Limitált kiadású, prepaid MasterCard kártyát dob piacra a Festipay a Sziget Fesztiválon

forrás: Prím Online, 2016. július 8. 09:44

A Sziget Fesztiválon debütál a Festipay Prepaid kártya, amely minden MasterCard elfogadóhelyen és online vásárlások során is használható lesz. 

A hazai lakosság kétharmada - a MasterCard felmérése szerint - kifejezetten nyitott az olyan bankfüggetlen, gyorsan és könnyen hozzáférhető prepaid fizetési megoldások iránt, amelyek segítik költéseik kontrollálását. 

 

Limitált kiadású Festipay Prepaid kártya elindulását jelentette be a Festipay, a MasterCard és a Sziget Kft. a Balaton Soundon. A MasterCard kutatása alapján a magyar felhasználók szívesen használnák a mindennapi költéseik során az előre fizetett kártyát. A prepaid egyik legnagyobb előnye, hogy tulajdonosa folyamatosan kontrollálni tudja kiadásait, hiszen a kártya csak az előre rátöltött összeg erejéig használható. Épp ezért online vásárláskor is nagy biztonságot nyújt. A bankfüggetlen kártya igénylése egyszerű és gyors, nem szükséges hozzá folyószámlát nyitni. 

 

A Festipay Prepaid kártyához ügyfél-azonosítással és azonosítás nélkül is hozzá lehet jutni. Ha az értékesítéskor a kártyabirtokos nem adja meg az adatait, akkor a kártya legfeljebb 150 EUR-ig (kb. 47 ezer forint) tölthető fel, és nem tölthető újra. Aki szeretné a kártyát újratölteni, illetve nagyobb összegig használni, adatai megadásával – könnyített vagy teljes ügyfél-azonosítással – bármikor regisztrálhatja a kártyáját. Könnyített ügyfél-azonosítás esetében a nevet, születési dátumot, lakcímet és elérhetőségeket kell megadni, ezt követően a kártyabirtokos egy évben legfeljebb 2500 EUR-ig (kb. 790 ezer forint) tudja feltölteni a kártyát, a feltöltést készpénzzel, bankkártyával és hitelkártyával, vagy akár utalással is megteheti. Aki pedig él a teljes ügyfél-azonosítás lehetőségével és feltölti a személyigazolvány és lakcímkártyájának akár okostelefonjával lefényképezett másolatát, évi 15000 EUR-ig (4,7 millió forint) tudja használni a kártyáját, illetve elérhető válik a Festipay Prepaid kártyák közötti valós idejű pénzküldés is. 

 

Ez az első olyan prepaid kártya Magyarországon, amelyet készpénzzel is fel lehet tölteni; erre első alkalommal a Sziget Fesztiválon lesz lehetőség. A Festipay Zrt. - az országban elsőként - egy prepaid készpénzes feltöltőhálózat kiépítésén is dolgozik, melynek első állomása az OMV több mint 170 töltőállomásból álló teljes hazai kúthálózata. A prepaid kártya feltölthető továbbá banki átutalással, bankkártyával, SMS-ben, illetve a kártyák közötti valós idejű pénzküldéssel.

 

A Festipay Prepaid kártya kibocsátója a Prepaid Financial Services Limited (PFS), amely a kártya mögötti elektronikuspénz és a MasterCard logójú kártya kibocsátásáért felel. Ezt a tevékenységét a PFS a brit felügyelet (Financial Conduct Authority) engedélye alapján végzi. 

 

 

Élen járnak a fesztiválok

Az innovatív fizetési megoldások terjedése fesztiválkörnyezetben a leggyorsabb, így nem véletlen, hogy Magyarországon elsőként idén a Sziget Fesztiválon lesz majd kiváltható a Festipay Prepaid kártya, amelyre a mai naptól lehet előregisztrálni a www.getaprepaid.com oldalon. 

 

„Büszkék vagyunk arra, hogy a Sziget Kft. évről-évre számos újdonságot vezet be a fesztiválpiacon. Az innovatív fizetési megoldások fesztiválkörnyezetben való alkalmazása fontos küldetésünk. A fesztiváljainkon évről-évre dinamikusan nő azon látogatók száma, akik bankkártyájukat használják fizetésre, illetve a fesztivál kártyájuk feltöltésére. A Festipay Prepaid MasterCard egy olyan újfajta fizetési mód, amely fesztiválkörnyezetben és a mindennapokban egyaránt használható. Külön öröm számunkra, hogy, a „Sziget” életérzés köszön vissza az egyedi kártya arculaton”– mondta el Gerendai Károly, a Sziget Kft. ügyvezető igazgatója.

 

A Festipay várakozásai szerint idén akár a 7 milliót is elérheti a készpénzmentes tranzakciók száma a fesztiválokon, ami a tavalyi 5,5 millióhoz képest 27%-os növekedést jelent. 

 

„Tapasztalatunk szerint fesztiválkörnyezetben nagyon jól működik az előre feltöltött kártya, hiszen a költések egyszerűen menedzselhetők. Ezért is kerestük azokat a lehetőségeket, amelyek ugyanezt a kényelmet nyújtják a fesztiválon kívül is; erre a legjobb megoldást a MasterCard prepaid terméke nyújtotta. A kibocsátó PFS-re pedig azért esett a választás, mert az egyik legnagyobb piaci tapasztalattal rendelkező vállalat és az EU-n belül széles feltöltői hálózatuk van. A MasterCard és a PFS együttműködés révén egy széles körben, itthon és külföldön is használható prepaid szolgáltatást teszünk elérhetővé, amelynek az igénylése és a használata is gyors és egyszerű. A Festipay Prepaid kártya piaci bevezetését a legnagyobb, és a készpénzmentes fizetés tekintetében élen járó Sziget Fesztiválra időzítettük. A kártyával a Szigeten lehet először fizetni, de ez csak az első lépés, hiszen a kártya a fesztiválszezon után, a mindennapokban is jelentősen egyszerűsíti és biztonságossá teszi majd a fizetést” – magyarázta Márki László, a Festipay vezérigazgatója. 

 

A magyarok kétharmada nyitott a prepaid iránt

A Festipay Prepaid kártya valamennyi MasterCard elfogadóhelyen működik majd, és a regisztrált kártyákkal lehetőség lesz ATM-ből készpénzfelvételre. A társaság nemzetközi kutatása alapján itthon is van igény az új típusú kártyákra: a felmérés magyar válaszadóinak 61%-a nyilatkozott úgy, hogy használna prepaid kártyát a mindennapos vásárlásokhoz. A prepaid kártya egyaránt praktikus azoknak, akik könnyen, gyorsan, bankfüggetlen módon szeretnének bankkártyához jutni, vagy azoknak, akik internetes vásárlás, online játék során kívánják pénzüket biztonságban tudni. A költéseiket tudatosan kezelők számára is jól működő eszköz és ajándékkártyaként is adható. Az előre fizetett kártyát a szülők a gyerekeiknek is átadhatják, így a zsebpénz felhasználása jobban ellenőrizhető, a külföldön dolgozóknak pedig pénzküldési lehetőséget biztosít az új termék.

 

„Nagy öröm számunkra, hogy részt vehetünk az első hazai kibocsátású lakossági prepaid kártya bevezetésében. Az előre fizetett kártyák megjelenésével számos új lehetőség is érkezik Magyarországra, hiszen megannyi módja van a termék felhasználásának. A kártyához egyszerűen, könnyített ügyfél-azonosítással lehet hozzájutni, és jól használható például online vásárlásra, de a gyerekek is kaphatják ilyen kártyán a zsebpénzt. Sőt, sok országban van már arra példa, hogy a szociális juttatásokat nem a postás viszi ki, hanem előre fizetett kártyán adják oda. Így lerövidül a pénzkiosztás folyamata, ezáltal kevesebb a hibalehetőség. Csökkennek a pénzkezelés költségei is, nő a biztonság, és a hamis bankjegyek kockázata sem merül fel” - mondta Eölyüs Endre, a MasterCard Magyarországért és Szlovéniáért felelős igazgatója. 

 

Azok, akik augusztus 1-ig előregisztrálnak, exkluzív, névre szóló kártyát kapnak. A Szigeten lévő Prepaid Pontokon pedig természetesen azok is hozzájuthatnak a kártyához, akik korábban nem regisztráltak. 

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05