Az Xbox One-hoz fejlesztette legújabb CloudX fejhallgatóját a HyperX

forrás: Prím Online, 2016. június 22. 08:18

A HyperX, a Kingston Technology Company Inc., a világ vezető független memóriagyártójának divíziója bemutatta a Microsofttal közösen megalkotott HyperX CloudX Pro Gaming fejhallgatót, amely az Xbox One hivatalos headsete. 

A CloudX kialakításakor az Xbox dizájn megtartása mellett a kényelem biztosítása volt a fő szempont. A két vállalat a partnerséget a januári CES során jelentette be, mellyel a HyperX tovább bővíti játékkonzolos kínálatát.

 

Az új mikrofonos fejhallgató tartós kialakítású, ezüstszínű alumíniumkerete és matt fekete felülete tökéletesen illeszkedik az Xbox Elite vezeték nélküli kontroller stílusához. A headset vezetékbe épített szabályzójával a hangerő beállítása mellett a lecsatolható, zajcsökkentő funkcióval rendelkező mikrofon is elnémítható. A biztonságos és praktikus hordozhatóság érdekében a CloudX egy kemény tokkal, cserélhető velúr fülpárnákkal és egy 2 méter hosszú számítógépes hosszabbító kábellel érkezik.

 

A díjnyertes HyperX Cloud II alapján kifejlesztett CloudX 53 mm-es hangszórói kristálytiszta hangzást biztosítanak, a memóriahabból készült fülpárnák és fejpánt pedig akár több órán keresztül is maximális kényelmet garantál az Xbox One, a Windows, a mobileszközök, illetve egyéb játékkonzol felhasználóknak. Emellett a TeamSpeak tanúsítványa, valamint a Discord-, Skype, Ventrilo-, Mumble- és RaidCall-kompatibilitás zavartalan csevegést biztosít a hibátlan játékélményért. Magyarországon a CloudX bruttó 29 990 Ft-os ajánlott fogyasztói áron érhető el az ExtremeDigital és az iPon oldalán.

 

„A korábbi fejhallgatóinkhoz képest a CloudX-et a konzolhasználatot biztosító funkciókkal és prémium tartozékokkal egészítettük ki. Emellett gondoltunk a játékosok pénztárcájára is, azt gondolom, hogy kedvező ár-érték aránnyal tesszük elérhetővé számukra a headsetet” – mondta Kaszál Norbert, a Kingston Technology Magyarországért és Szlovéniáért felelős üzletfejlesztési menedzsere.

 

 

A HyperX CloudX jellemzői és műszaki adatai:

  • Az Xbox hivatalos mikrofonos fejhallgatója: a Microsoft által tesztelt és elfogadott HyperX CloudX egy 3,5 mm-es sztereó fejhallgató-csatlakozó segítségével az Xbox Elite vezeték nélküli kontrollerrel és más Xbox One-kontrollerekkel is használható. A Windows rendszerrel is kompatibilis mikrofonos fejhallgatóhoz egy 2 méter hosszú fülhallgató- és mikrofoncsatlakozóval ellátott számítógépes hosszabbítókábel is jár.
  • Vezetékbe épített hangvezérlő: a kábelen található vezérlővel kényelmesen szabályozható a hangerő, elnémítható a mikrofon, így nem kell a konzolbeállításokkal bajlódni a headset hangjának beállításához.
  • Kemény burkolatú hordtok: a HyperX CloudX-hez egy praktikus, kemény tok is tartozik, amely a biztonságos és kényelmes szállításban segít.
  • Díjnyertes, teljes körű kényelem: a 100%-ig memóriahabból készült fülpárnáknak és a párnázott műbőr fejpántnak köszönhetően akár órákon át maximális kényelemérzettel játszhat.
  • Lebilincselő hangzás játék közben: feledkezzen bele a játékba a HyperX CloudX mikrofonos fejhallgatóval, amely díjnyertes hangminőséget biztosít a kristálytiszta mély, közepes és magas hangjaival, valamint zárt kialakítású fülpárnáival a háttérzajokat is csökkenti. Az 53 mm-es hangszórókkal rendelkező HyperX Cloud HiFi-kompatibilis.
  • Leválasztható zajcsökkentő mikrofon: a levehető mikrofonkar egyszerűen csatlakoztatható a játékhoz, majd ugyanilyen könnyen eltávolítható zenehallgatáshoz. Rugalmas kialakításának köszönhetően tetszés szerint állítható a mikrofon pozíciója.
  • Tartós alumíniumkeret: a HyperX Cloud erős alumíniumkerete tartósságot és stabilitást biztosít.
  • Cserélhető fülpárnák: a két pár, eltérő textúrájú fülpárna különböző típusú kényelmet nyújt. A velúr fülpárnák kiváló szellőzést és nyitott hangzást biztosítanak, míg a műbőr párnák csökkentik a háttérzajokat.

 

 

Fejhallgató:

  • Hangszórók: dinamikus, 53 mm-es neodímium mágnesekkel
  • Típus: fül körüli, zárt hátsó rész
  • Frekvenciaátvitel: 15 Hz–25 000 Hz
  • Impedancia: 60 Ω
  • Hangnyomás szintje: 98 dB SPL/mW 1 kHz-nél
  • THD: < 2%
  • Bemeneti teljesítmény: névleges: 150 mW, Maximum: 300 mW
  • Tömeg: 309 g
  • Tömeg mikrofonnal és kábellel együtt: 322 g
  • Kábel hossza és típusa: mikrofonos fejhallgató (1,3 m) + számítógépes hosszabbítókábel (2 m)
  • Csatlakozás: mikrofonos fejhallgató – 3,5 mm-es csatlakozó (4 pólusú) + számítógéphez tartozó hosszabbítókábel és mikrofoncsatlakozó.

 

Mikrofon:

  • Elem: elektretkondenzátoros mikrofon
  • Iránykarakterisztika: egyirányú, zajcsökkentő
  • Frekvenciaátvitel: 50 Hz–18 000 Hz
  • Érzékenység: -39 dBV (0 dB = 1 V/Pa, 1 kHz).

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50