Szülői értekezlettel az IT-szektor népszerűsítéséért

forrás: Prím Online, 2016. június 6. 07:52

Jellemzően a szülők karrierútja erősen meghatározza a gyerekek pályaválasztását, így például orvosok gyerekei gyakran orvosnak tanulnak tovább. A folyamatosan változó világ azonban új szakmákat hoz létre - mit tehet egy szülő, ha gyermeke számára egy, az ő számára teljesen ismeretlen területen szeretne továbbtanulni?

Az NNG és a Skool együttműködésében szervezett ingyenes kurzusok mindig is arra koncentráltak, hogy a programozással kapcsolatos sztereotípiákat feloldják, és a gyakorlatban mutassák meg az iskolás lányok számára a programozás játékos oldalát. A közös együttműködés sikere nem csak a lelkes kis programozók egyre magasabb számában, hanem a szülők szintén növekvő érdeklődésében is megmutatkozik, hiszen szerepük megkérdőjelezhetetlen a pályaválasztásban, gyermekük jövőjének egyengetésében. Ezért az NNG és a Skool az idei közös munka egyik céljának azt nevezték meg, hogy a gyerekek mellett a felnőttek is válaszokat kaphassanak a felmerülő kérdéseikre és részletesebb bepillantást nyerhessenek a programozók mindennapjaiba, megismerhessék az IT adta  nagyszerű karrierlehetőségeket – mindezt rendhagyó, tematikus szülői értekezletek megszervezésével. 

 

 

„Az NNG-nél évek óta igyekszünk tehetséges és sokszínű, a problémákat különböző szemszögből megközelítő munkaerővel erősíteni a vállalatot, ezért is látunk nagy lehetőséget a Skool és az NNG közös munkájában. Véleményem szerint kulcsfontosságú az új generáció és nem utolsó sorban a szülők tájékoztatása az IT szektor nyújtotta sokszínű lehetőségekről annak érdekében, hogy a pályaválasztáskor nyugodt szívvel tudják az informatikai tanulmányok felé terelni gyermekeiket"– mondta Magyari Andrea az NNG HR igazgatója.

 

Kulcsszavak: IT programozás Skool NNG

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05