A Panasonic elindítja a 2016-os riói olimpiai és paralimpiai játékokkal kapcsolatos globális marketingtevékenységét

forrás: Prím Online, 2016. június 23. 09:16

Osaka, Japán – a Panasonic Corporation, amely az olimpiai játékok Hivatalos Nemzetközi Partnereként a 2016-ban Rióban megrendezésre kerülő olimpiai játékok, valamit a 2016-ban szintén Rióban megrendezésre kerülő paralimpiai játékok támogatója bejelentette, hogy a vállalat sokrétű globális szponzorációs és marketingtevékenységet indít.

A Panasonic tevékenységének célja, hogy elhozza a sportok fényét és izgalmát a közönség számára, valamint, hogy népszerűsítse az Olimpiai Mozgalmat.

 

A Panasonic megállapodást kötött a Rio de Janeiro Urca kerületében elhelyezkedő, és a Copacabanatól nem messze található Cukorsüveg-hegy városrésszel, amelynek értelmében itt építi fel és nyitja meg a „Csodák Stadionja” nevet viselő pavilonját, ahol 2016. augusztus 7. és 21. között a 2016-os riói olimpia ideje alatt érkező látogatókat fogadja. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB), valamint a 2016-os riói olimpiai és paralimpiai játékok szervezőbizottságának közreműködésével a közel 500 négyzetméteres alapterületű pavilon kivetítőin a Panasonic több mint 25 éves olimpiai támogatói tevékenységéből összegyűjtött vizuális tartalomból kaphatnak ízelítőt az ide látogatók. A pavilonban továbbá a Panasonic saját fejlesztésű technológiája - például az Optical ID technológia és átlátszó kijelzők - alkalmazásával térbeli megjelenítés is látható lesz, valamint a látogatók interaktív kiállítások segítségével a sportolók nézőpontján keresztül is átélhetik az olimpiai versenyszámokat. A vállalat célja, hogy a létesítmény által méginkább emelje a 2016-os riói olimpiai és paralimpiai játékok izgalmát és megerősítse kapcsolatait a következő versenyek - például a 2018-as phjongcshangi téli olimpiai játékok és a 2020-as tokiói olimpiai játékok - olimpiai szervezetivel és partnervállalataival.

 

Koji Hosokawa, a Panasonic Corporation Vállalati reklámokért felelős részlegének vezérigazgatója elmondta: „Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a történelmi Cukorsüveg-hegyen felállított »Csodák Stadionja« vállalati pavilonban fogadhatjuk az érdeklődőket, ahol bemutatjuk majd a Panasonic legújabb audiovizuális technológiáit és az olimpiai játékok videóanyagaival szórakoztatjuk a látogatókat. Bízunk benne, hogy mindenkinek lesz lehetősége átélni az izgalmas kiállítás élményeit.” 

 

 

A Panasonic a 2016-os riói olimpiával többek között audiovizuális technológiai partnerségi együttműködést is aláírt, mint az Olimpiai Láng műszaki partnere, így a vállalat a szponzorációs partnerségi történetében most először működik közre abban, hogy az olimpiai láng eljusson a helyszínre. A „Csodák Stadionja” pavilonban a Panasonic a korábbi olimpiai fáklyákat is kiállítja, valamint adatokkal és videotartalmakkal szolgál a 2016-os riói olimpiai lánggal való futásról. Továbbá a 2016-os riói olimpia szervezőbizottságának partnereként, a Panasonic nagyképernyős LED kivetítőrendszerekkel látja el a Live Site-ot, Rio de Janeiro szabadtéri élő közvetítési helyszínét, ahol a nézők együtt élhetik át a verseny izgalmait és örömeit. A 2016-os riói paralimpiai játékokra pedig egy következő generációs oktatási programmal készül a Panasonic. A „KWN (Kid Witness News - Hírek gyerekszemmel)” célja, hogy a paralimpiai játékok ideje alatt videók készítésével támogassa a gyerekek kreativitását, kommunikációs készségeit és csapatszellemét.  

 

A világszintű marketing-kezdeményezések között megtalálhatók a riói olimpia és paralimpia témája köré épülő televízióreklámok és internetes kampányok, amelyekben a nézők Neymar da Silva Santos Júnior (Neymar Jr.) futball játékossal találkozhatnak, aki 2010 óta a Panasonic vállalati nagykövete. A Panasonic „Álom FITA Projektjének” alapját a brazil „FITA” kívánság szalag/karkötő, a “Fita do Senhor do Bonfim”, valamit a Panasonic olimpiai szlogenje, a „Megosztjuk a szenvedélyt” adja. A projekt keretein belül a Panasonic egy online felületen keresztül osztja meg az érdeklődőkkel Neymar Jr. 2016-os riói olimpia iránti szenvedélyét, valamint azt a lelkesedést, amellyel az emberek világszerte megvalósítják álmaikat. A „Csodák Stadionján” belül egy „FITA” gép áll majd a látogatók rendelkezésére, hogy a megfogalmazott álmaikat kinyomtassa.

 

A Panasonic korábbi szponzorációs tevékenységét a Panasonic Facebook oldalán, valamint a kifejezetten az olimpiai és paralimpiai játékoknak szentelt hivatalos honlapján mutatja be. Az esemény ideje alatt a Panasonic ezeket a felületeket használja majd arra, hogy a helyszíni tevékenységéről friss információkat tegyen közzé és megossza a világgal a 2016-os riói olimpiai és paralimpiai játékok szenvedélyét és izgalmait. 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05