Privát biztonsági felhővel bővíttette a vállalatok védelmét a Kaspersky

forrás: Prím Online, 2015. december 18. 09:12

A Kaspersky Lab bemutatta legújabb biztonsági megoldását, a Kaspersky Private Security Networköt. E hálózatot használva a Kaspersky Lab termékei valós idejű adatokat kaphatnak a programok és a weboldalak megítéléséről, valamint a lehető leggyorsabb védelmet nyújthatják a vállalatoknak a legújabb fenyegetésekkel szemben, anélkül, hogy adatcserét folytatnának külső szerverekkel. 

Az IT-biztonsági megoldások legtöbb fejlesztője felhőalapú technológiákat használ a kiberfenyegetések elleni védelem hatékonyságának a növelésére. A felhő nagy teljesítménye lehetővé teszi az ügyfelek eszközein észlelt rosszindulatú programok vagy weboldalak gyorsabb és pontosabb elemzését. Amikor a biztonsági alkalmazások egy ismeretlen fenyegetéssel találkoznak, a megoldásért kapcsolatba lépnek távoli kiszolgálókkal, amelyektől azonnali választ kapnak. Míg a hagyományos módszerrel általában néhány órát vesz igénybe az adatbázisok frissítése, a felhő segít az ügyfeleknek gyorsabb – pár perc alatt frissített – védelmet nyújtani az újabb fenyegetések ellen. Ez a megközelítés nem veszi igénybe az eszközök és szerverek erőforrásait, mivel a számításigényes elemzés a felhőben történik.

 

A Kaspersky Security Network (KSN), a Kaspersky Lab elosztott felhő infrastruktúrája már régóta szolgál hatékony eszközként a legújabb kiberfenyegetések elleni küzdelemhez. A stratégiai megfontolásból különböző országokban található szerverek, a Kaspersky Lab a vállalati és otthoni felhasználók gépeire telepített megoldásaiból érkező kéréseket dolgozzák fel. A KSN jelenleg évente 80 millió felhasználó védelmét segíti.
 

 

Mielőtt egy biztonsági megoldás megkapja a visszaigazolást arról, hogy a vizsgált fájl vagy weboldal veszélyes vagy ártalmatlan, először a felhőbe kell információkat küldenie. Ez azonban nem megvalósítható bizonyos üzleti területeken vagy országokban. Ezen ügyfelek kiszolgálása érdekében fejlesztette ki a Kaspersky Lab a Kaspersky Private Security Network-öt, egy privát felhőt, amely tartalmazza a KSN egy belső példányát, annak minden előnyével együtt. Az adatbázisokat a vállalati információs infrastruktúrán belül lévő szerverekre telepítik. A fenyegetésekről érkező friss információk a KSN-ből jutnak el az adatbázisokba, köszönhetően a rendszeres egyirányú szinkronizálásnak, ami azt jelenti, hogy semmilyen adatot nem küldenek a vállalati hálózatból a felhőbe.

 

Nikita Shvetsov, a Kaspersky Lab főmérnöke szerint a nagyvállalatoknál és az állami szervezeteknél kifejezetten szigorú a biztonsági politika, amely szabályozza a bejövő és a kimenő adatforgalmat. Azonban az egyre növekvő számú kiberfenyegetések miatt a biztonsági megoldások csak akkor működhetnek hatékonyan, ha folyamatos adatcserét folytatnak a felhővel, amely tartalmazza a legfrissebb fenyegetettségi adatokat. A privát biztonsági felhő lehetővé teszi az ügyfél számára, hogy kihasználja a lehetőségeket, amelyeket a megosztott Kaspersky Security Network az IT infrastruktúrán belül biztosít, teljes összhangban a nagyvállalatok követelményeivel és egyedi igényeivel.

 

A Kaspersky Private Security Network, a Kaspersky Endpoint Security for Business, a Kaspersky DDoS Protection stb. része a Kaspersky Lab a nagyvállalatok informatikai biztonságát szolgáló megoldáscsomagjának. Ezek a termékek lehetővé teszik az ügyfeleknek, hogy egy átfogó, többrétegű védelmi rendszert alakítsanak ki egy olyan környezetben, ahol korlátozott a hozzáférés a külső erőforrásokhoz.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50