabb dolgokat is tehettek volna a kontaktok elérhetőségeinek nyilvánosságra hozatalánál.

hvg.hu

Kulcsszavak: hacker Anonymous security

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50