A Symantec nyerte a legjobb védelem díját

forrás: Prím Online, 2016. március 10. 15:12

A Symantec Endpoint Protection (SEP) megoldása nyerte az AV-TEST “Best Protection 2015 Award” elnevezésű díját a vállalati felhasználók kategóriájában. A minősítő intézet a Symantec Endpoint Protection 2015-ös minősítő vizsgálatai során tapasztalt folyamatosan magas biztonsági teljesítményét ismerte el a díjjal.

A SEP nagymértékben támaszkodik a Symantec által üzemeltetett Global Intelligence Network (GIN) adataira. A GIN a világ legnagyobb civil fenyegetéseket elemző hálózata, amelynek adatait a Symantec nemrégiben indított folyamatosan frissülő weboldalán is megosztja az érdeklődőkkel.

 

A független teszteket végző AV-TEST intézet a tavalyi év során a fejlett támadások elleni védelmi megoldások hatékonyságát vizsgálta. A biztonsági megoldásokat több mint 1000 zero day típusú támadáson tesztelték, megfertőzött weboldalak és e-mailek segítségével. Az AV-TEST vizsgálta a megoldások felderítési képességeit is, amelyhez több mint 150 000 elterjedt és jelenleg is működő fenyegetést használt fel. A 2015-ös tesztelési időszakban a minősítő intézet a Symantec Endpoint Protection megoldását találta a legjobbnak.

 

A Symantec Endpoint Protection megoldása átlagosan minden hatodik AV-TEST vizsgálatban kiemelkedően magas – gyakorlatilag 100 százalékos - védelmi teljesítményt mutatott. Ezt a folyamatosan magas hatékonyságot jutalmazta az AV-TEST a „Best Protection 2015 Award” elnevezésű díjjal. Az AV-TEST a Norton Security megoldásnak ítélte a legjobb otthoni felhasználóknak szánt védelem díját, így első alkalommal nyert egyetlen gyártó mindkét (otthoni és a vállalati) kategóriában.

 

A fenyegetések egyre gyorsabban fejlődnek, és napjaink összetett, nagyméretű hálózatai problémát jelentenek a vállalatoknak a védekezés során. A Symantec Endpoint Protection megoldását arra tervezték, hogy megfeleljen ezeknek a kihívásoknak, és többszintű védelmet kínáljon a végpontokon. A SEP több, mint egy hagyományos antivírus, így a tűzfal és a behatolás megelőző rendszer (IPS) is része a megoldásnak, amely a világ legnagyobb civil fenyegetéseket elemző hálózatának (Global Intelligence Network - GIN) adatait használja a védekezéshez. 

 

A Symantec Global Intelligence Network világszerte több mint 10 billió biztonsági eseményt monitoroz, elemez, és dolgoz fel évente. Ez azt jelenti, hogy a különböző forrásokból származó, fenyegetésekről szóló adatok alapján megkeresi és összeköti azokat közös jellemzőket, amelyek egy későbbi támadásra utalhatnak. A GIN által feldolgozott adatok 157 országban működő, több mint 41 millió szenzortól származnak. A szervezet naponta több mint 13 milliárd webes kérést vizsgál át, és havonta 8 milliárdnál is több, 5 millió gyanús fiókból származó e-mailt elemez. 

 

A Symantec nemrégiben elindított egy új weboldalt a saját honalapján belül, amelyeken a GIN elemzéseinek eredményeit mutatják meg a felhasználóknak. A Latest Integlligence elnevezésű oldal folyamatosan frissülő grafikonokat és táblázatokat tartalmaz, amelyek .png vagy .jpeg formátumban letölthetők és felhasználhatók prezentációkban, vagy a beépítet modulokon keresztül megoszthatók a közösségi felületeken. Az oldal kiváltja a korábban havonta megjelenő Intelligence Reportot, így a hagyományos PDF-alapú jelentés megszűnik. 

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09