A Symantec megvásárolja a Blue Coat vállalatát

forrás: Prím Online, 2016. június 22. 17:27

A Symantec bejelentette, hogy 4,65 milliárd dollárért megvásárolja a Blue Coat vállalatát. A várhatóan 2016 harmadik naptári negyedévben lezáruló tranzakciót mindkét vállalat igazgatótanácsa elfogadta.

Az akvizíció után Greg Clark, a Blue Coat vezérigazgatója tölti majd be a Symantec megüresedett vezérigazgatói posztját, és a tranzakció lezárását követően csatlakozik a vállalat igazgatótanácsához is. 

 

A Blue Coat piacvezető a webes védelmek területén, és a jól ismert integrált technológiái segítségével megbízható felhő alapú védelmi megoldásokat is kínál, amelyek 15 000 ügyfelet szolgálnak ki világszerte. A 2016 április 30-án véget ért pénzügyi évben a vállalat GAAP szerinti bevétele 598 millió dollár volt, a más számviteli szabályrendszer (non-GAAP) szerinti bevétele pedig 755 millió dollárt tett ki, amely 17%-os éves növekedést jelent. 

 

A Blue Coat megvételével a Symantec megerősíti vezető pozícióját a kiberbiztonság területén, és lehetősége nyílik további iparági innovációkra. Az egyesülés után a vállalat még több kiberbiztonsági fenyegetés ellen nyújthat majd védelmet, valamint a legjobb minőségű védelmi, felderítési és visszaállítási megoldásokat biztosíthatja ügyfeleinek a végpontok, e-mail, web, hálózatok és a szerverek területén. A tranzakció egyesíti a Symantec vezető telemetriáját a Blue Coat hálózati és felhő alapú védelmi megoldásaival, amelyek kiemelkedő biztonságot nyújtanak a végpontok és szerverek millióinak, illetve az e-mailek és webes tranzakciók milliárdjainak. 

 

A tranzakció nyomán a Symantec a felhő alapú megoldások területén is hatékonyabb biztonságot nyújthat ügyfeleinek. A vállalat vezető adatszivárgás elleni megoldásai alkalmazhatóvá válnak a webes felületeken, és több mint 12 000 felhő alapú alkalmazásban is. A felvásárlás nagy távlatokat nyithat az internetes kutatás-fejlesztés és a fenyegetésvizsgálattal foglalkozó beruházások területén is, amely több mint 3000 mérnököt és kutatót, valamint 9 Threat Response Centert foglal magában. 

 

A tranzakció gazdasági előnyei

Pro forma alapon, az egyesült vállalat 4,4 milliárd dolláros forgalmat bonyolított volna a 2016-os pénzügyi évben, amelynek 62%-át tették volna ki a vállalati megoldások. A 2018-as pénzügyi év végére a Symantec 550 millió dolláros megtakarítással számol az átszervezések eredménye képen, amelyből 400 millió dollár a vállalat által már elindított költséghatékonysági programból származik majd. 

 

 

A vállalat vezetésében történő változások

A vállalat igazgatótanácsát továbbra is a Symantec jelenlegi elnöke Daniel Schulman vezeti majd, Greg Clark vezérigazgatóként fog részt venni a vállalat vezetésében, Thomas J. Seifert pedig pénzügyi vezetőként folytatja. 

 

A két vállalat egyesítésében mindkét cég vezetése aktívan részt vesz majd, az integráció tervezése pedig haladéktalanul megkezdődik. A vállalat központja a kaliforniai Mountain View-ban lesz. 

 

Befektetők

A tranzakcióhoz kötődően a Silver Lake befektetésekkel foglalkozó cég további 500 millió dollárt biztosít a Symantec részére, megduplázva az eddig rendelkezésre álló összeget. A Blue Coat tulajdonosa a Bain Capital 750 millió dollárnyi, később részvényekre váltható hitelt biztosít a Symantec részére. A befektetésekhez kapcsolódóan David Humphrey, a Bain Capital Private Equity ügyvezető igazgatója a tranzakció lezárulása után meghívást kap az Symatec igazgatótanácsába. 

 

Greg Clark

Greg Clark 2011 szeptembere óta a Blue Coat vezérigazgatójaként, és az igazgatótanács tagjaként vesz részt a vállalat vezetésében. A csatlakozás előtt a Mincom elnök-vezérigazgatójaként dolgozott, amelyet 2011 júliusában vásárolt meg az ABB Group. A Mincom előtt a szakember alapítója, elnöke és vezérigazgatója volt az E2open nevű cégnek, amely felhő alapú szoftveres megoldással foglalkozott az ellátási láncok területén. Az E2open előtt Greg Clark megalapította a biztonsági szoftverrel foglalkozó Dascom nevű vállalkozást, amelyet az IBM vásárolt meg 1999-ben. A szakember 1999 és 2011 között az IBM Tivoli Systems mérnökeként és alelnökeként tevékenykedett.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09