Elismert biztonság: újabb tanúsítványokat szerzett a Samsung KNOX rendszere

forrás: Prím Online, 2016. január 15. 10:40

A kínai és francia kormányzati tanúsítvány megszerzésével a Samsung bizonyítottan hatékony védelmet tud nyújtani a mobileszközök felhasználói számára, világszerte.

A Samsung Electronics KNOX platformja megkapta a China Information Security Certification Center (ISCCC) és a francia National Agency of Computer Security (ANSSI) szervezetek biztonsági megoldásoknak szóló tanúsítványait. A Samsung a két társasággal szorosan együttműködve fejlesztette tovább tanúsítási eljárásait, az eszközökkel szemben támasztott követelményeket és a biztonsági sztenderdeket is beleértve.  Ezáltal a Samsung KNOX rendszere a globális piacon jelenleg elérhető legerősebb mobil biztonsági platformjává vált. 

 

„A Samsung KNOX egy egyedülálló megoldás, hiszen egyetlen mindent átfogó, és megbízható platformon keresztül biztosítja a mobil eszközök hatékony védelmét – mondta el Dr. Injong Rhee, a Samsung Electronics ügyvezető alelnöke, a kutatás-fejlesztés, Software és Services és Mobile Communications üzletágának vezetője. – A vezető szerepünk, az innovatív technológiánk, illetve a világszerte elnyert a kormányzati tanúsítványok bizonyítják a Samsung kiemelkedő piaci pozícióját. Örülünk, hogy mindezek által a jövőben egyre több felhasználónk számára tehetjük biztonságossá a mobil eszközeik használatát.”

 

Az ISCCC tanúsítvány megszerzésével a Samsung könnyebben megvetheti a lábát az erősen szabályozott kínai piacon, hiszen egyszerűbbé válik a szerződéskötés a kormányzati szervekkel, a minisztériumokkal és pénzintézetekkel is. A teszthez a gyártó Galaxy S6 edge+ és a Galaxy Note5 készülékeit használták. Mostantól a kormányhivatalok és a közszféra dolgozói már közvetlenül bekapcsolás után élvezhetik a Galaxy eszközök beépített védelmének előnyeit.

 

AZ ANSSI Franciaország nemzeti információbiztonságért felelős szervezete. A tesztelést a Samsung Knox Workspace 2.3-as verziójával végezték. Az első kiértékelés a KNOX Workspsace dinamikus particionálására vonatkozott. A Samsung szorosan együttműködik az ANSSI-vel, hogy egy integrált, ugyanakkor a szigorú biztonsági előírásoknak is maradéktalanul megfelelő védelmi megoldást nyújthasson felhasználói számára. Az első szintű biztonsági tanúsítvány (CSPN) kiemeli a Samsung eszközeit a francia piacon.

 

A Samsung a vállalati mobilitás globálisan elismert szakértője. A gyártó KNOX megoldása az Android rendszer rugalmasságát, megbízható biztonságot és más mobil eszköz gyártókéhoz nem fogható partnerséget kínál a nagyvállalatok és más felhasználói körök számára. A Samsung már számos mobil biztonsági tanúsítványt elnyert, így többek között az U.S. Department of Defense, UK Communications, az Electronics Security Group, illetve Finnország és Oroszország kormányzati tanúsítványaival is rendelkezik.

 

Kulcsszavak: Samsung KNOX

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05