Megszülettek a megállapodások a programdíjakról a UPC Magyarország, az RTL Klub és a TV2 között

forrás: Prím Online, 2016. szeptember 5. 13:39

Az ügyfelek számára rendkívül kedvező megállapodások születtek a UPC Magyarország és az RTL Klub, illetve a TV2 között a televíziós programdíjakról. 

A UPC ügyfelei a csatornák által eredetileg, az Általános Szerződési Feltételeikben meghirdetett díjak mindössze feléért érhetik el a két televízió műsorait, ráadásul a plusz díjat visszamenőlegesen nem kell megfizetniük. Ezzel egy időben számos további tévécsatornával is bővül a UPC digitális kábeltévé kínálata.

 

A TV2 Média Csoport és az RTL Magyarország, mint a médiatörvény szerint jelenetős befolyásoló erővel bíró médiaszolgáltatók 2016. május 31-én tették közzé július 1-jei hatályba lépéssel új általános szerződési feltételeiket (ÁSZF), amelyek a műsorterjesztők számára a TV2 és az RTL Klub műsorainak terjesztésére vonatkozó feltételeket tartalmazzák. Az eddig ingyenesen elérhető csatornák 2016. július 1-től jogosultak díjat szedni műsoraikért. Ezt a lehetőséget egy április végén megjelent kormányrendelet teszi lehetővé számukra. 

 

A kábeltelevíziós piacon bevett gyakorlat, hogy  a televíziós csatornák sugárzási díjat szednek a műsorterjesztőktől, amelyet a UPC Magyarország – a többi kábelszolgáltatóhoz hasonlóan – minden olyan előfizetője után megfizet, akinek díjcsomagjában benne van az adott csatorna. Az említett sugárzási díjak az előfizetők által a kábelszolgáltatóknak fizetett havidíjba épülnek be. Az RTL Klub és TV2 a médiatörvény által biztosított speciális státuszuk miatt eddig ingyenesen elérhető csatornák voltak, ezért azok díja eddig nem volt beépítve a UPC költségstruktúrájába, így a havidíjakba sem. 

 

 

A UPC Magyarország az elmúlt hetekben intenzív tárgyalásokat folytatott a TV2 Média Csoporttal és az RTL Magyarországgal annak érdekében, hogy a vonatkozó ÁSZF-ek szerint 2016. július 1-től felmerülő programdíjak mértékét csökkentse, és ügyfelei számára a kialakult helyzetben a lehető legkedvezőbb feltételeket tudja biztosítani. A csatornák által közzétett Általános Szerződési Feltételek szerint a programdíjak mértéke az RTL Klub esetében havonta bruttó 373 Ft, a TV2 vonatkozásában pedig bruttó 368 Ft, azaz összesen 741 Ft lenne. A tárgyalások eredményeként egy, az ügyfelek számára rendkívül kedvező megállapodást sikerült tető alá hozni, és az RTL Klub, illetve a TV2 által biztosított legnagyobb elérhető kedvezmény alapján a UPC Magyarország ügyfelei a bruttó 741 forintos ár feléért, mindössze bruttó 370 forintért érhetik el a két csatornát. Ráadásul a UPC Magyarország úgy döntött, hogy a plusz díjat visszamenőlegesen nem szedi be ügyfeleitől, hanem az erre az időszakra vonatkozó költséget átvállalja, így az RTL Klub és a TV2 programdíja nem július 1-től épül be a havidíjakba, hanem csak az ügyfelek írásos értesítését követően, a következő havi számlájukban, legkorábban szeptember végén jelentkezik majd először.

 

A tárgyalások során a UPC Magyarország arra is törekedett, hogy a lehető legkedvezőbb díjak elérése mellett programkínálatát további értékes csatornákkal tudja gazdagítani, anélkül, hogy az az előfizetők számára további költségekkel járna. A műsorkínálat bővülése keretében a Film+ és a Sorozat+ csatornák műsorait 2016 szeptemberétől nem csupán a Digital Gold, hanem a Digital Bronze díjcsomag előfizetői is élvezhetik. Ezen kívül szeptember 1-től a Film+, a Cool és az RTL II csatornák már HD minőségben is elérhetők. Augusztusban a Digital Gold előfizetők számára bevezetésre került a TV2 Csoporthoz tartozó Spíler TV és annak HD verziója is, amellyel a nézők az elsők között élvezhetik a Premier League mérkőzéseit, a Moto GP futamait és az amerikai jéghoki bajnokság, az NHL összecsapásait. Mindezeken túl augusztus 19-től a TV2 Csoport kínálatába tartozó Izaura TV és a Zenebutik csatornák is elérhetőek a Digital Bronze és a Digital Gold csomagokban.  A médiacsoport új életmód csatornája szeptember 5-én FEM3 néven indul, amely a Digital Gold csomag részeként lesz elérhető. Ezzel egy időben a Digital Bronze és a Digital Gold előfizetők egyaránt élvezhetik a PRIME, a TV2 Csoport prémium műsorokat felvonultató általános szórakoztató csatornájának műsorait is. Az év folyamán pedig a TV2 Csoport újabb csatornáinak megjelenése is várható a UPC Magyarország televíziós kínálatában.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09